WCOK 2016 – Jatkopelianalyysi


miniripe

1. Jatkopelikierros:

Y1 A1-P2 Butin Slandimir on Diktaattori – KarhuKobla 64 – 36

KarhuKobla kyllä kovasti yrittää räpiköidä Butineita vastaan, mutta ei auta. BSoD jatkaa turnausta Aapon sviippipommien siivittämänä.

 

Y2 B1-O2 Kakkossaakat – AiM_Never_Gonna_Let_You_Down 49 – 51

Kakkossaakkien “floppi-WCOKit” jatkuu, villiintynyt AiM II on löytänyt parhaan vireensä ja vie niukasti jatkopaikan repaleisen Kakkossaakkien käsistä. Kyykkäpoika kiroaa ja hymyilee samaan aikaan kun McHaka tarttuu tottuneesti pulloon ja suuntaa kohti viereisen kentän yleisömerta.

 

Y3 C1-N2 Ville Peltonen – STH 57 – 43

Ei edes STH:n villiksi äytynyt fani kykene pysäyttämään viime vuoden PYO-kyykän voittajaa. Ville Peltonen ottaa niukan voiton ja vetelee JaGria ääntä kohti Sankarin tuskaillessa lakaisijoiden epävarmuutta.

 

Y4 D1-M2 AiM_Never_Gonna_Give_You_Up – MYLLYT SALLITTU 80 -20

Homma alkaa olla selvä kun Lantto kuulee tulevan vastustajan nimen. Nyt ei säästellä! Mr. 69,5 alkaa löytämään suuntaa ja vaihetta sviipeilleen, joten tasoero muodostuu lähes yhtä suureksi kuin Iiron testotasot.

 

Y5 E1-L2 Enoga Close 2.0 – Polytekninen Willimiesklubi 56 – 44

Hieman alkukankeutta poteva BlaBla ei antanut täysin realistista kuvaa oululaisen kyykän nykytasosta, ja ECO2 käyttääkin tilaisuuden hyväkseen nujertaen äimistyneen PoWin niukasti parin kyykän erolla.

 

Y6 F1-K2 Metasyntactic variable – Säälimyllyt 83 – 17

Himiksen krapula alkaa viimein taittua samalla, kun pelikirja selkeytyy poissaolollaan loistavien “Heitä vittu sitä konaa!” -ohjeiden myötä. Sääli, myllyille se tietää laulukuorokomennusta.

 

Y7 G1-J2 Tekniikan Ihmelapaset – McHanpit PacPappa Brothers 77 – 33

Piippo vs YTY konapommitus päättyy noin niinkuin suurin piirtein fifty-sixty, mutta TekLAlta löytyy sen verran luotettavampi peräpää, että sympaattisten pappojen turnaus päättyy valitettavasti tältä vuodelta tähän.

 

Y8 H1-I2 Hanpit – Suhteellisen halvat barbiet 85 – 15

Sherrylahti saa himoitsemansa revanssipaikan Hanpeista. Viime vuoden ensimmäisessä jatkopelissä tuli tukkaan niin että soi, itseasiassa samoin käy taas.

 

Y9 I1-H2 Jarrutädit – Tommi Mäkinen Racing Team 60 – 40

Plussakeli ja taivaalta tippuva lumi ei auta. Kenttä luistaa liikaa ja Tommi Mäkinen suistuukin viimeistään toisessa mutkassa sivuluisussa ojaan.

 

Y10 J1-G2 Anaalivandaalit – SIK Karitsat 90 -10

Oulun sähköteekkarit ovat tiputtaneet turnauksissa peräsinterroristit sen verran usein, että pelkkä vastajoukkueen nimen kuuleminen saa Tampereen teekkarit näkemään sinistä. Luvassa on röyhkeitä heittoja ja kylmää kyytiä.

 

Y11 K1-F2 Skepparklubben – MC Muusininjat 80% 90 – 10

Skepparit kärsivät post-ruoallisesta jähmettymisestä, joka Muusininjojen epäonneksi kestää yhden erän puolikkaan verran.

 

Y12 L1-E2 BlaBla – Droit One Stars 67 – 33

Droitilla on mahdollisuus yllättää sipulin kovettumisharjoituksia laiminlyöneet Blagit. Krögenheimin kuulokkeet kykenevät kuitenkin blokkaamaan melusaasteen kaksi kertaa kolmesta.

 

Y13 M1-D2 JarPa – AH 90 – 10

Jokavuotisen turnausjyrän arpaonni ei tänä vuonna ole kohdillaan. Ensimmäisessä jatkopelissä vastaan asettuu JarPa, joka hakee hyvänolontunnetta seuraavaan peliin sortumatta hassutteluun.

 

Y14 N1-C2 SuHa – Gayut 85 – 15

Suppiksen luotto omaan joukkueeseen on murentunut ruokatauon aikana. Niinpä muiden nauttiessa huonosta seurasta ja juomasta SuHa on treenaamassa hullun lailla ja analysoimassa kenttää. Gayujen epäonneksi tämä ei sada heidän laariinsa.

 

Y15 O1-B2 Supertiimi – Purasijat 86 – 14

Lämsän sihti alkaa asettua uomiinsa ja keltahaalarit eivät jätä voittajasta tulkinnanvaraa.

 

Y16 P1-A2 Haukiem – Ks.eny 58 – 42

Oamkin alkuaikojen suuruus joutuu toteamaan, että aika on ajanut ohi. Hauskaa kannattaa silti pitää, niin ainakin tekee Haukiem, joka selviää sensaatiomaisesti toiseen jatkopeliin.

 

2. Jatkopelikierros:

A Y1-Y2 BSod – AiM_Never_Gonna_Let_You_Down 65-35

Butineiden kausi on käynnistynyt sen verran hitaasti, että tämä matsi meinaa tulla liian nopeasti. Thaimaan lomalta palannut Pulkkis-Masa kuitenkin pommittaa konaa sellaisella kiimalla, että AiM-junan hiilivaunusta loppuu lapioitava jo ensimmäisessä erässä.

 

B Y3-Y4 Ville Peltonen – AiM_Never_Gonna_Give_You_Up 42 – 58

AiMin liigakirouksen näennäisen murtumisen myötä voisi kuvitella, että turnaussiunaus olisi sekin mennyttä? Mene ja tiedä, mutta tällä kierroksella vastausta ei vielä saada, sillä liivijengin juna ei tähän peliin pysähdy. Ville Peltonen voikin heittää karttunsa höyryveturin polttoaineeksi ja palata jääkendoon.

 

C Y5-Y6 ECO2 – Metasyntactic Variable 46 – 54

Metasyntactics SBossaajat joutuu panemaan parastaan heti ruokatauon jälkeen. Kuitenkin joukkueen perinteistä syntiä paikkaamaan saatu Määttä paukuttaa yhdessä Himiksen kanssa sen verran nappulaa pihalle, että muun joukkueen ei tarvitse kuin siivoilla. Enoga Close roikkuu mukana aina viimeisiin heittoihin, mutta tällä kertaa onni ei ole myötä ja viimeinen kyykkä ei aivan jaksa ulos.

 

D Y7-Y8 TekLa – Hanpit 49,99999-50,00001

Tulostasossa next levelillä oleva TekLa kaatuu kokemattomampana tiiminä turnauspaineiden alla, kun Hanpit eivät ensimmäisen erän jälkeen olekaan kuin pari hassua pistettä perässä. Hanppien viime vuoden finaalin tasoinen come back nähdäänkin murskaavalla todennäköisyydellä.

 

E Y9-Y10 Jarrutädit – AV 42 – 58

Pommikaksikko Lahdenperä-Puikko ei aivan yllä AV:n mestaruussarjalaisten sfääreihin ja tällä kertaa parempi siivoustyöskentely ei riitä, sillä aamupäivän auringonpaisteessa palanut Kovero on jo tässä vaiheessa varmistanut haukikuninkuutensa ja voi hyvillä mielin keskittyä heittämään linjoja pois.

 

F Y11-Y12 Skepparklubben – BlaBla 57 – 43

Jos Skepparit ovat tänne asti selvinneet hieman puolivaloilla todella selkeän tasoeron turvin, niin se ei enää jatku. Päivän viidennessä pelissä asettuu vastaan ikiaikainen murskausauraa kantava BlaBla. Blagien suuruuden vuodet ovat kuitenkin ikiajassa ja Skeppareiden ruoste alkaa hiljalleen karista. Ratkaisun viitta jäänee silti ankkurin varaan, mutta karvalakki päässä ei palele, ja vaaditut kyykät poistuvat kentältä.

 

G Y13-Y14 JarPa – SuHa 50-51

Turnauksen tuplamestari vastaan liigan tuloskuntoisin joukkue, tämä voi kääntyä miten tahansa. Liigacup kuitenkin osoitti, että joukkueet kykenevät pahimmillaan pelaamaan myös naamat sulattavaa -20 -tasoa – tuskin kuitenkaan enää turnauksen tässä vaiheessa. Jarpan Paho huijaa prosenttiyksikön verran, mutta tämä ei vielä riitä kääntämään edgeä. Streittari-SuHa jatkoon.

 

H Y15-Y16 Supertiimi – Haukiem 70 – 30

Hurmoksessa pelaava Haukiem saa vastaansa joukkueen, joka voisi jopa hyvänä päivänä olla voitettavissa. Ainakin siltä näyttää, kun molemmilla on kentällä huonon alun jälkeen vaikeat linjat. Kemistit kuitenkin näyttävät himotreenauksen mahdin ja yhtäkkiä ero onkin revennyt jo liian suureksi.

 

Puolivälierä:

I A-B BSoD – AiM_Never_Gonna_Give_You_Up 40 – 60

Iiron hormonitasot alkavat lähestyä Ballmer’s Testo Peakiä eivätkä edes Ehoniemi ja kolme Peiposta voisi pysäyttää tätä puksuttavaa junaa.

 

J C-D Metasyntactic Variable – Hanpit 39 – 61

Tactic metavariable jatkaa sinällään ihan kelpotasollaan, joka on kantanut tänne asti, mutta nyt se ei enää riitä. Kumpikaan joukkue ei notkahda, mutta Hanppien kunto on vain liian kova tässä vaiheessa. Edes warre ei anna enää alivaiheista siimaa.

 

K E-F AV – Skepparklubben 49 – 51

PoWicupin alkulohko 2014 nevöfoget! Anaalivandaalit saa viimein tilaisuuden kostaa alkulohkoon tippumisen. Kovero päättää kuitenkin tuplavarmistaa haukikuninkuutensa ja Heikin heitto pomppaa ikävästi linjan yli. Skepparit etenevät eteenpäin tasaisella varmuudella ilman spektaakkelimaisia poistoja.

 

L G-H SuHa – Supertiimi 62 – 38

SuHa vie ja supertiimi vikisee. Mikäli yleisöä on saapunut paikalle, heitä saattaa ihmetyttää Ukko-Pekan jatkuva kiroilu, vaikka eroa tulee luultavammin 2-numeroinen pistemäärä. Ripe tietääkin kertoa, että se johtuu siitä, kun vain teoreettisen täydellinen onnistuminen riittää.

 

Välierä:

 

M I-J AiM_Never_Gonna_Give_You_Up – Hanpit 39 – 61

Kaksi supertiimiä tieltään kammennut Hanppijoukkue menee rytinällä päätyyn asti. Jopa Mjatti on niin hurmiossa, ettei jaksa enää edes mulkoilla paheksuvasti Jonin kolmatta El Tiempoa. Parempi ollakin, sillä häviö tässä vaiheessa tietää rage quit -teleporttausta suoraan huomisaamun kotisohvalle.

 

N K-L Skepparklubben – SuHa 43 – 57

Välierässä Skepparit saavat vastaansa joukkueen, jonka ovat aiemminkin wcokissa pudottaneet. Hyvin pian turansseille käy kuitenkin selväksi, että tänään SuHa ei jätä ensimmäisessä erässä kahtatoista kyykkää neliöön, eikä edes kahta. Hyvä niin, sillä Skeppareilla on pronssi puolustettavana.

 

 

Finaali: Hanpit – SuHa 51 – 49

Siinä missä TekLa sortui Hanppeja vastaan vasta toisen erän lopussa, niin SuHalaisille iskee “ei taas!” -olo jo ottelun alussa, kun mjatti ja mjoni vastaavat avauskierroksen ripuluihin näyttävillä maksimipoistoilla. Rankaisupullon korkki tuhoutuu viimeistään siinä vaiheessa, kun orastava toivo tuhoutuu h+2:een.

 

Pronssi: AiM_Never_Gonna_Give_You_Up – Skepparklubben 41 – 59


Vanha kunnon murtuneiden unelmien kohtaaminen. Skepparit eivät suostu suorittamaan viime kertaa huonommin, joten tällä kertaa kotijoukkueen osana on olla Ossaajat. Pommit kaatuvat lievähköön yliyrittämiseen ja edes Iiron testopsyykkaukset eivät saa joukkueen peliä vaaditulle tasolle.

Tekniikan akateemiset TEK