WCOK 2011 ennakkoanalyysi


Ihana ja mahtava kovimmista kovimpien kohtaaminen WCOK on jälleen ovella ja mikäs parempaa kuin monta viikkoa jatkuneiden kirpeiden pakkassäiden loppuminen juuri tuohon kyseiseen päivään! Tänä vuonna yleisessä sarjassa mittelee 43 joukkuetta ja naisten sarjassa 11 joukkuetta, onpa mukana jopa muutama ulkopaikkakuntalainenkin (LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!). Ripekin on niin liekeissä, että korkkasi kellarista löytyneet vuoden vanhat brenkut ja intoutui kirjoittelemaan.

Katsokaa siis, arvon lukijat, kuinka tämän vuoden WCOK tulee etenemään!

Yleinen sarja

Alkulohkot

Lohko A (Pesukone, Makheimmillaan, Feel The Väiski, MegaMiehet)

Lohkon ykkösnimenä paistattelee Liigacupissa välieriin itsensä remponut kyykkäpoppoo Pesukone, jonka ykköstykki on lappeen Rannassakin mainetta kerännyt konabomba Matti Harju. Huhut kertovat joukkuetoverien housujen kostuneen pelkästä yllätyksestä Harjun hinatessa tiiminsä yllätyshopealle PowiCupissa. Lohkon muilla tiimeillä ei kovin paljon nimeä vielä ole, mutta oletettavasti lucky loser -saumoja ei tule paljoakaan olemaan.

Analyysi: Jatkoon menee helpohkosti Pesukone näin tuntemattomassa seurassa.

Lohko B (Kakkossaakat, Sateenkaaren Lonkerot, Elram, Droit Battlestars)

OKL:n A-sarjan tämän kauden kakkoskomeetta Kakkossaakat saa vastaansa aina ah niin perinteikkään perinneseuran perinnejuopotteluosaston perinnevastaavista kootut perinnelajin harrastajat Droit Battlestarsin, joka on uskaltanut päästää Brunoun kentälle. Hienoa, tätä on odottanut ainakin yksi kuupo kyykkäfani. Tässä lohkossa tehdään myös historiaa, sillä lohkoon arvottiin WCOK:n historian ensimmäinen ulkopaikkakuntalainen joukkue. Tervetuloa Elram! Onnea matkaan!

Analyysi: Koska Nääsvillen ihmeiden taidoista ei ole mitään tietoa ja Sateenkaaren Lonkerot ovat nekin uusia tuttavuuksia tälle brenkuttelijalle, jatkoon veikataan huoletta Kakkossaakat.

Lohko C (McHanpit, Fiskares Vänner, Graafin Follikkeli, Team KatsoTönk)

Viime vuoden sympaattinen mestari, McHanpit on palannut puolustamaan mestaruuttaan apinan raivolla. Huhujen mukaan tähtäimessä on Hanpeille neloisvoitto. Ensimmäinen etappi matkalla kohti historiankirjoja on lohkovoitto, joka pitäisikin irrota helposti Fiskares Vännerin pyristelyistä huolimatta. McHanpeille ennen niin perinteinen ylinesteytys saattaa tällä kertaa, iltalisenssien pituudesta riippuen jäädä vähemmälle, mikä onkin ainoa mahdollinen este voittoputkelle. Nimien puolesta tuntemattomampi GF ja piirua vaille naisjoukkue TKT joutunevat lohkossa valitettavaan statistin rooliin.

Analyysi: Jatkoon lohkosta menevät suurella varmuudella voittajana McHanpit ja mahdollisesti okalla Fiskares Vänner.

Lohko D (STH, Team Gauyt, Hanpit ffaaak academy, Team ft&inssit)

Lohkon ehdoton kliimaksi tulee olemaan Hanpit ffaaaak academyn ja STH:n välinen eeppinen taistelu. Hajoaako STH:n sipuli myös Hanppien hassuttelujoukkuetta vastaan? Tuskinpa vaan, vaikka jälkimmäisessä joukkueessa pelaakin Oulun Kyykkäliigan ainoa haueton heittäjä kaudella 2010-11 – Ismo Hosio, sekä maankuulu pokaalinrakastaja Lassi Kojola. Mystisestä Team Gayut:sta ei Ripellä ole tässä vaiheessa parempia havaintoja, eikä myöskään tasan yhtä tuntemattomasta Team ft& insseistä. Heille on kuitenkin speksattu lohkojn jumbosijat karaistuneiden kyykkäkarjujen hoitaessa voittohommat ja Ffaaak academyn italialaisvahvistus Fabion keskittyessä small talkin naaraspuoleisten kyykkääjien kanssa.

Analyysi: STH jatkoon Hanpit ffaaakin fyysisisten psyykkausnäytösten jäljiltä hikeä pyyhkien. OKA-vertailuun tuskin muilla lohkon joukkueilla on asiaa.

Lohko E (SIK Bastards, Kaijonharjun kyykkävelhot, Shake it, Ks.Eny)

Perinteikäs SIK Bastards on ensisilmäyksellä tämän lohkon ennakkosuosikki, mutta kovin vastus on tulossa tasan yhtä perinteikkään ja erittäin hienon kyykkäseuran – Ks.Enyn – suunnalta. Pieni kysymysmerkki on SB:n pääpommittaja Leskisen selän kunto, mutta jatkoon pääsy pitäisi silti olla melkoisen selvää. *STOP THE PRESS* Juuri saapuneen tiedon mukaan ei Kötsä ilmeisesti toipunutkaan pelikentille saakka, joten lohko ja koko turnauksen kaavio muuttui kertaheitolla mielenkiintoisemmaksi ***STOP THE PRESS***. Kaijonharjun kyykkävelhot saanee nauttia loppupäivän erinomaisesta kyykkäviihteestä ja mikäli kapteeni Viinamäen nimi on enne – sujuu se varsin kosteissa merkeissä. Shake It keskittynee myös jatkopeleissä erinäisten ruumiinosien pyörittelyyn, sillä Ripe aistii hommien jäävän pahasti alkulohkoon näin kovassa seurassa.

Analyysi: SIK Bastards jatkoon, ilman Leskistäkin. Ks.Eny sijoittunee 5 parhaan kakkosen joukkoon OKA-vertailussa.

Lohko F (Blagitarius Blagiators, Men of Honor, Tekniikan Ihmelapset, Joku Paikallinen Joukkue)

MM-hopeamitalisti Blagi on luonnollisesti kovin ennakkosuosikki tässä lohkossa, mutta heidän jälkeen on kisa kakkospaikasta aivan järkyttävän tasaista. Blagiatorsti pelaa samalla kokoonpanolla kuin Tampereella, joten ei-niin-jäätävästä tulostasosta huolimatta on luvassa jäätävää venymiskykyä ratkaisuhetkillä – joihin ei alkulohko heidän osaltaan tässä turnauksessa todellakaan kuulu. Lohkon loput joukkueet koostuvatkin Kyykkäliigan B-sarjan alemma keskikastin jyristä, joiden keskinäinen taistelu jatkopaikasta tulee olemaan yhtä rumaa kuin Tuksu Tukiaisen esiintyminen taannoisessa Maria! -ohjelmasta. What is seen cannot be unseen…

Analyysi: Blagit vievät lohkon heittämällä. Todennäköinen kakkonen on AiM-variantti Men of Honor, jolla on myös mahdollisuudet jatkoon pelituloksilla.

Lohko G (Whiny Hanpit Overspill Academy, Söpösti Oululaista Raakaa Seinään Ammuntaa (OTY), Heat of the Moment, Ympin Kyykkä)

Lohko G koostuu kahdesta jo osin eläköityvän polven A-sarjalaisten joukkueesta sekä kahdesta ainakin osin B-sarjan Kyrppä-69:n ja Pinppi-69:n pelaajien ympärille rakennetusta joukkueesta. Menoa ja meininkiä tässä lohkossa varmasti piisaa, sillä viime vuoden turnauksessa hienosti pronssille yltäneet Heat of the Moment -joukkueen vanhat koblalaiset ovat tuskin unohtaneet “piuuu”-nauhojaan kotiin eikä nykyistä voitostapelaavaa kokoonpanoa lukuun ottamatta hanppilaumakaan yleensä jätä ketään kylmäksi. Erityisen iloinen Ripe on nähdessään Tepho of Mylly Malisen ehtineen metsopaistin ääreltä kyykän pariin, vaikkakin ulkopuoliset lähteet kertovat huolestuttavasti miehellä olevan “asiallisia” suunnitelmia kyseiselle illalle. SORSA-joukkueen ja Ympin kyykän on kyettävä virittämään oma party-mittarinsa ääriasentoon, jotta tässä lohkossa pää kestää.

Analyysi: Sipulisopulikamppailu käytäneen Whiny hanppien sekä HotM:n kesken. Ilman henkistä backbreakeriaan, Hannu Korvaa, pelaavat eläke-KK:laiset joutuvat tällä kertaa tyytymään kakkossijaan, mutta jatkoonpääsy OKA:lla on varsin mahdollinen, ellei jopa todennäköinen.

Lohko H (Jarrupartio, Ron Jeremy’s Pride, Pohjois-Syynimaan Oikeisto Akateemikkojen Salaseura, Team Ryvästys (Histoni))

Lohkon ehdoton “Seuraa tätä”-poiminta on tämän kauden A-sarjaan kohdistunut ydinkärki Jarrupartio. Joukkue on raivannut tieltään useita kokeneita konkareita puritaanisen treenin tuottamalla varmuudella ja on tätä myöten yksi tämän turnauksen mitaliehdokkaista. H:ssa nähdään myös A-sarjassa kesyhkösti pelannut PSO-ASS, B-sarjan Westsiden keskikastiin lukeutuva R.J.P sekä kunnioitettavasti turnaukseen mukaan lähtenyt Histonin edustusjoukkue.

Analyysi: Jarpa vie lohkon, PSO-ASS voi hyvänä ja hieman huonompanakin päivänä yltää OKA-vertailussa viiden parhaan kakkosen joukkoon.

Lohko I (Vihreän Lahden Pakkaajat, Käpälän koulumenestys, Aina Häviää, Droit Deathstars)

Jälleen Ripen suurennuslasin alta paljastuu lohko, jossa voitosta käydään tiukka ja verinen kamppailu. VLP, eli vuosi toisensa jälkeen syntymänimeään arvoturnauksissa pakeneva Ossaajat, raivasi tiensä A-sarjan pudotuspeleihin, mutta ei kyennyt kaatamaan blageja ensimmäisellä kierroksella jääkentän tuomasta varianssista huolimatta. Viimeisenä joukossa listattu Droit puolestaan jäi juuri pudotuspelien ulkopuolelle, mutta wanhat herrat Saho ja Paho vahvistuksenaan joukkueen OKA nousee varmasti ainakin muutaman pisteen, joiden turvin se voi kilpailla jopa lohkovoitosta. Hassuttelevana ja räävittömänä juomarijoukkona tunnettu Käpälän koulumenestys vastaa lohkon Routalempi-filosofoinnista, kun taas B-sarjan kovempaan kastiin kuuluva Aina Häviää kantaa lohkon mustan hevosen harjaa.

Analyysi: Tiukkaakin tiukempi kärkikamppailu luvassa, mutta Ripe ennustaa Droitin sipulien olevan kovempaa valuuttaa tulevassa mittelössä. VLP:n turnaus jatkuu kuitenkin OKA-vertailun turvin.

Lohko J (Hanpit, Fiksut ja pari tolloo, Kunnian miehet, Jankon betoni)

Hanpitko voitostapellaamassa? Suuret puheet neloisvoitosta voitaneen unohtaa, kun havaitaan Hanppien laittaneen kaikki isoimmat munansa samaan koriin. MM-kyykässä häviämässä käynyt kolmikko on saanut vahvistuksekseen Attila Juneksen, joka yksittäisten poistoillaan siivittää tiimin nollaeriin, miksei pidemmällekin. Lohkon kakkossija menee todennäköisemmin Kunnian miehille, löytyyhän tiimin listoilta parikin kyykkäliigoja kolunnutta nimeä. Yllätysmomentti tästä lohkosta kuitenkin löytyy, ilmoittihan Hanppien paras pelaaja irkissä seuraavaa: “<junes> perinteisesti jäähään alkulohkoon”.

Analyysi: Ripe veikkaa jatkopaikkaa puheista huolimatta rohkeasti Hanpeille ja OKA:lla myös Kunnian miehille.

Lohko K (KombostiKobla, EPO, Valenssika)

Erittäin kova turnausjoukkue KK tulee viemään tämän lohkon halutessaan miten tahtoo, sillä vastassa ei ole kyykkäkentillä nimeä tehneitä poppoita. Etelä-Pohjalainen Osakunta ja Valenssika taistelevat verisesti parhaiden kakkosten paikasta, mikäli KK niin suo. Nimittän, jatkopelikaaviota katsoen ei tilanne ole Kombostin kannalta herkullinen. Voittamalla lohkon tulisi vastaan todennäköisesti Blagi. Nyt nähdään, mitä tekee Oulu-kyykän eittämättä yksi suurimmista mastermindeista – kyykkätohtori Krogerus? Lähdetäänkö hakemaan varmaa jatkosijaa, vai keplotellaanko parhaiden kakkosten joukkoon? Sillä niin varmaa kuin on auringon nouseminen, on myös KK:n tappio Blagille arvoturnauksessa. Tämä skenaario avaa kiistatta herkullisia tilaisuuksia kokemattomille EPO:lle ja sunnuntaikyykässäkin nähdylle Valenssikalle!

Analyysi: KK jatkoon, ellei lähde OKA-taktikointiin. Muilla tämän lohkon joukkueilla tuskin on toivoa parhaiden kakkosten porukkaan, joten OKA-taktikointi voi tapahtuessaan osoittautua KK:lle kalliiksi.

Neljännesvälierät

Q1: A1 Pesukone – 5. kakkonen Kunnian miehet (/ Men of Honor / Fiskares Vänner)

Ottelun toisesta puolikkaasta on hankala sanoa, Aitoa Menoa -joukkueesta pilkotut Kunnian miehet ja Men of Honor -ryhmät ovat tasoltaan Fiskares Vänneriä askeleen edellä, mutta Ripe ei voi olla unohtamatta huhuja taannoin pelatusta -2-erästä ja -17-pelistä. Todennäköisin pari kuitenkin lienee Pesukone ja Kunnian miehet. Joukkueet ovat sen verran tasaisia keskenään, että Ripen täytyy virittää telepaattiset kykynsä äärimmilleen saadakseen lukemat tästä pelistä. Johanna Tukiaisen iltalauluja on joka tapauksessa luvassa lisää tässä likaisessa mittelössä.

Hiljattain annettujen PowiCup- ja liigacup-näyttöjen pohjalta jatkoon Pesukone prosentein 55 – 45.

Q2: B1 Kakkossaakat – 4. kakkonen PSO-ASS

PSO-ASS on mahdollisesti tässä vaiheessa jo tyytyväinen jatkoonpääsystä ja viimeistään vastustajan pelottavat figuurit nähdessään haaveet turnauksen jatkumisesta pitäisi karista. Jukka “Chewbacca” YTY-Määttä tuhoaa, Nisperi vie vastustajan elämänhalun. Se on tämän ottelun tarina kaikessa yhykäisyydessään.

Prosentit Kakkossaakille 85 / 15.

Q3: C1 McHanpit – 3. kakkonen Ks.Eny

Viime hetkillä ratkaisupelaajastaan luopumaan joutunut Ks.Eny joutuu heti ensimmäisessä jatkopelissään todelliseen puristukseen, kun vastassa on vanhojen aikojen Pacman Brothers ja viime vuoden WCOK-mestari. Sami of Sikhilän paluu kentille tuo riittävää pommitustehoa Lasse “vanha kaksikätinen ja se toinen Määttä” Määtän rinnalle ja tässä vaiheessa joukkueen swiippiosastokin lienee sen verran hengessä mukana, että voiton ottaminen heistä on hyvin, hyvin vaikeaa. TOSIN, Ripe muistuttaa edelleen että joukkueen mieltä painavat tiukat kotiintuloajat ja siellä odottavat vihaiset naishenkilöt, jolloin hyvä meininki ja peli-ilo, joka McHanppeja on perinteisesti kantanut, voi olla uhattuna. Lisäksi Ks.Eny on ehkä historian tasaisin joukkue, jonka Ripe on kuunaan nähnyt. Takki auki Pappa-hanpit eivät siis tähän otteluun voi lähteä, vaikka ovatkin lievä ennakkosuosikki.

Prosentit viinakontrollista huolimatta McHanpeille 65 / 35.

Q4: D1 STH – 2. kakkonen Heat of the Moment

Totuuden paikka. Hikoileva käsi. Märkä kahva. Mahdollisen tappion selitykset kumpuavat STH:n kokeneen kaartin mieliin, kun vastaan asettuu vähintäänkin hurjaan psyykkausvireeseen ajautunut HotM. OKL:ssä ei ole viime vuosina juuri psyykkausta harrastettu, joten on tässä vaiheessa ainakin osittainen mysteeri, kuinka se vaikuttaa kokeneempienkin pelaajien suoritukseen, jotka kuitenkin joitama vuosi sitten joutuivat vielä moista määkimistä kuuntelemaan ihan arki-iltoinakin. Pelillisesti STH on tässä mittelössä joka tapauksessa kilometrin vastustajaansa edellä, mutta joukkueen tiedetään reYpsahtaneen joissakin tilanteissa pahastikin. Mikäli tuo tilanne sattuu tähän otteluun, HotM:llä on mahdollisuudet, vaikkakin pienet.

STH:lle prosentit pelituntuman myötä lievällä sipulimomentilla tasoitettuna 70/30.

Q5: E1 SIK Bastards – 1. kakkonen Vihreän Lahden Pakkaajat

SB:n Joonas “Määrämittainen pommi Jumalan armosta” “Kötsä” Leskisen ollessa hyvin ansaitulla sairaslomalla, joutuu Jarno “Soppamies” Seppänen kantamaan suuren vastuun joukkueen konapommituksesta. SB ei ole olankohautusjoukkue ilman Kötsääkään, mutta tulosten varianssi noussee merkittävästi, kun 35-40 pistettä täytyykin löytää jostakin muualta. VLP:llä sen sijaan ei ole tähtäimiä enää missään muualla kuin tässä turnauksessa, joten hanttiin tullaan laittamaan ja kovasti.

Prosentit 60/40 paskiaisille.

Q6: F1: Blagitarius Blagiators – K1: Kombostikobla

Viime vuoden ensimmäinen jatkopeli saa tänä vuonna jatkoa, kun KK ja Blagi ovat jälleen arvottu vastakkain, mikäli molemmat vievät oman lohkonsa. Tuolloin BB vei ottelun nimiinsä -17 – -13 ja tänä vuonna on todennäköisesti odotettavissa ainakin kotijoukkueelta vielä kovempaa tulosta. Blagit tulevat turnaukseen ilman senseitään Juusosta, mutta kuten MM-kyykkä osoitti, menestykseen ei välttämättä mestareita tarvita, kun oppilaat ovat riittävän pitkällä. Myös KK joutui muuttelemaan rosteriaan hieman ennen turnausta vaihtaen joukkueen virallisen tähtääjän Simo “simbah” Arvolan hieman kokemattomampaa polvea edustavaan Antti Mehtomaahan. Jos Dr. Von Rögensteinberger on joukkueensa tähän tilanteeseen kuitenkin tuonut ilman pätevää backup-suunnitelmaa, niin turnauksen loppu on lähellä. Blagit eivät ole yllätettävissä yli -15-pelillä ja paljon siitäkin alemmaksi lasketaan joukkueen piirissä viiltelyn arvoiseksi tulokseksi. KK ei ole kaudella osoittanut merkkejä siitä, että joukkue voisi tämmöisiin tuloksiin kyetä, mutta 3/4 tämänhetkisestä kokoonpanosta on kuitenkin tiettävästi pitänyt yllä tuntumaansa PKL-pelien avulla.

Tilastollisesti hankalasti arvioitava peli, mutta ottaen huomioon blagien henkisen yliotteen joukkueiden historiassa, prosentit ovat karut 85 / 15 blageille.

Q7: G1 Whiny Hanpit – H1 Jarrupartio

Vastassa ovat kaksi täysin erilaista joukkuetta. Hyvään meininkiin luottava Vesa of Vesseli “Hepa-Ahon” eli Herniksen urheilullista menoa seuraavat Whiny Hanpit lähtevät otteluun kuten aina vailla mitään paineita. Jarrupartion sipuleita ei ole vielä ehditty kovissa paikoissa testaamaan, joten siltäkin osin tämä ottelu, kuten koko turnaus voi tarjota mielenkiintoisia hetkiä. Ripe arvioi, että hanppien ensimmäiset heitot sekä ensimmäisen erän piste-ero tulee ratkaisemaan ottelun suunnan.

Tiukasti statistiikkoihin nojaava Ripe kuitenkin luottaa Jarpan lihasmuistiin ja lyö prosentit tauluun 20 / 80 Jarpalle.

Q8: J1 Hanpit – I1 Droit Deathstars

Sekä äärimmäisen hanpit että äärimmäisen hienot miehet ovat muinaista historiaa tässä kamppailussa. Perinteisesti iloista kyykkää pelaavat joukkueet tullaan näkemään erästä nimeltä mainitsematonta runkosarjan voittajajoukkuetta muistuttavassa kivikasvoisessa mielentilassa, kun nämä menneiden vuosien luonnonvoimat Mjatti SouthAss ja Pekka “Paho eli Pahis” Aho iskevät vastakkain. Edellä mainittujen miesten suorituksesta riippuu paljon, mutta suuria kysymysmerkkejä ovat myös: Onko Statue of Otter tasapainotettu oikein vai pomppiiko karttu? Erehtyykö Jouni “Jockey of Joni” Kovasin jälleen tähtäämään ja menettää malttinsa? Kuinka toimivat Juneksen oikean laidan raivopoistot ja kuinka seilaa kapteeni “X” Tuovisen 360 asteen ranneswiippi lumisella 0-kelillä.

Pelituntuman, kaudella nähdyn parhaan suoritustason sekä Sahon pelaamattomuuden myötä prosentit menevät Hanpeille 60 / 40.

Puolivälierät

R1: Q1 Pesukone – Q8 Hanpit

Jos Pesukoneen matka PowiCupissa oli ilmiömäinen ja yllättävä, niin tänne asti pääsy WCOK:ssa on B-sarjan joukkueelle yhtä lailla hieno saavutus. Tähän se valitettavasti sitten jää. Tunnetusti yht’äkkisiä raivokohtauksia saava Southass ei voi olla olemuksellaan vaikuttamatta kokemattomampien vastustajien pelivireeseen, kun taas herra Kovasin saa parhaimmillaan heittää kuudesti ensimmäisten heittojen näkyessä vain ääriviivoina tuomarin silmälaseissa.

Vaikka Hanpit eivät turvautuisikaan vilunkiin, prosentit ovat selvät. Hanpit vie 10 / 90.

R2: Q2 Kakkossaakat – Q7 Jarrupartio

Ripe voi suorastaan maistaa tämän otteluparin herkullisuuden. OKL-kauden ehdottomat positiiviset yllättäjät asettuvat vastakkain kiimaistakin kiimaisemmassa puolivälieräkohtaamisessa. Kakkossaakilla on etunaan useamman vuoden kokemus turnausjoukkueena, mutta tuloksellisesti Jarpa on ollut menneellä kaudella askeleen edellä. Sipuleiden kestävyyttä mitataan ja kaikki olemassa olevat solvaukset heitetään ilmoille, joten ottelua kannattaa olla katsomassa, jos omat pelit ovat tässä vaiheessa loppuneet. Ottelun ratkaisevat Samuli “Smuuli of mskomu” Komulaisen “tuurilla melkein hauki” 12 pisteen mäjäytykset, Hasan vasemman käden toimivuus ja myös se, saako McHaka of “BoSS-Mikko” Häkkinen pystypomminsa tulemaan riittävällä tasaisuudella kyykkärivistöön.

Mittelö voi mennä tiukaksikin, mutta Jarpan viime aikojen sekä treeneissä että kentällä annetut näytöt eivät ole kyseenalaistettavissa. Vahtialan pelatessa irstaasti vastustajan riveissä voi kakkossaakille povata vain lievää yllätyksen mahdollisuutta.

Prosentit menevät Jarpalle Nisperin laadukkaista kommenteista huolimatta 30 / 70.

R3: Q3 McHanpit – Q6 Blagitarius Blagiators

Ripe on ehdottomasti sitä mieltä, että jotakin yllättävää näissä kisoissa täytyy tapahtua. Tämä voisi olla hyvinkin se paikka, mutta prosentteja on tänä vuonna hyvin vaikea laittaa Blageja vastaan joukkueelle, joka tiettävästi treenaa hyvin vähän jos koskaan. McHanpit on kuitenkin historiallisesti tulostasoltaan sellainen joukkue, että se voi haastaa BB:n, mutta matemaattisin termein tulosvaihteluiden leikkausjoukko ei ole McHanppien kannalta toivottavan suuri. Psyykkausta on varmasti luvassa ja sipulit ovat kovalla, kun Laatta

“Panomies-Riku” of Hietaniemi heittää 12:sia kiroillen papiksi jäänyttä kyykkää. Muistetaan edelleen että blageilla ei ole yhdestäkään arvoturnauksesta vielä kultaista mitalia ja tämä historia voi painaa vakavailmeisten suorittajamiesten harteilla tässäkin turnauksessa yllättävän paljon.

Ottelu tulee olemaan kovatasoinen, mutta BB:n taitoetua ei voi sivuuttaa. Prosentit blageille 60 / 40.

R4: Q4 STH – Q5 SIK Bastards

Molemmilla joukkueilla on ollut jonkinmoinen päivän työ takana edellisessä kohtaamisessa, mutta SB:llä se on todennäköisesti ollut vielä suurempi. Jos kahvat eivät olleet tätä ennen märät, niin nyt ne ainakin ovat. Vastaavasti jos Warre ei ollut tähän mennessä heittänyt vielä aloitushaukea, niin nyt se viimeistään tapahtuu. Tässä ottelussa on niin paljon jos-sanoja kummankin joukkueen päivän kunnon pohjalta, että Ripe joutuu jälleen vain turvautumaan yli-inhimilliseen kykyynsä nähdä tulevaisuuteen.

Prosentit STH:lle 55 / 45.

Välierät

S1: R1 Hanpit – R4 STH

Niin moni kyykkäspektaakkelien seuraaja tulee housuihinsa tämän otteluparin toteutuessa. Ikuiset kilpakumppanit voivat tässäkin turnauksessa päätyä taistelemaan kirkkaimpien mitalipelien sijoista keskenään ja paremmassa vireessä oleva voi sysätä toisen tylysti kamppailemaan himmeästä pronssista. Viime vuosina joukkueiden voimasuhteet ovat kääntyneet Hanppien suuntaan ja sitä ne ovat nytkin. STH:n täytyy saada peluutuksensa ja ennen kaikkea vaihteleva tulostasonsa toimivalla lakaisutyöllä kuntoon, mikäli mahdollisuudet finaaliin halutaan säilyttää. Hanpeilla sen sijaan on paheksuttavasta suoritusmentaliteetistaan huolimatta selvä henkinen yliote tässä otteluparissa, mutta taitotasoltaan kumpi tahansa voi viedä pelin.

Prosentit Hanpeille päänjäätymismomentin vuoksi 60/40.

S2: R2 Jarrupartio – R3 Blagitarius Blagiators

Student meets teh Mastah. Jarrupartio ei voi olla muistuttamatta treenimentaliteetiltaan ja tasaiselta suoritusvarmuudeltaan blageja joitama vuosi takaperin. Nyt vanhat ja väsyneet kohtaavat nuoret iskussa olevat nousukkaat ja Ripe ennustaa tästä tulevan tiukkaakin tiukempi vääntö. Torsti of “Dorz” Torstenin leppoisan mielentilan siivellä mitalipeleihin selvinnyt Blagiadorz-lauma on tähän mennessä jo viillellyt ranteensa sen verran verille, että fiilisvaaka kallistunee lievästi Jarpan suuntaan tulokkaan sipulipaineista huolimatta. Mikä onkaan Mörri of “Atte” Aunolan pommien vaihe? Ovatko jyrki “JÄÄMIES” Puttocénin pelastavat swiipit riittävän hyvävaiheisia plussatuloksiin? Onko Laatta of “Riku” Panomies-Hietaniemellä enää yhtäkään kynttä jäljellä kombolinjoista jääneiden roskien vuoksi?

Jarpa vie shokeeraavasti MM-hopeamitalistin prosentein 55/45.

Finaali:

Hanpit – Jarrupartio

Kohtaamisien kohtaaminen ja finaalien finaali. Tiukasti treenaavat suorittajat vastaan hauskat hassuttelijat. Hanpit ovat menettäneet suuren osan menneisyyden leppoisuudestaan ja paineettomasta pelityylistään, mutta ratkaisuotteluissa paineet ovat yleensä kuitenkin enemmän vastustajalla jostakin Ripelle vielä täysin aukeamattomasta syystä. Tiedossa on erittäin maukas pyttipannuinen, sipulinen ja jopa tulinen finaali, jossa viimein kaksi kyykän tyylisuuntaa lyövät päänsä yhteen. Ripen arvio kuitenkin on, että Jarpa tulee voittamaan ottelun, jos joukkueen kasetti on kestänyt parit aiemmat koetokset. Edes Jockeyn häiritsevän nopea heittotahti tai joukkueen swiippereiden selkärankaa koettelevat tarkat kärkipoistot eivät riitä horjuttamaan hurmioon ajautunutta jarruporukkaa lauantain finaalissa.

Tiukkaa tekee, mutta jos Jarpa pääsee tänä vuonna finaaliin, niin todenmukainen arvio kaikkien tätä nousukasta treenipainotteista kyykkää vihaavien pelaajien harmiksi on se, että se myös vie sen. Prosentit Jarpalle 40 / 60.

Pronssi:

STH – Blagitarius Blagiators

Pronssipelissä nähdään kaksi totaalisen pettynyttä joukkuetta. STH:lla on hankaluuksia kasata rivejään jälleen kerran hävityn Hanppi-klassikon jäljiltä, kun taas blagit syyllistävät normaaliin tapaan itseään vastustajan pelattua edellisen ottelun vahvasti. Menneiden vuosien puolivälieräklassikkona tunnettu pari kohtaa siis nyt pronssiottelussa ja jos STH:n rivistössä on hiljaa tai hieman kovemminkin mumistu blagien ylivoimaisuudesta OKL:stä, niin mahdollisuus lyödä napakka isku BB:n nivusiin on tässä ottelussa. Jopa aina positiivinen Dorz on niin alamaissa, että voitto voi irrota jopa -15 – -20 tuloksella.

Tilastollisesti ottelu olisi ehkä selvemmin numeroin blagien vietävissä, mutta turnaushistoriaan nojaten Ripe jakaa otteluun hieman tiukemmat prosentit 45 / 55 blagiaattoreille.

Naisten sarja:

Vaikka lauantain keli ei lupaile parasta tämän kauden B-sarjaa dominoineelle Jarrutytöille heittotyylin puolesta, on tyttöjen haukiprosentti silti edelleen sen verran pieni, että voittoa on vaikea ennustaa muille joukkueille. Pikkujoulukyykän vienyt “Me neljä” voi astetta voimakkaammilla heitoillaan laittaa kovan vastuksen pahamaineiselle JRYÖ:lle välierässä, mutta se tuskin riittää.

Analyysi: 1. Jarrutytöt 2. Crash 3. Me neljä

Tekniikan akateemiset TEK