Ripe’s Power Rankings & OKL-ennakko 2015-2016


miniripeTulevana kautena Ripe odottaa muutakin kuin siirtomaksaa ja talvea, sillä Oulun kyykkäliigan off season -treenaus on saavuttanut aivan uudet sfäärit: joukkueista enemmistö on treenannut sekä pelannut kesällä ja useammastakin joukkueesta löytyy vähintään 2 kyykkäliiton kisoissakin vieraillutta! Ripe ei toki jälkimmäisiä karkeloita pidä juuri minnään alkoholirajoitusten takia. Asiaa paikatakseen Ripe lahjoitti vanhan koni akki boolimaliansa nimikkokisojensa palkinnoksi edistääkseen tervehenkistä kulttuuria… *krhm* Asiaan! Oulun kyykkäliigan kauden 2015-2016 viralliset ennakkorapsat ja kauden alun voimasuhteet koko komeudessaan:

OKL ytyasemat viikko 1:

1. SuppoHauet (3.)

SuppoHauet lähtevät kaudelle ennakosuosikin epämiellyttävä viitta harteillaan. Jo ennestään kovaa kokoonpanoa on treenin lisäksi vahvistettu KK:sta kähmityllä Hannu “Miten voi heittää näin paljon ohi?” Oksmanilla, josta tosin jouduttiin maksamaan vaihdossa Juopperi ja donni käteistä. Kesällä menestystä tuli niin liiton kuin seuran kisoissa yksilö-, pari- ja joukkuetasolla, mutta yllättääkö liukas keli kesäjyrät? Tilastoanalyysi tietää kertoa, että kesäliigan voittaja on aina lähtenyt OKL-kaudelle ranking-ykkösenä, tupeksinut runkosarjan ja voittanut lopulta liigan. Tupeksimisesta puheen ollen: montakos finaalia SuHan ykkösnyrkin puoliammattilaiset ryssivätkään viime kesän henkilökohtaisissa mittelöissä. “Voittamisen kulttuuri”.

+ hyvin mennyt kesäkausi; tiivis rosteri
– sipuli; jääkentät; pelipaikat; ehtiikö Enni pelaamaan?

2. Jarrupartio (1.)

Puolustava mestari tippui kesäliigassa jo runkosarjassa, mahtaako OKL sujua paremmin? Paniikissa rosteria on vahvistettu Tampereen kyykkäliigan pudotuspelien parhaalla pelaajalla (hka 7,78), mutta mitä apua siitä on joukkeen aikataulu- ja rosteriongelmiin? Kaikki mahdollisuudet ovat vaikka mihin, mutta onnistuuko H-bombin treenaaminen Talvivaaran vuotojen tärvelemillä kyykkäkentillä? Missä vaiheessa Paho karkaa ja minne, ja mitä käy motivaatiolle, jos mahdollisuudet Åke Gullmesiin ryssitään totuttuun tapaan jo alkukaudesta? Ripe veikkaa, että Jarruvandaaleilta on odotettavissa vähintäänkin M-niin-kuin-mestaruussarjatason ratkaisuja.

+ vanhat meriitit
– (treeni)motivaatio; laaja rosteri ja aikatauluongelmat

3. Kakkossaajat (5.)

Jokavuotinen pleijarivakkari päätti tällä kertaa jättää muiden tiimien lyhenteet rauhaan ja keskittyä sen sijaan kesäsarjojen myllyttämiseen. Kona-Häkkisen nousujohteinen kesäkausi huipentui äspeekooällän akateemisen sarjan voittoon ja YTY kannatteli tekoniveliensä varassa sekä Ecce Homo Tuutin tähtisikermää että sadan mjatin raivolla finaalissa turpiinsa saanutta spkl-pari Euro Hockey Tuuttia. Viime vuonna Kakkossaajilla oli runkosarjassa liukasteet kohdillaan, vaikka alkukauden kankeus on aina vaaninut ylenmääräistä treenaamista välttelevää kokoonpanoa. Kummassa sarjassa YTY pelaa? Kestääkö selkä? Palaako Häkkinen tutulle paikalleen peräpäähän? Vieläkö vanhoilla meriiteillä ja Vahtialan taikakartun pyöräytyksellä surffaillaan pleijareihin?

+ YTY; liekehtivä HoF-Häkkinen
– YTYn selkä; alkukauden kankeus koska ei treeniä

4. Hanpit (5.)

Hanppien nälkä ei viime talvena riittänyt aivan loppuun asti, sillä vaikka runkosarjasta ja WCOKista tuli hienosti pokattua pokaalit, niin liigan pleijareissa tuli Ossaajilta turpaan jo puolivälierissä. Ravioistunut mjatti suorittikin asiaankuuluvasti rage quitin vain palatakseen poistelemaan laitatorneja perustamaansa kasvattiseuraan. Tämä avaakin paikan Teppo “Success Damager” Maliselle nousta jälleen kevään 2008 playoffsien hurjaan vireeseen vasemman laidan tornien suhteen. Lisäksi aukkoa paikkaamaan saatiin Papoista ambidextrinen Lasse “TheFU” Määttä ja vaikka joukkueen rosteri hieman heikentyikin, ja motivaatio tuskin on huipussaan, niin sen verran sipuleiltaan kovaksi keitetty nippu rosterista vielä löytyy, että kapteeni Tuovisella lienee jatkossakin varaa astua voittoheitot yli.

+ kokemus; sipuli; Hosion paluu
– mjatin ragequit; vieläkö jaksavat?

5. Ossaajat (4.)

Ossaajat ovat olleet oikeaan aikaan hereillä ja jättävät muiden tiimien rekryt tylysti varjoonsa. Varmuutta, kokemusta ja konavoimaa viime kauden loppuhuipennuksessa flopanneeseen perinneseuraan tuovat Haukiemista napattu himoreenaaja Tapani “Himish” Himanka sekä kiertävä sankari Johtonen. Jos tämä ei vielä aiheuttanut muissa pleijaripaikoista taistelevissa joukkueissa epätoivoisia inhoerektioita, niin mainittakoon vielä että molemmat edellä mainituista olivat varsin aktiivisia myös off seasonilla. Näillä spekseillä varustettu Ripe veikkaa, että Ossaajien perinteisen alkukauden rämpimisen luulisi olevan vain vain koni akin hävittämä muisto.

+ Himish; kokemus; Johtonen
– pommivoima; pelikirja

6. Tekniikan Ihmelapaset (13.)

Viime OKL:n ryssinyt TekLa selvitti itsensä mm-”kyykässä” aina mitalipeleihin asti ja kesäkausikin meni yksilötasolla varsin nousujohdanteisesti. TekLalla onkin rosterin puolesta laittaa luultavasti liigan väkevin pommituskaksikko, mutta menestyksen edessä on myös muutamia varjostavia pilviä. Miten käy VOIMA KYYKKÄÄJILTÄ siivous kovilla ja liukkailla talvikentillä sekä kuinka kauan pelikirjaa täytyy optimoida? Karkaako Henri “14 saludoa” Lahtinen rahan perässä tutkimaan kyykkien uusiokäyttöpotentiaalia wc-paperin valmistuksessa? Varmaa on vain se, että pleijaripaikoista käydään niin kovaa taistoa, että montaa turhaa peliä ei ole varaa hävitä.

+ kesätreeni; liigan kenties paras bombaosasto
– sviipperit ovat kysymysmerkki; karkaako Henkka?

7. SIK Bastards (5.)

SB suorittaa paluuta menneisyyteen ja paperilla joukkue näyttäisikin ilmiselvältä mestaruussuosikilta. Tarkempi tarkastelu kuitenkin paljastaa, että Läskinen vaikuttaa lähinnä etelän diskettigolf-liigassa ja Eteläperäpuikon pelaajasopimuksessa on tulokaskauteensa sidottu pistekatto, joka mahdollistanee 50 pisteen erävauhdilla juuri ja juuri yhden pelatun ottelun. Todellisuudessa joukkueen rungon uudistuneena osana lienevätkin papoista naarattu Mikko “Halataan!<3” Kaxi sekä farmista (n)ostettu Aleksi “ei-Jukka-eikä-Lasse” Määttä. Joukkueen potentiaali on kyllä hirmuinen, mutta miten lie varmuuden laita, kun Jarno “Jarmo” Soppanenkin on toistuvista yrityksistään huolimatta epäonnistunut reinkarnoimaan Hopeakosteisten henkeä uusiin, ja alati muuttuviin, kartusseihinsa. + kokemus; hurja tulos, kun kaikki palaset loksahtavat kohdilleen - (varsinkin sviippi)varmuus 8. Butin Slandimir on Diktaattori (10.)

BSoDin ässät runkosarjassa ovat kekeilynimen generointikyky ja, hurjasti kesällä treenanneet, zenmäisesti raivoava Olli sekä ei-aivan-yhtä-zenmäisesti raivoava Aapo. Taitoa löytyy myös Nemolta, kunhan muistaa heittää täysiä, sekä varsinkin loppukesästä treenaamaan intoutuneelta Matilta. Joukkueena BSoDilla on kuitenkin ollut ikävä tendenssi heittää ensimmäiset 8 heittoa liki täydellisesti vain ryssiäkseen seuraavat 8 liki täydellisesti. Liigan akateemisilla säännöillä tämän pitäisi riittää pleijaripaikkaan, mutta ellei perisyntiä saada korjattua, tulee kärkitiimeiltä pataan kerran jos toisenkin.

+ kesätreeni
– spkl:ssä nähtiin ailahtelua; joukkueena ainainen jäätyminen, kun ekat 8 heittoa menee hyvin

9. Jarrutytöt (5.)

Jossu is bäk! Kestomenestyjien tarina saa jatkoa ja Ripen korviin on kantautunut huhuja huippukuntoaan kauden aloitusta varten hiovasta jarrutyttökvartetista. Rytmiintaputusharjoituksista ja rosterissa tuttuun tapaan roikkuvista ällöpojista huolimatta Jarrutyttöjen osakkeet ovat laskusuhdanteessa puutteellisen kesätreenin vuoksi. Jos Pillerin comeback onnistuu ja parisko Pukko-Tyni ehtii ihmishenkien pelastamiselta treenaamaan, voi paikka ennakkorankingissa osoittautua pahaksi aliarvioinniksi. Ripe on kuitenkin valmis ottamaan sen riskin, sillä hullun lailla kesäkentillä heittoaan hieroneet tiimit lähettänevät Morph-Girlpower-Rangersit laulukuoroon ennen jääkenttien kovettumista. Niin, ja missä on Tiina?

+ Jossun paluu; huhut treenaamisesta
– ei juuri kesätreeniä verrattuna kaikkiin edelle sijoitettuihin tiimeihin

10. aitoa_menoa (9.)

OAMK:in oma Kepu, joka liigassa pettää aina. Kun Sipilänä häärii 5-ottelun S(tadion)E(nnätys)-mies, ja jonka taustajoukotkaan eivät mitään kyykkänoviiseja ole, niin kyykkäanalyytikko voisi äkkiseltään luulla, että nyt on AiMin vuosi. Historiaa tunteva tietää kuitenkin kertoa, että samaiset analyytikot ovat olleet samaa mieltä jo useamman vuoden putkeen. Jostain kumman syystä turnaukset ja yksilökisat sujuvat hyvin, mutta liigassa konejunan osaksi on jäänyt unelmien murskaaminen – myös omien.

+ kesätreeni
– liigakirous; nojaa vähän liikaa Petteriin ja Borattiin

11. Kyrppä-69 (12.)

Rosteri on tiivistänyt neljään, joten ehkä viime kauden pelikirjarulettikin on virallisesti päättynyt. Varsinkin, kun Leinonen on huhujen mukaan siirtymässä voimabomberista herkkaeksi sviipperiksi kipeytyneeseen käteen vedoten. Viime vuonna menestys jäi kuitenkin melko vaisuksi, joten jotain tarttis tehdä, jos pleijareihin haluaa tänä vuonna. Joukkueesta löytyisi kyllä seuran paras vasuri, mutta hänkin on ymmärtänyt vääräkätisyyden tuoman edun vähän väärin ja heittelee oikealta vasemmalle ristiin. Jos maksa kestäisi, niin Ripe voisi tuottaa taiteellisen taktiikkadokumentaarion Cannesin elokuvafestivaaleille – tarvetta nimittäin olisi.

+ seuran paras vasuri
– seuran paras vasuri heittää väärään suuntaan ristiin; Leinosen penkkitreeni ja kartunheitto eivät tue toisiaan

12. Enoga Close 2.0 (-)

Lärviluoma ja Pyllymäki ovat päivittäneet kasvattiseuransa version 2.0:aan. Menestyksekkäiden joukkueiden pelikirja.exet, optimize_delay_masar.exe sekä lähes bugivarma STH_RePa.exe on asennettu. Päivitysten seurauksena version 2.0 suorituskyky pelien voittamiseksi on hyvä, kunhan Myllymäki luopuu aikeistansa asentaa AiM_kepu_tactic.exen. Tarvitaanko He-Manin grayskullcastle_power_script.exe asennusta, sillä Ripe arvioi kuitenkin, että bomberikylläisen version siivoustyöskentely nojaa liikaa Tepsu_scriptiin ja suositteleekin more_sweep.exen asennusta joukkueelle.

+ tasavahva porukka
– Samin torpedohauet täyteen konaan

13. Team Gayut (-)

Sensaatiomaisesti WCOKissa pronssia taistellut B-sarjan mestari nousi odotetusti kovempaan sarjaan. Tulokaskaudella pleijaripaikka voi olla vielä hieman kaukainen haave, mutta voittoja luulisi silti ropisevan jokunen. Hiljaa, mutta tarkasti lakaiseva stoalainen Pek-ka kuuluu jo nyt liigakenttien lupaavimpiin putsaajiin eikä homman pitäisi kusahtaa ihan täysin konanpoistoihinkaan, kunhan Metsävainion aloitusasennossa on muutakin kuin katu-uskottavuutta. Kovalla alustalla saateenkaariteekkarit saattavat yllättää, mutta ongelmaksi muodostunee silti se, että jääkenttäkelit saapuvat yleensä vasta pleijareiden aikaan, ja siinä vaiheessa ne lämmittävät enää sen takia, ettei tarvitse olla ulkona pelaamassa.

+ menestys WCOKissa
– runkosarjassa oletettavasti vain osa peleistä jääkentällä

14. KombostiKobla (15.)

KombostiKoblan menestyksen esteenä on ollut tupakan palamisnopeuden lisäksi siivoustyöskentely, jota tuskin korjaa se, että bomber-duo HaapasalOksmän on korvautunut jonkinlaisella kombinaatiolla Juopperista ja B-farmista napatuilla “ei-Statue of Otter” Saukolla ja Haapaniemellä. Rosterin laajuuttakaan on vaikea nähdä menestyksen kannalta positiivisessa valossa, vaikka mukaan on mahtunut myös OKL-debyyttinsä tekevä Mr. 69,5 jr.

+ rekryt, varsinkin Juopperi
– Donnin ja Kiviniemien lähtö; siivoustyöskentely on mitä on

15. The No Good Yellows (11.)

Hyvässä kehitysnosteessa ollut TNGY on kyykkäanalyytikkojen suruksi uudistanut rosteriaan ja Lämsä on karannut pohjolaan. Hänen jättämänsä aukko tuskin paikkautuu, vaikka kaikkia pelipaikkoja mielellään kokeileva Jarmo “Jarno” Antikainen onkin tasoaan himotreenaamisella nostanut kesän aikana. Kun rosteri on jälleen ammuttu täyteen ja pelikirja on perinteisesti ollut vahvan antifasistinen, niin Keltanokat joutuvat aloittamaan urakkansa pohjalta. Joukkueen treenikulttuurin tuntien nousua saattaa hyvinkin tulla, mutta pleijaripaikka jäänee alkukauden takeltelun takia tälläkin kertaa haaveeksi.

+ Jamsterin himotreenaus
– Lämsän karkailu; junnupeluutus yhdistettynä suureen rosteriin

Tekniikan akateemiset TEK