Ripe’s Power Rankings & OKL-ennakko 2014-2015


miniripeTsaijajai! Se on täällä taas, nimittäin Oulun Kyykkäliiga – vahvempana kuin kenties koskaan. OKL-A alkaa muistuttamaan monessakin mielessä D-niinkuin-dinosaurus -sarjaa, sillä comebackin tekevät niin Ukki “BoSS” Pohjanen, Jouni “STH” Knuutinen, kuin itse kyykkäjumala Juusos “Blagitarius Blagiators” Räsänen. Kokonaisuutena odotukset kaudelle ovat todella korkealla, sillä usea joukkue on vahvistunut rosteriaan terävöittämällä. Suuremmitta horinoitta, olkaatte hyvät:

OKL Power Rankings Week 1:

1. Jarrupartio (5.)
Viime vuonna tylysti OKL-mitalipeleistä tiputettu Jarpa on tosissaan. Takaisin ovat tulleet ultrabomberit Pekka “Paho” Aho ja Herkko Kylli – mutta kuka siivoaa? Syystalvella neljä kertaa maailman ympäri tampannut Samuli “Smuuli” Komulainen uhkuu seuran kovinta kyykkäkiimaa, joten todennäköisesti siivoamista ei edes tarvita. Nimilistassa komeilee myös vino liuta WCOK-tuplamestareita, joten totta puhuen tässä on mestarisuosikki numero uno. JarPa jyrää, muut vikisevät – ei vähiten joukkueen treenitahdin vuoksi.

2. Hanpit (1.)
Joukkueen henkinen kantti oli viime kaudella sarjan kovin. Tiukasti roolitetun ja samana pysyneen tiimin tiimin taso riittää OKL-ennätyksiin, mutta runkosarjaan syttyminen ei ole aina onnistunut. Tuplamestaruus luulisi kiinnostavan, mutta riittääkö nälkä? Jano kyllä on, kuten aina. Kulminaatiopiste: Pysyykö Olli “Oksu” Huoviala koko talven kyykkästadionin lähimaastossa, vai myydäänkö mies etelän rahaliigoihin? Joukkue hävisi kesäliigan finaalin Jarrupartiolle yhdellä pisteellä.

3. Kakkossaajat (3.)
“One more year” huusivat Kakkossaakkojen muut pelaajat kuorossa anellen kapteeni-YTY:n jatkoa, siinä onnistuen. Pappojen ruutupaperisopparilla hanuriaan pyyhkinyt YTYTYTYYTYT on tälläkin kaudella joukkueen selkäranka, etenkin mikäli kyykkäpoika Lonnakko jatkaa viime kauden tapaisia, hieman alavireisiä otteitaan. Silti lyömätön porukka, mikäli löytää mestaruusvuoden flow:n ja Häkkinen alkaa jälleen “näkemään linjoja”. Alkukaudesta Kakkossaajat ovat yleensä pihalla kuin lumiukot, mutta viimeistään helmikuussa: watch out!

4. Jarrutytöt (4.)
JRYÖ:n tähtipelaajat Iitu ja Tiiiiiina painavat ottelutulokset pääsääntöisesti alle -20:n, mutta Jossun poissaolo olisi korvattava jotenkin. Hot kyykkä rumorsien mukaan offseason ei mennyt aivan putkeen, sillä uusi rekry ei ole suostunut treenikentille “kylmään säähän” vedoten. Ällöpojat kuitenkin paikkaavat. Runkosarjan ennuste: Mankasta kuuluu uutuusbiisi Gangnam Style ja tytöt tykittelevät itsensä varsin korkealle, pelasi Jossu tai ei.

5. BSC Kyykkä Team (-)
Juusos ja Kötsä, eiss, eivv, eiss. Niin ja Repa Knuutinen, Joonas Järviluoma ja muutama tuntematon suuruus. BSC:n motivaatiofaktori on pienen pieni kysymysmerkki, koska kyseessä ei ole vielä tiukkaa keskittymistä vaativa kilpailutilanne tyyliin Yliopistokadun eteläpuolen frisbee-golf -tiistaikisojen karsintasarja – vaan OKL:n runkosarja. Kumpi soittaa ykkösviulua, Juusos vai Kötsä? Pelaako joukkue SB-natsia, Blagi-natsia, vai peräti STH-junnua? Heittääkö joku upsilla? Jäämme mielenkiinnolla odottamaan! Potentiaalia on aivan karmivaan dominanssiin.

6. Suppohauet (6.)
Tosipeleissä aina ryssivä SuHa lähtee kautee tutulla dimangin kovalla nelikolla. Pelikirjakin lienee se tavallinen tarina: tyttö ja poika kohtaavat, tyttö ja poika alkavat heittämään konaa, hetken kuluttua kona on aivan ammuttuna pitkin takakenttää ja Antti ja Ile siivoilevat. Kenties kaikkien aikojen paras joukkue jossa kukaan ei osu torniröksiin. Silti korkealla.

7. AiM_Vetur1 (8.)
Tuut-tuut! Konelaisten ykkösjoukkueen pelaajisto väläytteli kesäkisoissa taitojaan,
mutta talvikentille adaptoituminen voi tuottaa ongelmia testomyskin tuoksuiselle powerkyykkäporukalle. Joukkueen kartuissa on kokoa ja näköä kuin Juusoksen ja Haikalan mailoissa, mutta näitä pitäisi myös heittää perille laakana ja oikeassa vaiheessa takavuosina nähtyjen hyppytorpedojen sijaan. Potentiaalia on hurjasti, ainakin kyykkäsettien hajottamiseen.

8. SIK Bastards (2.)
“WTF is this shit?” lienee Jarno “Jarmo” Seppänen tuuminut kuullessaan vanhan taisteluparinsa Kötsä Leskisen loikkaamisesta hassuttelutiimiin SB:n hopeakauden jälkeen. Tuore henkilökohtaisen kyykkäliigan mestari Soppanen ei kuitenkaan ole tästä moksiskaan, sillä rosterissa komeilevat edelleen juhot Suomela sekä Lehtelä – väkevän paluun A-sarjaan tekevän Antero Lehdon ohella. Ake Kestilä on plug&play -vahvistus suoraan B-sarjasta, mutta Kötsän jättämä aukko ei näillä rekryillä vielä täyty. Rebuilding-kausi tiedossa ja kenties pikkuhiljaa sukupolvenvaihdos SB 3.0:ksi, pleijarit olisivat jees.

9. TekLa (7.)
Joukkue teki off-seasonin yhden kovimmista kaappauksista hankkimalla ammottavaa bomberiaukkoa täyttämään B-sarjan parhaan pelaajan RukVan Henri Lahtisen Olli Lappalaisen pommipariksi. Jonkun vaan pitäisi osua myös peräpäässä, joten pleijareihin pääsy on jälleen työn takana. Joukkueen peluutus- ja taktiikkaosasto ei toistaiseksi ole vakuuttanut vaativimpia kyykkäaficionadoja…

10. Mc Hanpit PacPappa Brothers (15.)
Joka toinen vuosi menee vanhoilla miehillä tunnetusti perseelleen, joten eiköhän pappaporukka nouse tänä vuonna jälleen pleijaritaistoon – tai ainakin sen lähimaastoon. Takavuosien tähtipelaajan Sammy Sikkilän keskittyessä lähinnä tasatyöntöön joutui kapteeni Seppänen tekemään melkoisia saunasolmuja kabineteissa saadakseen rosteriin kilpailukykyä. YTY teki oharit, mutta haaviin jäi kaikkia pelipaikkoja dominoiva Jukka Ohtonen. Katsomon puolella dominoi puolestaan Maija Ohtonen.

11. Ossaajat (9.)
Pyyppös-Pasin siirryttyä viettämään v*ttu niitä eläkepäiviä rekrysi joukkue todellisen kyykkälegendan – Mika “ivs” Pohjasen hoitelemaan kona-pommi-jne -hommia. Mitalipelikokemusta löytyy tältä viisikolta lähes yhtä paljon kuin Junekselta haukia, mutta aivan viime vuosina ovat jopa aiemmin perinteeksi muodostuneet nelossijat jääneet hakematta. Skene Mustonen ja Jaker Rajakallio kelpaisivat useaan joukkueeseen, mutta muulta osastolta vaaditaan tasonnostoa. Åke Gullmes -trophy jäänee tällä kertaa kuitenkin haaveeksi, kuten pleijaritkin.

12. Kyrppä 69 (10.)
OAMK:in tuoreella puheenjohtajalla ja joukkueen kapteenilla Roope Miettusella on käsissään tiivis ja yllätysvalmis viisikko. Jussi “Leinos-Jussi” Leinosen ja Mikko “NY Rangers” Ojalan takana pitäisi kuitenkin tapahtua jonkinlaista pelillistä kasvua, että pleijarijoukkueesta voitaisiin puhua. Mut hei! OAMKin hienoin ghettoblasteri.

13. Pesukone (12.)
Tutusti ja turvallisesti pleijariviivaa jo useamman vuoden kutitellut Pesukone lähtee lähtee liikenteeseen viisimiehisellä kokoonpanolla. Joukkueella on kuitenkin yksi merkittävä ongelma: prototyyppisen kakkospaikan pommittajan huutava puute. Pikkunättiä ja sinänsä tehokasta sviipperiä kyllä löytyy, mutta heitot tuumaavat loppua kesken. Tulevan kauden Seminologit (jonnet ei muista), ellei merkittävää motivaatiopiikkiä löydy treenipuolella.

14. KombostiKobla (11.)
Liigan kapeimman rosterin pelikentille tuova KK on tätä nykyä myös yksi kokeneimmista tiimeistä. Hyvänä päivänä tällä materiaalilla voidaan toki tehdä kovaakin jälkeä, mutta rutiinin puute aiheuttanee tuloksiin sen verran villiä varianssia, että edes edelliskauden sijoitus voi olla kaukainen haave. Tappajan vaiston omaava Kiviniemi tykittää röökin aurauskulmasta riippuen joko 12p tai 2p, torpedo kun kuuluu tiimin perinteisiin. A-sarjaan paluun tekee Ville “Dahis” Kytöläinen, jonka treeni-yms-motivaatio on täysi mysteeri.

15. BSOD (14.)
Brontosaurus ei ole dinosaurus, vaan A-sarjan tuoreimpia joukkueita. Odotuksiin nähden melkoisen mahalaskun viime vuonna suorittanut jengi pitää kyllä sisällään merkittävän määrän taitoa esimerkiksi Aapo Lehtosaaren ja Nemanja Vukotan muodossa, mutta jostain syystä päätti joukkue vetää viimeksi kunnon huumorikauden. Pieni vilkaisu heittokeskiarvoihin kertoo ehkäpäs erään syyn: kukaan 3-4. paikoilla ei ole heittänyt lähellekään nelosen keskiarvolla, vaikka ruokaa on kentällä ollut. Kuten monella joukkueella, potentiaalia on, mutta toistaiseksi Ripe pitää BSOD:in kohtuullisen maltillisella arvostustasolla.

16. The No Good Yellows (16.)
Ensin hyvät uutiset: TNGY on A-sarjan kovimpia treenaajia. Keskimäärin treenaaminen on OKL:ssä kuitenkin kannattanut, sanovat Hanpit mitä tahansa. Myös Miikka Lämsän nimi rosterissa on lupaava juttu, kunhan mies myös pelaa. Rosterin laajuus on kuitenkin aina pieni punainen vaate kultivoituneimpien kyykkäfakiirien silmissä, sillä tämä mahdollistaa matsien muuttumisen pliisuksi junnupeluutukseksi menestyksen kustannuksella. Miten käy, ruoskiiko Jarmo “Jamsteri” Antikainen joukkueeseensa kunnon natsikurin?

17. AiM_R3siina (-)
Pso-Assin jäätyä tänä vuonna sarjasta pois (RIP) on jonkun oltava ennakkosuosikki jumboksi. Joukkueessa toki vilisee rutinoituneita B-sarjajyriä, mutta kyyti on nyt auttamatta liian kovaa. Sarjan kovimmat derbyt tullaan kuitenkin pelaamaan tämän joukkueen, ykkös-AiM:n ja Pesukoneen välillä. Myllyt sallittu!

Tekniikan akateemiset TEK