Ripe’s Power Rankings 30.1.


miniripeAlun ryömimisen jälkeen liiga on noussut pitkälti sille tasolle kuin kuuluukin ja tällä hetkellä ennätyksellisesti yhdellätoista joukkueella oka on ~-25 tai parempi, joka tarkoittaa sitä, että pleijareiden viimeisistä sijoista käydään armotonta taistoa.

1. Hanpit 9-0-1 (+1)

Hanpit näyttivät kokemuksen merkityksen tiukoissa peleissä ottamalla Jarpasta ja BSC:stä yhden pisteen voitot ja ratkaisemalla viimeisellä 6 pisteen heitolla pelin Ossaajia vastaan. Runkosarjan voitto tässä vaiheessa on selvempi kuin Ripe katkaisuhoidon jäljiltä.

2. Jarrupartio 10-0-2 (-1)

Hanpeille kärsitty tappio lähestulkoon murskasi unelmat Åke Gullmesista. Mutta vaikka tulostaso hieman heilahtikin, niin kolmesta viimeisestä pelistä kolme voittoa, mukaanlukien BSC. Sivussa meni rikki runkosarjan plussaeräennätys.

3. Kakkossaajat 7-0-2 (+1)

Ripen ennustus osui kuin Leskisen avausheitto takavalliin, kun Kakkossaajat voittivat Hanpit liigapelissä kauden parhaalla tuloksellaan -5 ja hävisivät sen jälkeen papoille tuloksella -42. Power ranking sijoituksessaan joukkue sai myös siimaa, sillä…

4. SuppoHauet 5-0-4 (-1)

…SuppoHaukien pintaliito päätyi pikkujoulukyykässä surkeaan mahalaskuun oman konan päälle, kun joukkue koitti ammentaa voittamisen kulttuuria Blageista laskemalla voittoon vaadittavat pisteet väärin. Tämä oli kuitenkin vasta lopun alkua, sillä heti perään turpaan tuli ensin loistopelin pelanneelta BSC:ltä ja sen jälkeen Ossaajilta viimeisen heittokierroksen kahden hauen saattelemana.

5. SIK Bastards 6-1-3 (-)

Siinä missä muut kärkitiimit keskittyivät lähinnä puppelointiin, SB toteutti varsin onnistuneen damage control viikon lähettämällä Suomelan Saksaan viiksimessuille ja telomalla yhdeltä heittäjältä nilkan. Ikuisesti pelien välttely ei tule toimimaan, sillä SB tarvitsee vielä vähintään 2 voittoa kuudesta ja jäljellä ei ole kuin 1 helppo peli.

6. BSC Kyykkä Team 5-0-5 (-1)

Joonas “Tepsu” Järviluoman paluun myötä BSC nousi lähes röyhkeän kovalle tasolle ja pisteen tappio Hanpeille vaikutti hetken pelkältä työtapaturmalta. Taso laski kuitenkin nopeasti kuin koni akki pullon pinta ja turpaan tuli Jarpan lisäksi keltaisilta puistokemisteiltä ja kas, äsken jopa sarjan kakkoseksi povattu tiimi uhkaa jäädä ulos pleijareista. Ripe kuitenkin veikkaa, että hanppimaista priorisointia ja pleijareista jättäytymistä ei tänä vuonna nähdä, sillä BSC ehti jo suorittaa itsensä ulos liigacupistakin.

7. AiM_Vetur1 6-1-5 (+2)

AiMin juna kiihtyi totutun hitaasti, mutta varmasti ja viimeisen viiden pelin oka on ollut n. -15, joskin tappioita on tullut siitä huolimatta kaksi. Mikäli juna ei ole mallia VR ja suistu raiteiltaan lumisateiden vuoksi, ylittänee Vetur1 pleijariviivan ennen päätepysäkkiään.

8. BrontoSaurus on Dinosaurus 4-1-4 (-1)

BSoDin lupaavalta vaikuttanut alkukausi on saanut hieman realistisempia piirteitä. Mitään ei ole vielä hävitty, mutta ratkaisevat pelit ovat vielä edessä ja ne pitäisi vielä selvittää ilman seuran fantasioiduinta ankkuria Matti “ei mjatti” Pulkkista.

9. Jarrutytöt 4-0-5 (+1)

Jennyn paluu ja uuden vahvistuksen eksyminen kentälle merkkasivat loppua ällöpoikien peluuttamiselle ainakin toistaiseksi. Tämä oli oikea ratkaisu, sillä tilille napsahtivat tärkeät voitot AiM_Vetur1sta ja pesukoneesta. Pleijari-Unelma ei ole vielä Sirpa-Leena.

10. Ossaajat 2-0-4 (+5)

Ossaajien otteluista ei jännitystä puutu. Pleijaripaikka on yhtä veitsenterällä kuin aluksikin ja viimeiset neljä ottelua ovat ratkenneet joko viimeiseen tai kahteen viimeiseen heittoon. Toisaalta tuli myös voitto syöksykierteisestä SuHasta, mutta se negatoitiin heittämällä tuplahauki ratkaisupaikkassa Pesukonetta vastaan. Ykköspaikan mylly-Ukki on paljon vartijana pleijarihaaveiden suhteen.

11. The No Good Yellows 5-0-6 (+2)

Kellertävät kemistit pyrkivät vimmatusti kelaamaan takaisin alkukaudella laskemaansa siimaa. Treeni on pikkuhiljaa alkanut tuottamaan tulosta, josta merkkinä voitto BSC:stä ja -12 -ottelu, joista saa pitkälti kiittää kolmospaikalla yli vitosen HKA:lla liekehtivää Miikka “all-stars” Lämsää.

12. Tekniikan Ihmelapaset 3-2-5 (-4)

Tekla pelasi yhden nihkeän tasurin seurantajakson aikana, mutta sijoitus laskee peräti neljä sijaa. Kauden sviippikomeetta Hirvonen on huhujen mukaan ulkona loppukauden, joten kovin ruusuista pleijaritaistoa ei liene tiedossa.

13. Mc Hanpit PacPappa Brothers 3-1-7 (-1)

Voittoja! Mutta vain pikkujoulukyykästä ja vain kapteeni Vilin toimesta. Liigassa on joukkue lähestulkoon ryssinyt hommat, vaikka muutama outti on vielä kätösessä. Esim. lopuista seitsemästä kärsii jopa yhden hävitä.

14. Pesukone 3-0-8 (-3)

Pesukoneen esihuuhtelumies Parkkonen on tekemässä jonkinasteista ykköspaikan ennätystä haukimäärän huudellessa vajaassa kahdessakymmenessä. Saattaa hyvin olla, että joukkueen pelaajisto ei lähde gaalasta pois ilman palkintoa, joskin tällä kertaa on kyseessä Taneli Rautio -trophy. Röksääkin hitaammin heittävä Särkelä tykittelee kakkosena sen mitä pystyy, mutta muuten näyttää meno tahraiselta. Loppukaudesta vaaditaan OMO Ultraa koneeseen, jotta kentät hohtaisivat puhtaan valkeina.

15. AiM_R3siina 2-0-5 (+2)

Ripen bizarro-maailmassa kaikki on mahdollista ja kun tähdet ovat oikeassa asennossa voi Power Rankingeissa nousta kaksi sijaa pelaamatta otteluakaan. Tämä siksi, että joukkue todistettavasti laittoi K-69:sta aiemmassa matsissa päihin. Siinä missä Vetur1 kiihtyy hitaasti, ei R3siinan kohdalla voida kuitenkaan puhua kuin korkeintaan vauhdin keräämisestä – todennäköisesti kohti rotkoa. Runkosarja meneekin kokemuksen kerryttämiseen ja voimia kerätään kohti tulevaa aim-derbyä.

16. Kyrppä-69 2-0-5 (-2)

Hiljaiseloa ilmeisesti Raksasitsien aiheuttaman kollektiivisen koni akki myrkytyksen vuoksi pitänyt K69 on kovan paikan edessä. Liigacupissa on vastassa Hanpit ja liigassakin on edessä melkoinen ylämäki. Joukkueen statseja mulkaisemalla päästään lopputulokseen, notta haukia tulee aivan liikaa isoihin pommiheittoihin nähden. Yhdeksästä viimeisestä matsista pitäisi voittaa seitsemän mikäli pleijariin mielitään.

17. KombostiKobla 0-0-5 (-1)

Viiden ottelun saldo: 0 pistettä. Ja siinä ainoassa voitettavissa olleessa matsissa neljän viimeisen heiton pisteet 8, kun olisi tarvittu 12 ja ruokaa olisi ollut. Teoriassa kaikki on yhä mahdollista, mutta touhu alkaa muuttua Kummelin tonnin seteli -sketsistä kohti “Me on hävitty tää peli” -sketsiä.

Tekniikan akateemiset TEK