Ripe´s Power Ranking 31.1.2020


Ripes Corner logo
Ripes Corner

OKL-runkosarja lähestyy hurjaa vauhtia jännäkakkavaihetta ja jatkopeliasetelmista käydään hirvittävää vääntöä. Yllätyksiä ja neitseellisen tiukkoja tuloksia on nähty useampia sitten viime rankingin, ja Stadionikin on saanut vähän talvisemman lookin lumisademonsuunin myötä. Aika pistää ennakkoa eetteriin loppukiriä odotellessa. Tämän rankingin erikoisuutena haukimäärät. Eipähän lopu ana lyysi materi aali kesken.

  1. aitoa_menoa (AiM) x

Aimin T- ja H-sarake näyttävät yhä reikä-reikää ja vauvanpyllynpuhdas peli runkosarjan parhaalla Okalla ansaitsee ehdottomasti ykkössijoituksen voimatikkaissa. -9.38 keskari on ollut myrkkyä standingsien perällä muhinoiville tiimeille, mutta kärkipään odotettu taistelu BSoDia vastaan on vielä korkkaamatta. AiMi on edelleen ainoa plussalle paukuttanut porukka muiden tiimien läpsytellessä poikkeuksellisen kylmissä miinuslukemissa. Rosteri on viuhunut verrattain tiuhaan ja ainakin kerran punajuna on meinannut suistua raiteilta yllätetyksi tultuaan. kuhaB oli tuupata liivijengiä hanuriin, mutta Vainionpään miehistö väisti luodin pisteen erolla Hourulan ja Kilposen peruuttaessa ojaan hyvästä loppukiristä huolimatta.

Yhteensä vain 37 haukkaria 8 peliin (4,63 per spel) tupeksinut AiM on onnistunut pitämään verrattain hälyttävät hutitasot vielä Ipen testotasoa matalampana (200-kertaisesti) ja kelien pehmetessä haukkariprosentti tuskin nousee Markuksen ja Villen ponpun pienetessä. AiMin ainoa murheenkryyni lienee pelaamaton BSoDi-sarja ja pikkujoulukyykässä kärsitty vitutustappio nousukuntoiselle SuHalle. Voitot näistä, ja Åke on käytännössä plakkarissa Teekkaritalon katon raapimista varten.

  1. SuppoHauet (SuHa) +1

Gausi lobbu, gundo nouse! Wilsonkirwamaiseen tapaan hiljakseen lämpenevä SuHa myllytti pikkujoulukyykän voittoon ja OKL:ssäkin tilastot ovat kohentuneet kummasti edelliseen tarkastelukertaan nähden. Tappiosarake ei ole päässyt lihomaan ja Okakin on pudonnut hissukseen lähemmäksi yksinumeroisia tasoja. Jäljellä olevaan 5:een peliin mahtuu vielä toiset trillerit AiMia ja BSoDilaisia vastaan, ja niistä on runkkarimestaruutta ajatellen tultava voitot. Pisteen erolla BSoD-peikon kellistänyt SuHa on nousujohteisessa kiidossa ja erityisesti avauspään keltahaalari Lämsä on paukutellut Patteria (khih) välillä jopa kaksinumeroisissa erä-hka-lukemissa.

Jos supposet pärjäävät aimille myös Inkerin pelatessa, ja saman persekunnan vasuri onnistuu karsimaan H-%:aan esimerkiksi 15 pinnaa pois, niin saumaa on vielä listan kärkeenkin. Haukkareita on tilillä nimittäin 48 kappaletta 11 otteluun (4,36), ja niistä 4+22 on heitetty ankkuripaikalta, huonommalla kädellä. Voi tosin myös olla, että pakka leviää, kuten suhareille on tapana kevättä kohden tapahtua.

  1. Boss, Somalian omega-DJ (BSoD) -1

Eisss, eivvv, prkl!?! Suppohauet pistivät perinteiseen tapaan kauden parastaan BSoDia vastaan ja 11 pelistä sinänsä vakuuttavat 9 voittoa kalastaneet OTiT-möröt ovat nyt kovan paikan edessä Åken metsästyksen suhteen. Jatkopelien osalta homma alkaa tosin olla sitä myöten siloteltu, että loppukauden BSoD voi keskittyä rauhassa ainakin top 3 -sijoituksen haalimiseen. Kakkossaajien ryssintä ja voitot PööTistä tuovat mielenrauhaa ja kelien pehmetessä Aappon konapommillakin voi ottaa aivan eri tason pistemääriä keulaparissa (joskin mies on hka:ssa jo ykköspaikan Pulu-kkista edellä).

BSoDilla on kova ja varma tulostaso, sillä pelit napsuvat säännöllisesti pitkästi alle miinus kympin. Näillä tilastoilla voi vielä kisata runkkarin voitosta, jos vain sipale kestää kaikkein tiukimmat pelit. AiMi ei ole vielä tulosvarmaa BSoDia kohdannut, eli yllätyspisteitä voi hyvinkin olla luvassa jos tupla-Olli onnistuu kellistämään linjanpoistokisassa tupla-I:n. Haukiloisia 44 jötkälettä 11 peliin, eli melko tarkasti kaksi erää kohden. Inhimillisiä lukemia, siis (4,0).

  1. Puppelikukkeli Tööt Tööt +1

Pö-pö-pö-pööttie nousta pamahtaa valitsijatiimien joukkoon viimeinkin koholle lähteneen kausikunnon seurauksena. Kukkelipukkelien tilastot eivät ole erityisen kauniit Okan huidellessa hivenen yli kahdenkympin eikä tilillä ole yhtään alle kympin peliä. Kärkitriolle pööttiläiset eivät ole pärjänneet ja pelistä on ollut vielä tälle talvea paras terä pois. Monitoimimies Ropsu on pitänyt joukkuetta kellukkeen lailla relevanttina kärkitaistoa ajatellen, mutta Jennyn nurkkapoistot puuttuvat vielä priimatuloksesta. Kaikki 4 tupeksintaa ovat tulleet kärkikolmikon käsittelyssä ja Himangan kakka-Ossaajat on vielä kohtaamatta.

Vain 34 haukkaria 11 peliin (3,10) sipsutellut PööT on osumisasioissa liigan laatutiimejä. Jos niillä osumilla vielä jotain lähtisikin, niin avot, johan alkaisi PaO-sarake kohentua.

  1. Kakkossaajat -1

Äärimmäisen tunaroivat miehet ovat edellisen tarkastuspisteen jälkeen pelanneet niin vitullista vuoristorataa, että todellisesta pelikunnosta on vaikea ottaa selvää. Voittotilille on rapsahtanut makoisa voitto BSoDista, mutta sitten onkin tullut turpaan oikealta ja vasemmalta. Ensin nenää niisti MusSu, sitten SuHa. Ja mikä lie ollut Ytytytytytytyn ilme Halipelin ratkaisunhetkillä Majjjan heittäessä voittoheiton sipulihaukkarin perään? HanSB on käynyt läpi melkoista rosterirulettia ensimmäisessä 7 pelissään, mutta homma ehtii vakiintua moneen kertaan runkkarin jälkimmäisen puolikkaan aikana. Mjatti ja Soppanen eivät ole vielä päässeet männävuosien lentoon, mutta pehmenevä kenttä tulee takataitajillekin kreivin aikaan. Nämligen, lähimpien uhkaajien hätistely onnistunee paremmin mailojen asettuessa tantereeseen.

Haukia on 36 ja pelejä 7, eli muihin yläpään tiimeihin verrattuna melkoinen määrä (vertailuluku 5,14 peliä kohden). Niistä olisi hyvä ruveta niistämään, jos meinaa pärjätä neljän sakkiin asti.

  1. Piti mennä B mutta mentiinki A, nimikkotaktiikka kuhaB (kuhaB) +1

Sitkeästi jatkopelipaikkaan kiinni tarrautunut kuhaB on antanut vakuuttavia näyttöjä viime aikoina, ja siitä seurauksena ansaittu nousahdus voimatilastoissa. Oka -35 ja havut ei anna ymmärtää, että kyse olisi mistään supertiimistä. Vaan viimeiseen neljään matsiin kuhaB on pistellyt kaksi kertaa alle -15 ja hätyytellyt jopa ranking-ykköstä AiMia pisteen tappioon päättyneessä matsissa. Vastikään kyykkämaailman viestimiä ravisutteli kärkipaikan Körkön 54p erä (aý aý aý!), ja sellaisilla tuloksilla ratkotaan pelejä jo yksinään.

Kaksi voittoa ja tasuri pitävät jatkopelihaaveita kovasti yllä, sillä 9. sijan katastrofi on peräti 3p takamatkalla. Sen sijaan tasuripari Hali on samoissa pisteissä ja MusSu vain pinnan verran edellä, ja molemmilla on vieläpä pelin verran enemmän pelattuna. Haukkareita on 70-vittu-6 kipaletta 11 peliin (vertailuluku 6,91), eli notkahdus kärkiviisikkoon on näkyvä ja tuntuva. Asiaa ei toki auta El Capitano Cilipocen 4H-kiinnitys kuluneella viikolla. Hyi.

  1. Musta Surma (MusSu) +1

Sijalla ylöspäin ponnistavat rottaruttotytöt (ja -pojat) ovat veitsenterällä, sillä viimeisen checkpointin jälkeen recordi on ollut 3-5: paskakelillä (ja vastustajien paskapelillä) voittoja tuli vyölle tärkeimmiltä lähivastustajilta 6p edestä, mutta viimeiset neljä matsia ovat kilahtaneet armottomasti tappiosarakkeeseen. Okalla -32.33 ei isoja juhlia järjestetä, eikä paras ottelukaan (PaO, noobeille) -18 starttaa vielä torijuhlien suunnitelmia. Siitä huolimatta takana ovat sekä kuhaB, Hali että kertaalleen keskinäisessä piesty #swagina. Jos Johtonen antaa edes yhden hauen verran siimaa seuraavassa halimatsissa, niin MusSun toive jatkopaikasta alkaa vihdoin olla totisinta totta. Olettaen, että kärkipään porukat eivät rupea ryssimään olkiensa takaa perätuupparipeleissä. Ja se on rohkea oletus se.

Haukkareita on kertynyt pörssiin 12 pelin aikana 57 kappaletta (4,75), eli haukimäärissä MusSut eivät jää etupekkoja pahemmiksi. On siinä suunnilleen saman verran kuin Taneli Rautio -Jyrkäksellä takavuosina yksinään, eli paljon.

  1. Halukkaat (Hali) -2

Halilla oli jo aihetta paniikkinappulan painallukseen, kunnes tuore päänahka HanSB:stä päästi helpottavan Turauksen (hihi) kaikki-tähdet-Jakerin pelihousuihin. Nollaerän siivittämät halipusit pätkäisivät kauden parhaan pelinsä tärkeään paikkaan, sillä aikaisemmat turpaanotot swägäreiltä ja tasuri kuhan kanssa saattoi jatkohaaveet vaarallisen harmaalle alueelle. OFKL-komeetta Johtonen selvisi jääkaudesta täysin ilman jänkäkoiria, mutta muilta osin Halin ruuti on ollut verrattain märkää. Nappula ei ole liikahtanut jäällä eikä loskalla, mutta ehkä tämänhetkinen pehmeys sataa myös himokkaiden laariin. #swagina täytyy pitää takana, jos mieli tekee jatkopeleihin, vaan lähes -35 pisteen Oka ei siellä paljon lohduta mahdollisten vastustajien painellessa yli 20 pistettä edellä peliä kohden.

Haukiluku: 55, pelejä:12 ja vertailuluku siedettävä 4,58. Kiitos Johtosen!

9.Wanhanamatöörigyykkäjoukkueen A Gerho (#swagina) x

A-sarjan peräkammarissa kömyävät A Gerhon pojat eivät ole onnistuneet nostamaan pelin tasoaan radikaalisti, vaan siltipä pistetilillä komeilee 2p tuikitärkeästä Hali-voitosta. -53.89 Oka ei ole käypää valuuttaa kisatiimejä kohtaan, mutta muiden pudotuspelipaikasta taistelevien tiimien tupeksiessa swäggärit voivat hyvinkin ottaa yllätyspinnoja. Jotenkin on vaikea uskoa, että gambinagerhon bojad jatkopeleihin yltävät, mutta yrittänyttä ei laiteta. Pelejä on vielä jäljellä 7, mutta jos mieli tekee V-saraketta kohentaa, niin jossain vaiheessa on PAKKO pelata parempikin ottelu kuin tilastoissa tällä hetkellä välkkyvä -38.

Haukia on kertynyt yhdeksään peliin peräti 70 kappaletta (vertailuluku 7,78!) ja se on liigan suvereeni kärkitulos. Selavii! Joukkueen sisällä käytävä haukikisa (Riikonen vs Piekkari) on jännittävässä tasatilanteessa, ja vain kuhan Kilponen ja suhareiden Eronen ovat gambi-Akseleita edellä.

Tekniikan akateemiset TEK