Ripe´s Power Ranking 13.1.2022


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Sayonara pakkaset, herzlich wilkommen nuoska ja jääkelit (hyi!). Oulun Kyykkäliigan A-sarja on pyörähtänyt käyntiin räväkästi, ja suurin osa joukkueista (jopa Kakkossaajat) on nähty ottelemassa Stadikalla. Tästäpä ilostuneena (ja vähän koni akistakin) Ripe ajatteli päivittää vähän voimasuhteita. Ohessa kirpeissä pakkaskeleissä painittujen pelien satoa hierarkiaksi muutettuna, keskösee & ee tee cee.

  1. aitoa_menoa (-)

Konnarikonnat killuvat yhä kärkitontillaan, vaikka kuolevaisuuden merkit ovat havaittavissa tilastosivujen uumenista. Ottelukeskiarvo -12.40 ei ole aimille aivan yök-hyi, mutta on se silti vähän yäk-nyyhk. Paras ottelukin on vielä reippaasti pakkasen puolella, eli punakone ei ole saavuttanut vielä olkapäät sijoiltaan poksauttavaa tasoaan. Suurin tuuliviiri tilastojen valossa on ollut tavallisesti varmuutta, tasaisuutta ja isällisyyttä hönkivä Patteri, jonka Hka laahaa 2 pinnaa huippukausia perässä ja jonka massalinjoihin heitetyistä heitoista melkein  15% on päätynyt H-sarakkeeseen (ja lumihankeen). Kakkospaikan Mr. Trabant onkin ollut joukkueen kantava konapoika rivipommeillaan. Kolmospaikalle siirretty Vainionpää on sopeutunut verrattain hyvin massalakaisuhommiin, ja yhdessä Kinkerin kanssa heillä onkin erittäin hillitty määrä haukkareita plakkarissaan. Ainoa roiske AiMin boksereihin pärskähti kun ilkeät Kakkosnaakat hyödynsivät liivijengin aneemisen -21 pelin ja rallattelivat matkoihinsa arvokas päänahka kainalossaan.

  1. Biisissä Sorsat ovat Dodoja (+1)

Tieto-Dodojen kausi on lähtenyt yksikseskös yskähdellen käyntiin, vaikka pistesarakkeessa onkin jo 8 pinnaa. Tukkaan on tullut lajitovereilta, eli koneen ja sähkön tupsulakeilta. Toiset erät ovat olleet (taas) tänä talvena ex-Tikka_Mjasalan pojille vaikeita ja syy löytyy varianssista. Ykkös-kakkospaikan mörssärit Pulkkinen ja Lehtoabens ovat pistelleet parhaimmillaan yli 40 pinnan edestä konaa matalaksi, mutta pahimmillaan eräpisteet ovat yltäneet hädin tuskin kaksinumeroisiin lukuihin. Kolmospaikan warre on ollut joukkueen ylivoimainen ähM V-P ja paikkonut uskollisesti kärkiparin jättämiä konansäleitä. Zeniitille on maistunut alkukaudesta kalakeitto, sillä haukipörssissä on tällä hetkellä kakkoskiinnitys KuVan Vasarin kanssa 15:llä hauella. Joukkue ei pelaa tällä hetkellä kaikilla neljällä pytyllään, ja tämä on näkynyt erityisesti tiukoissa paikoissa. Joko on aika vaihtaa Nemoon talvirenkaat ja tarjota OFKL-kapteeneille nannatinannaa pyöräyttämällä Kyöstilä ykköspaikalle? Valintoja, valintoja…

  1. Puppelikukkeli Tööt Tööt (+3)

Rankingin iloisin yllättäjä ja kohistennousija on PJoopen johtama PööTtilauma. Lompsasta löytyy mm. (varma) plussaerä, liigan toiseksi kovin Oka -8.50 ja 75 pinnan voittoprosentti. Erityisen maukkaan voiton PööT napsi ennakkoon vähän ylemmäksi sijoitetusta SBeestä, ja vaikka muut voitot ovat takapään porukoista, niin pelin taso on ollut kivehkö-kovahko. Roope on hätistelty konavastuun äärestä kolmospaikalle, ja se on näyttänyt tuottavan toivotun tuloksen. Asmundin ja Jannen hutiprosentit ovat pysyneet suhteellisen sievinä (vain joka viides heitto ohi) ja melko tasainen Hka-jakauma kertoo muita ylös rankattuja tiimejä löysemmästä pelikirjasta. Maksimia kaikkialla! Pelejä ja koetinkiviä on liian vähän syväluotaavampaa analisaatiota tehtäväksi, mutta Ripe arvostaa pööttäreiden isomunaista turbostarttia liigakauteen voimalistan podiumpaikan verran.

  1. Kakkossaajat (+1)

NoZe, prkl, yllätti Ripen luutimalla Kakkosten häntäpäässä. Noh, ossaaja ko ossaaja. Kelvollisen startin kauteen saaneet himankaiset huutelivat voimatikkaiden ullakkoasukeille kiviä taskuun, ja muistakin peleistä on herunut taskuun arvokkaita spindelssejä. Tilastoriviä 3-0-1 rumistaa ainoastaan kiihkeässä akan tappioon päättyneessä trillerissä hankittu tappio Bingbong Garam Sorsa-Dinosauruksilta. Halv2:n klassikkopelaajat Komulainen ja Lonnakko ovat hoidelleet päävastuun peleistä yhdessä veteraani Johtosen kanssa. Vanahat pierut ovat pidätelleet haukkareitaan alkukaudesta, sillä neljään ekaan peliin on satsattu vain kymmenkunta haukea. Pidätelty on näemmä myös konapommeja, sillä yli 6 Hkalla riviä ravistellut Ojalammikko on vilahtanut pelikentällä vain kahden erän verran. Loput miehet ovatkin jakaneet Hka-kakun tasaisiin 3-6 pongon lohkoihin. Pelikirja nojaa vankasti toisen kierroksen onnistuneisiin viimeistelysuorituksiin ja positiivista onkin bongata yhden akan erä Kakkosten jokaisesta koitoksesta, myös siitä hävitystä. Mutta… Kenen kanssa Häkkinen on, kun miestä ei ole näkynyt pelikentillä?

  1. SuppoHauet (-3)

SuHa on loistanut poissaolollaan koko myllyisästi käyntiin lähteneen tammikuun ajan. Kalenteriin on varattu pelejä, mutta suhareita ei ole nähty tositoimissa kuin yhden ainoan kerran. Silloinkin vastassa oli ennakkoon kevyt vastustaja TNGYn keltalahkeiden muodossa. Huhujen mukaan kapteeni Suppo on asetettu liigan koronaprotokollaan, ja varapelaajaksi ostettu liigatulokas ei ole päässyt täydentämään vajausta. Nähtäväksi jää, milloin ja millä kokoonpanolla tsuhnat pääsevät pelaamaan. Nämligen, jos Hannu lähtee veistämään poromerkkejä Pyssykylän pientareille, niin ENNAKKO_SUOSIKIN viitta ja plussaeräfrekvenssi putoavat karanteenikaivoon nopeammin kuin Ripe ehtii sanoa ”XO”.

  1. SIK Bastards (-2)

Puolet voitettu, puolet hävitty. Laajasti osaamista rosteriinsa haalinut SB avasi kauden ennakoitua vaisummin, sillä sulakepojat ovat jo tulleet kuuden pelin aikana KuHan, PööTin ja AiMin niistämiksi. Lohtuvoitto BSoDista toi helpotusta alkukankeuteen, mutta muut pisteet onkin sitten ryövätty rankingin pohjaporukan kustannuksella. Heikkoja alkutahteja on vaikea arvottaa tilastoista käsin: koko rosterinsa laajuutta käyttänyt SB ei ole heittänyt aivan naamat sulattavaa määrää haukia (26 kappaletta 6:een peliin), mutta aivan riittävästi kuitenkin. Paras erä on painunut lähelle nollaa (-2) ja heittokeskiarvot huokuvat siedettäviä normaalijakaumia tasapaksun pelikirjan huomioiden. Missä mättää? Talven paras peli tähän saakka on SB:ltä -10, ja sillä tulostasollakin on vielä vaarana saada säännöllisesti dunkkeliinsa melkin miltä tahansa kärkipään porukalta, puhumattakaan -46 pelistä KuHaa vastaan, mitävv. Rosteri hakee raivokkaasti pelikirjaansa (mm. synpaattinen Kaxi on heittänyt jokaista pelipaikkaa), ja parempaa tulosta onkin odotettavissa palasten loksahtaessa kohdilleen. Ripen Fair Play -palkinto on menossa vahvasti koko laajuuttaan käyttävälle äsbeelle, mutta jatkopelien lähestyessä olisi syytä löytää joku vakiintuvampikin rutiini. Mutta for now – kaikki pelaa!

7.Kuha ulkoistaa haukien ammuskelut B-sarjaan (+2)

KuHa olisi otteidensa puolesta ansainnut ylhäisemmänkin sijoituksen – ottihan se sentään kaksi pinnaa kutossijan SB:ltä ja AiMiltakin tuli turpaan vain yhdellä kyykällä (Hellbergin H H siima erityisesti huomioiden). Tilastot eivät kerro tuloksia kaikista KuHan viime aikoina pelaamista peleistä, mutta faktaa on, että KuHa on yllättänyt epäilijät ja kilpailee tällä hetkellä uskottavasti pudotuspelipaikasta. KuHalla ei ole yhtä selkeää ja tiukasti roolitettua pelikirjaa, kuin kärkipään porukoilla, ja se näkyy tulostason ailahteluna. Kun massalinjat harvenevat tasaisesti, niin tulos painuu kilpailukykyisesti alle -20. Jos kone vähän yskii, niin muutamatkin massahudit ja runsas roskaisuus alkavat näkyä tuplasti huonompina ottelutuloksina. Peluutus ei perustu tähtipelaajien loistoon, vaan tasaiseen puurtamiseen jokaiselta heittopaikalta. Jos jostain pitää rutista, niin nuori Rintamäki ei ole vielä päässyt ihan A-tason rivilyöntivauhtiin. Vaan jospa se siitä, kun pelejä ja kokemusta karttuu. Kuha ei ne taudit tartu.

  1. The No Good Yellows (-)

Kemistit ovat pysyneet ränkkäyksen räminässä tiukasti omalla paikallaan. Tengyt ovat pelanneet lähinnä kovia vihulaisia vastaan, mikä selittää murheellisen 1-0-4 startin. Ainoa voitto on tosin äärimmäisen tärkeä, sillä se tuli Okaa huonommalla -28 pelillä pudotuspelipaikasta taistelua käyvästä KuVasta. Kovasti fantasioitu Eskelisen suorittamisessa on ollut varianssia avauspaikalla ja Anrin ja Maikkelinkaan rivilyönnit eivät ole herättäneet vastustajissa toivottua kauhua. Peräkammarin pojat Viinikka ja Mäenpää ovat pistäneet viiteen peliin yhteensä 18 haukimonnia, eli melkein kaksi kalaa erää kohden. Tilastot eivät ole dramaattisia, mutta niissä kytee varianssin siemen. Kun rivi ei lähde, niin kolmos-nelospaikalle jää paljon painepaikkoja parsittavaksi. Ripe näyttää kemisteille tässä kohtaa vielä vihreää valoa, mutta jostain on kaivettava lisää VOIMAA, että roskanappulat eivät tee putsaustyöstä toivotonta vuorta kiivettäväksi.

  1. Valli pullottaa Kurkunlahkeessa (-2)

KuVan pojilla on takataskussa eniten pelattuja pelejä -sarakkeen johtoasema ja nuhjuiset 2 pinnaa tarjolla olleesta 16:sta. -30 hipova Oka ei ole riittänyt kellistämään ennakkoon kovempia kokoonpanoja, mutta vyölle on tarttunut ensimmäiseltä pelikierrokselta sentään elintärkeä voitto vahvasti kauden aloittaneesta KuHasta (Ku-jonkun vuosi!). Tuoreemmassa kohtaamisessa pleijaripaikoille himokkaasti hamuavat kemistit raapivat KuValta voittopojot lärvit venäyttävällä -28 pelillä. Paavolan mahtisonni Eero on tuonut kovalla vasurillaan joukkueen tekemiseen turvallista rutiinia, mutta tulostaso on notkunut peräpään vuotaessa pahaenteisesti. Nerg, Uusitalo ja Vasari ovat tuupanneet 8 peliin järisyttävät 42 haukkaria, eli hutiloisia on räpsynyt tilastoihin yli 5 kappaletta peliä kohden. Lääkkeeksi alamäkiluisuun Ripe määrää yhden annoksen kohtiheittämistroppia Nisbergin farmasiasta, ja mielellään useammin kuin kahdesti päivässä nautittuna. Ryhtiliikettä tarvitaan toisella runkosarjakierroksella, sillä tällä hetkellä KuVan pleijariunelman rima väpättää ilkeänlaisesti pidikkeissään.

Tekniikan akateemiset TEK