Ripe´s Mid-Season Power Ranking


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Hellveta! Ennätyksellisen lyhyt OKL:n A-sarjan yksinkertainen runkkari on jo pelattu mukavasti yli puolen välin. Ja nyt onkin sitten tämänkin tasatyöntörunkkarin aika heitellä ilmoille Ripen Power Ränkingit. Kyykkäkansaa on hemmoteltu loistavilla pelisäillä, ja plussapäiviä ei ole näkynyt kuin säätiedotuksissa ja yhden joukkueen PaO sarakkeessa. Tautivuoden runkosarjaa ovat ilahduttaneet myös selostetut streamit ja sykähdyttävät sulamiset. Koniakkia kuluu, ja kiroukset kajahtelevat Ripen kypsytystammitynnyreistä veistettyihin pöminäpönttöihin verkkojohtoa pitkin.

O tempora, o mores ja oo Las Palmas!

  1. SuppoHauet (SuHa) x

Kärkipaikkaa pitävät hallussaan edelleen suppoisat hauet väkivahvalla esityksellään. Vaikka Kakkaossaat kävivätkin niistämässä sateenkaariveikoilta tärkeän voiton tiukassa kohtaamisessa, niin SuHan paalurankingia ei kukaan ole tällä hetkellä uhkaamassa. Suppiksen perseilypoppoo omaa näes kaikki kärkitulokset kaudelta: paras Oka, paras ottelu, paras erä(Varma +7, URPOT!) ja paras Hka. Jos ottelukeskiarvon kolminkertaistaisi, niin sillä mentäisiin vertailussa vielä toiseksi. Huhhuh. Porukan kaikki heittäjät ovat heittopaikkansa TOP-5:ssa sisällä ja Antin käsi tuntuu kestävän paineet melkein yhtä hyvin kuin mies itse. Molemmilla Ylirannoilla on vielä pelissään kovasti petraamista, mutta suolakurkunleikkaaja Donni ja nelospaikalle mestaruuden sieltä ratkaistuaan lopullisesti (?) siirretty Lämsä ovat pelanneet hyvin.

Åke kutkuttelee jo SuHan käsissä, mutta jäljellä on vielä matsit AiM:ia ja BSoDia vastaan, joten tilanne voi kääntyä vielä mitenpäin vain. Tällä hetkellä SuHa on kuitenkin tilastollisesti selkein ennakkosuosikki runkosarjan voittajaksi.

  1. aitoa_menoa (AiM) +3

Kas vain, mitäs täältä löytyykään? Punajuna on puksuttanut raiteet paukkuen takaisin omaan kastiinsa heikon ensimmäisen pelin jälkeen. Kuka Petteri? Pysyköön Thaimaassa “sukelluslomallaan”. Topatti on ottanut härkää sarvista ja pitää tiukasti liigan Hka kärkipaikkaa kiinni. Ilmeisesti parhaan bomberin pitää olla punainen ja maistua öljyltä? Inkeri on ollut oma itsensä ja Lantto ja Vainiopääkin ovat välillä väläytelleet mainioita otteita. Tällä hetkellä näyttääkin, että jos Ville-Matti osuu edes toisella kierroksella, niin tulokset ovat -10:n paremmalla puolella, ja jos pojat heittäytyvät hurjaksi ja osuvat molemmilla kierroksella, niin tulos on plussalla. Toivotaankin, että joskus nähdään sekin ihme.

Punajunapoppoon ainoa häpeäpilkku onkin suunnaton sulaminen Kullivahaajille, jotka ottivat sensaatiomaisen voiton. Tämä ei kuitenkaan tuonut liian isoja PTSD-oireita viimevuoden pleijareista, vaan aito meno jatkui myöhemmin, kun AiM otti vahvat voitot SB:stä ja BSoDia el Ribaleesta.

  1. Garam Masala (BSoD) -1

Intiantuoksuisia hajuja tupsahtelee AiM-junan savupiipusta, kun toisen kierroksen tyhjennyskarkeloissa jälkeenjääneet (heh) BSoD:n nyrpeät pojat siirtyivät istumaan punajunan ravintolavaunuun tissuttelukeppanoille. Epävarmuus on päivän sana. Välistä näyttää, että hindupeelojen peli kulkee kuin unelma, ja sitten toisella kierroksella heitetään puolet heitoista H-sarakkeeseen. Eteenkin aapenssin ja Pulu_matin toisen kierroksen heittäminen on välillä kaameaa katsottavaa (hyi, sanon minä!). Zen-Ollikin etsii sweeppiinsä vielä varmuutta, mutta onneksi sentään Warre tuo rosteriin varmuutta.

Ja kuten arvata saattaa, niin myös tulokset ovat yhtä ykköstä ja nollaa. Joko ollaan koko ajan nollan pinnassa, tai sitten pelataan karmaisevaa -20 peliä. BSoD on kuitenkin näyttänyt, että se pystyy loistaviin tuloksiin. Eli reeniä horo reeniä. Paitsi Warre, you good.

  1. Kakkossaajat (v16p) x

Kakkaossaajat ovat pelanneet paremmin kuin mitä Ripe osasi odottaa (eikä muuten ole ensimmäinen kerta). Ympin ojalamMikko on ollut loistava vahvistus joukkueeseen. Tapsa on siirretty sweeppiosastolle, joka tällä hetkellä vaatiikin vielä vähän viilausta, sillä sekä Häccisen että Tapsan Hka on alle kyykän per heitto. Varaa on parantaa. YTY ja Lonnakko ovat sen sijaan pelanneet erinomaisen hyvin. YTY:n backpain on pidetty minimissä, sillä mies on vältellyt pahinta konavastuuta ja säästellyt voimia millintarkkoihin viimeistelylinjahaukkareihin.

Suurin päänahka, minkä poijjaat ovat saaneet revittyä on tietenkin SuppoHaukien kalastaminen Stadikan avannosta. Tiukasta pelistä selvinneet Kakkiaiset päättivätkin tasoittaa välittömästi puntteja ja ottivat kunniakkaasti pataan AiM:lta ja SB:ltä, joka tiputtaa rankkausta pari pykälää alaspäin. Åken kaappaus on kuitenkin vielä mahdollista, mikäli BSoDin sipulit jäätyvät Lonnakon kakkoskierroksen 6p lakasuihin ja rutiinipeleistä otetaan varmat voitot SuHan antaessa kevyesti siimaa edellisvuoden finaalin pikauusinnassa.

  1. SIK Bastards (SB) -2

So close. Kun Ripe aloitti kirjoittamaan näitä rankingeja, niin sunnuntain pelejä ei oltu vielä pelattu, ja SIK:n siniset paskiaiset olivat luonnoksessa sijalla dos. Basterdsit pelasivat kuitenkin runkosarjansa loppuun mahalaskuna ja tappiot BSoDia ja AiMia vastaan tiputtivat sijoitusta alaspäin. Siihen vielä tasapeli rämpivää PööTtiä vastaan, ja loppusijoitus on Ripen papereissa lukittu alempaan jatkosarjaan.

Kaikki pelit on pelattu ja pisteitä ei enää lisempää ole tulossa. Kärkipatteristo Mjatti-Mansikka on hoitanut ruutunsa varsin mallikkaasti, mutta Soppanen hakee vielä hieman parasta teräänsä löyhän kesäkauden jäljistä. Kiliponen puolestaan on antanut puheenjohtajakauden kypsentää sipulinsa ja karttu ei ole löytänyt kentältä kohdettaan liian usein. Mutta nyt onkin hyvin aikaa reenata pleijariparivalintoja odotellessa.

  1. Vallijannut Kurahousuissa (KuVa) +3

KuVan vuosi! Ripen pre-season arvioista suivaantuneet Kullijunnut varasivat heti kalenterin täyteen treenivuoroja, ja tulostahan sieltä alkoi tulemaan. Ottelutulokset ovat olleet koko kauden nousujohteisia. Ykköstykki ja fantasioiden kohde O-P Aro taistelee Piste-Per-Saludo voistosta Topatin kanssa ja koko joukkue on parantanut otteitaan Antin huudellessa ohjeita sivurajalta maksimoiden omat OFKL pisteensä.

Nousujohtainen kausi sai (ainakin väliaikaisen) kruununsa kun AiM:lta meni kurat housuihin ja ValliKullit veivät voiton personal best tuloksellaan -10. Näillä tuloksilla voi haastaa voittoa mistä tahansa nousukkaisiin varomattomasti suhtautuvasta joukkueesta.

  1. Puppelikukkeli Tööt Tööt (PööT) -1

Yhden sijoituksen tappiota ottanut Pöötti alkaa pikkuhiljaa löytää jyvän. Ropsukka pelaa edelleen omalla tasollaan vaihdellen erien välissä jumalaisesta keskikertaiseen. Sympaattisen Roopen tuloskunto ei silti vielä riitä, sillä joukkueen toisen syömähampaan Jennyn peli ei ole vielä aivan ollut normaalilla tasollaan. Liekköhän kaipailee Iloisesti viime talven jääkentille takaisin?

Uudet vahvistuksetkin ovat pikkuhiljaa parantaneet otteitaan ja viimeinen pelien sarja olikin nousujohteista kehitystä päätyen sunnuntain tasuriin SB:tä vastaan. Mustaniemi, Asmundi ja Furst ovat vielä toistaiseksi lukeutuneet prospektitilastoissa bust-hankinnoiksi, ja Roopen pitääkin keksiä pojille jostain vaiheen poikittaiseksi kääntävää poronsarviuutetta. Pleijaripaikka tuskin on vaarassa, mutta tärkeät pelit KuhaB:tä ja Tengyä vastaan ovat vielä edessä.

  1. The No Good Yellows (TheNGY) x

Taistelu viimeisestä pleijaripaikasta on edelleen tiukka, mutta tengy on jo kerennyt ottaa tärkeän voiton pahimmasta kilpakumppanistaan KuhaB:stä. Kausi on vielä kovasti kesken (vain kolme peliä pelattunna), joten kaikki avaimet on vielä omissa käsissä. -25 Okalla ei hirvittävän pitkälle pötkitä jatkopeleissä, eli vaikka kauden päätavoite tulisikin täyteen, niin turpasauna voi olla odottelemassa heti kulman takana. Peli on kuitenkin sujunut odotuksiin nähden kohtalaisen hyvin, ja mikä tärkeintä: haukiprosentit ovat pysyneet koko joukkueella pienissä päin.

Anrin voi vielä olettaa parantavan otteitaan, kun kausi lähenee loppuaan, mutta Wanha kaarti Mäenpää ja Laakso ovat jo ottaneet vastuuta ja roolia joukkueen ”hyvät suoritukset” -osastolla. Pleijaripaikka, here we come!

  1. KUHA B sus (KUHAB) -2

Kaikki menee hyvin Kuha heittää hyvin? Eikö niin? -30 haamurajan rikkomista vielä odottava KuhaB tippuu pari sijaa rankingeissa, ja samalla Ripen ennuste pullauttaa impostorit pleijareiden ulkopuolelle. Hellberg ja Jauhiainen eivät ole pelanneet huonosti, mutta toisaalta myös Ripen alkukaudesta heille kaavailemat suuret odotukset ovat jääneet täyttymättä.

Kirvelevä tappio tengyä vastaan loi painetta Kuhasoppaan ja Mustat henkilöt tarvitsevatkin nyt kipeästi voittoja. Vaihtelevassa kondiksessa pöröttelevä PööTti nyt on tällä hetkellä ainakin pakko voittaa, jos OTiT:n nuorisojengi haluaa nähdä toiset pleijarinsa (yhyy!). Yhtään erävoittoa ei Kuhattaret ole ottaneet, joten matka on vielä pitkä.

Tekniikan akateemiset TEK