Ripe´s Mid-Season Power Ranking (A)


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Kyykkäkesne käy tällä hetkellä niin kuumana, että kentätkin sulavat! Vetiset loskalammikot ja pääkalloliukkaat pistivät pelikirjat loppuviikosta uusiksi, mutta kaikki A-sarjan joukkueet  ehtivät saada kautensa (ja osa ranteensa) auki ennen sulamisia. Abööt (ei sukua abyylle) puolet runkosarjasta on pelattu, joten on Ripen aika katsoa Mid-Season Power Ränkingit.

Koska A-sarjaankin on pitänyt keksimällä keksiä jotain lohkoperseilyä, niin tikapuun jokaisen joukkueen perään on merkattua erikseen lohkon sisäinen ränking. Ihme roskaa tämmönen. Sanokaas vielä, että joku on pelannut kolmella, niin Ripeltä repeää hihat ja palaa pelihousut. Himputti ja pentele!

1. SIK Bastards – old’n Dirty [+4] (A1)

Haisevat ja kärttyiset paskiaissedät ovat pistäneet edellisen ränkkäyksen jälkeen ranttaleiksi. Oka on liigan paras (ät thö moment) -8,67 ja kuudesta pelatusta pelistä on tilillä 4 voittoa. Tappiot ovat tulleet ykkösketjullaan pelanneita B-lohkon suhareita ja mjatin housut kintuissa yllättäneen Kona-Karppisen Thengyjä vastaan (revanssissa tulikin sitten keltaisille tukkaan). Ripe kuitenkin näkee näiden muutamien kylmien suihkujen takana valoisan tunnelinpään. Lé SBoDien pelikirja on ehjä ja ukot repivät rutiininomaisesti tasaista tulosta tutuilta pelipaikoilta. Haukisoppanen ei ole tiimille maistunut, sillä Ake Mjäättä johtaa sitä börsää vaatimattomasti 7 kalalla (enemmän kuin Kilpisjärvellä 20 vuoteen).

Voitot ovat tulleet ennakkoon rappusissa heikompia tiimejä vastaan ja SBoD-vanhukset eivät ole vielä käyneet läpi tämän OKL-kauden kovimpia tulikasteita. Jännättäväksi asti jää nähdä, että pystyykö All Stars -suunnistaja Sjoppala pitämään joukkueen plussaerätoiveet elossa kakkospaikalta. Jos ei, niin setä mjatilta tarvitaan lisätukea tähtiheittokisaan. 

2. Puppelikukkeli Tööt Tööt [+1] (B1)

Pöötin OKL-kultajuna on aikalailla siinä mihin se viimekaudella jäi. Voitot kakkaossaajista, suhareista ja mahtavan sulamisen suorittaneesta bsodista koristavatkin nyt kivasti pistesaraketta. Ainoa tappio  löytyy tämän listan kärkeä pitävistä vanhoista ja likaisista, mutta se ei menoa haittaa.

Roopen peli-ilma on tallella ja rivi lentää jotta avot. Nessun ja Topin rivipeli yskii vielä paikoittain, mutta tulos on ollut toistaiseksi juuri sopivan riittävää pistetilin kasvattamiseksi. Kaikki_Rotat_Mustaniemen lakaisu-zen on ollut ihmishukkien teillä, sillä H%-sarake näyttää peräti 25. Onneksi vilttiketjusta rannerupeliplöröllään kentälle jo moneen otteeseen ponnistanut Ellu Furst on paikannut Jannea mallikkaasti. Poikien pelityyli voikin sopia hyvin tällä hetkellä vallalla oleville kosteahkoille sääolosuhteille ja Ripe uskoo, että PööTillä on hyvät tsäänssit kiinittää itsensä pysyvästi lohkon kärkipaikalle.

3. AiM [+1] (A2)

Punaiset junapojat(ja suloisesti rahastava konnarityttö) ovat avanneet kautensa perinteisen vahvasti. Lämmittelytappion jälkeen SuHalle rutiinivoitot BSoDista ja tenkystä ovat hyvä pohja tulevalle. Syysruoste näkyi kuitenkin pelissä ja eteenkin PetterInkerin normaalia dominointia ei vielä näkynyt, vaikka ihan kelpo tasolla puolen vuosikymmenen parhaat pelaajat karttujaan pa(i)skoivatkin.

Iirokin saatiin naarattua Tampereen liigasta kentälle heti ensimmäisiin peleihin ja ainoastaan Lantto on pidetty naftaliinissa odottamassa vehreämpi kyykkägreeneja. Koko joukkueen pelikunto lienee kuitenkin work-in-progress ja tulokset tulevat luultavasti nousemaan miinus kympin paremmalle puolelle ennen kuin kausi on ohi.

4. Bippeli Sippeli oihvoih Dippeli [-2] (A3)

Vituiksmän, sanoi Santtu. Kohurekry Johtonen ei ole vielä oikein löytänyt osumatarkkuuttaan kesän tasolle ja Zen-Ollikin sai vihdoin toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja penkitti itsensä. Pulukeisari Aapens ei tunnu löytävän konan reunaa edes vahingossa ja Warrenkin tulokset sisältävät kummallisen paljon vaihtelua. Onko kyse sitten treenin puutteesta tai pyllyjen reikiä tulehduttavista intialaisista sapuskoista – sitä ei Ripe tiedä kertoa.

Tuloksena on epätasaista settiä erätulosten vaihdellessa nollan ja -14 (hyiss) välillä. Avaustasuri SuppoHaukia vastaan näytti hyvältä, mutta sitä seurasikin sitten -24 ribalepeli AiMia vastaan. Voitot KuVasta ÄsBeestä ja Kakkossaajista toki lämmittivät, mutta PööTtiläisten lempeä katseet sulattivat Brontosauruksien sipulin täysin ja voitto karkasi näpeistä. Tuloksen voisi kuitenkin kuvitella tasaantuvan, jahka mustalahkeet saavat osumatarkkuutensa kutakuinkin järkeviin uomiin.

5. SuppoHauet [-4] (B2)

Jahas, mitäs vittua nyt? Ykkösränkätyt Tuhnuhauet aloittivat kautensa vahvasti. ÄmVeePee Maija päästettiin OKLn avauspäivän irti ja tulos oli komiaa katsottavaa. Tiukan tasapelin BibbeliSippeleitä vastaan jälkeen kauniimpi Ohtonen otti AiMia vastaan mattipiiskan käteen ja jätti Kinkerin poppoolle haalareiden väriset pakarat. Donnikin saatiin pyssykylästä paikalle pelaamaan HokkisSäännön vaatimat pelit ja tuloshan oli jumankauta plus kolome, joka on muuten kauden ainoa plussapeli. Joukkueen tasaisin valopilkku on hieman yllättäen ykköspaikan Lämsä, jonka rivilyönti on ollut liigan eliittiä.

Sitten kaikki onkin mennyt tasavahvasti päin heleä ja vettiä. Turpaan tuli sekä Kakkossaajilta (pinnalla, hihi) ja KuValta (KuVan vuosi!) ja suhareiden toiset erät ovat tärähdelleet naamat sulattaville pakkaslukemille. Joukkueen peruspilarit Eronen ja Suppis ovat pelanneet korkeintaan tyydyttävällä tasolla ja viime aikoijen jää-loskahelvetissä sekin arvosana on videoevidenssin perusteella laskenut välttävään.

Suurimman ränkingpudottajan tittelin lunastaneet suharit alkavat olla ulkona kuumimmasta Åke-kähinästä ja katseet voineekin kääntää a) jatkopaikan ja b) messias Donnin junalippujen lunastamiseen ko. jatkopeleihin.

6. The No Good Yellows [+1] (A4)

Ohohhoh. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan rankingin Top-6 on muuttunut! Tenky aloitti kautensa todella väkevästi. Karppisen karttui seisoi kovana kun kellertävät kusilahkeet yllättivät tämän hetken rankingkärjen Antin moukaroidessa konaa oikein urakalla. Alkoikin näyttää, että Tenky on kauden suurin yllättäjä, kunnes todellisuus iski vastaan. -48 peli revanssissa seuraavan päivänä ja peruspeli Aimia vastaan ei auttanut asiaa, mutta tenkyllä on kuitenkin hyvä tilanne pleijareita ajatellen.

Turhat hauet pois alta ja kunnollista tulitukea (pyyhkimään! vuoden kovimmalle A-sarjatulokkaalle ja uusia päänahkoja voisi kuvitella löytyvät palkintokaapista kauden päätteeksi.

7. Kakkossaajat [-1] (B3)

Kakkaiset Ossaajat ovat saaneet tiimin paikalle jo peräti neljään otteluun ja tulos on ollut kovin vaihtelevaa. Piirun verran alle -20 okalla ei paljoa juhlita ja nuoret keltaiset menivätkin rankingissa ohi. Tulostaso on ekoissa peleissä pitkälti ollut tuulimylly-Jussukan ja kyykkäjeesus YTYTYYTYTYTYTn varassa. Häkkinen ei vieläkään ole löytänyt tietään metsästä ulos ja kaljumpi Lonnakko och Himish vielä hakevat linjojaan.

Tappiot ja pöötistä ja BSoDista kirvelevät, mutta voittokolumniinkin sai onneksi merkinnän ÄsBeen poikien kaatuessas mallikkasti -14 tuloksella. Lisäksi 2oss haki mehukkaan voiton sipuloivista Supoista pinnan erolla. Tenkyn tulosten vajotessa voidaan olettaa, että Kakkaossaat ottavat top-six paikkansa takaisin ennen runkosarjan päättymistä.

8. Kuivaa Vallissa [+2] (B4)

Voi voi kun kuivana eivät pysy Nuutin pöksyt. Vuoden omistavat kullivallit saivat kautensa alkuun katastrofaalisen alun kun Tekniikan Ihmelap(anen)si Eero rikkoi puhelimensa ja sitä mukaa unohti tulla kentälle kun vastassa oli pleijareiden kannalta tuhannen tärkeät ÄsBeen Nuoret pissat (ei vanhat pierut). Turpiin tuli -70 tuloksella kolmella pelatessa ja pleijariunelma oli kaivautua valleihin saman tien. 

Pelastuksen valo kuitenkin kurkkasi myyrän kolosta, kun vakiokvartetin jäsenet Opsi ja Iiro palasivat pelaavaan kokoonpanoon ja vyölle jäi arvokas päänahka alavireisistä SuppoHauista. Kamoon! Lisäksi mainittakoon, että perinteiden kunnioittamiseksi KuVan Kovero on ottanut tiukan kiinnityksen Taneli Rautioon ja tuhonnut kymmenien toivokkaiden managereiden OFKL unelmat. Muutama päänahka vielä, ja KuVan märkä pleijariunelma voi olla sittenkin tosiasia.

9. Kuha tuo B-sarjan rallia, paha kaataa kuppia [-1] (A5)

Kuhalan B-rapun sankarit ovat kirjoitushetkellä pelanneet vain yhden pelin. Tästä ei kauheaa infomäärää saa, mutta pelitulos oli kuitenkin viime vuosiin verrattuna varsin kelvollinen. Jii Rintamäki tykitti konaa antaumuksella ensimmäisessä pelissä ja keskiosaston hieman pettäessä Sakke sai nakata massaan, jonka seurauksena Hellbergillä onkin ylivoimainen johto nelospaikan heittokeskiarvoista (5,50). Ossaajataktiikka kunniaan!

Lohkoperseily saattoi kuitenkin koitua kohtaloksi, sillä tämänhetkisten tietojen mukaan A-lohkon pleijaripaikat ovat tiukassa Thengyn tulikuuman alun johdosta. Tenky-KuhaB tuplaotteluista voi odottaa äärimmäisen tiukkoja ja merkittäviä kyykkäkiimahetkiä (lääh puuh). Nyt kuitenkin kuhat ränkinking peräosastolle odottamaan lisää tilastodataa.

10. SIK Bastards [-1] (B5)

Paskiaisten nuoriso-osasto on pelannut kutakuinkin sitä tasoa, mitä etukäteen pystyi odottamaan. Etenkin Ilmari ja Mikael ovat hoitaneet ruutunsa tyydyttävästi. Löytyy hyviä heittoja, mutta välistä kartut karkaavat aivan vääriin suuntiin. Kovalla reenillä tästä rosterista on vielä vaikka mihin, mutta tällä kertaa Ripe ei voi laittaa -36,20 Okalla taaplaavaa nelikkoa yhtään korkeammalle.

Tuikitärkeä voitto KuVa-triosta kuitenkin voi hyvinkin viedä pikkupaskikset pleijareihin odottamaan ensimmäisen kierroksen tiputusta. Tie on vielä auki, ja paikka ränkingin häntäpäässä voi hyvinkin olla vain tilapäinen sähkökatko.

Tekniikan akateemiset TEK