Ripen kausiennakko ja pre-season Power Ranking


miniripeVoi veljet! On taas se aika vuodesta, kun Ripe kerää luunsa pääsiäissaaren rantakaislikosta, pakkaa brenkut laukkuunsa ja suunnistaa kohti kyykkäkoppia. Mutta mitäs paskaa, Helsinki-Vantaan lentokentällä kiimaista kyykkäanalyytikkoa tervehtiikin pimeä ja syksyinen maisema. Jo Tampereen kohdalla korviin kantautuvien huhujen mukaan kyseinen sääilmiö on masentanut kyykkäkansaa Oulussa läjäpäin ja pahamaineista pelilupaa kritisoivat kommentit #oamkilla ovat hyytyneet lupaavan joulukuun jälkeen noin keskimäärin yhteen riviin / päivä. Tästä huolimatta I want to believe ja Ripe toimittaa lumetonta tammikuuta tuskailleille sankareille balsamia haavoihin viiltävän kausiennakon muodossa.

OKL:n A-sarja kaudelle 2013-2014 on kokenut sekä positiivisia että negatiivisia mullistuksia. Koniakkihuuruisinkin analyytikko vääntää kuitenkin lasinsa solmuun huomatessaan, että joukkuelistasta puuttuvat männävuosien oka-takomo Blagitarius Blagiators ja perinteikäs kyykkäseura STH. Tyhjiötä paikkaamaan ovat kunniakkaasti lähteneet viime vuoden B-sarjan molemmat finalistit. Mikäs sen hassumpaa kuin koettaa siipiään Suomen kovimmassa akateemisessa kyykkäliigassa. Onnea matkaan!

Joukkueet:

aitoa_menoa (AiM)

Viime kaudella hienosti ulkopaikkakuntien turnauksia kolunnut liivijengi on yhdistänyt tälle kautta A-sarjan munansa samaan koriin ja hakee menestystä laajan rosterin turvin. Edellinen vuosi oli ainakin kyseisen järjestön mattimaisemmalle puolelle raivoisasta treenaamisesta huolimatta surkea floppi, jollaista vihainen jengipäällikkö tuskin tällä kaudella sulattaa. Joukkueen periferiassa tsillailevaa Pulskinta munaa on otettu korvaamaan nomen est omen -poiminta Sami “Mylly” Mäki. Tällä kaudella tulostavoitteet Ripen nenäkarvojen asennon mukaan toteutuvat ainakin viime vuotta paremmin ja tämän joukkueen suunta on pleijariviivan yläpuolella.

Boris, Sergei och Dimitri (BSoD)

B-sarjassa mainetta niittänyt aiempi Binääriserverin Osittaisderivaattakohan se oli (?!) joutui taipumaan viime kauden alemman sarjan finaaleissa tiukassa iskussa olleelle The NGY:lle melko selvin lukemin. Tämä ei kuitenkaan näitä veijareita hidastanut, vaan tavoitteet on asetettu kirkkaimman sarjan pleijareihin. Onhan joukkueen tie ollut varsin jyrkän noususuhdanteinen huomioiden toissakauden häntäsijan B:n southsidessa, mutta ellei kapteenisto saa aikaan pelaajissa Suppismaista treenivimmaa, tulee pleijaripaikka olemaan tiukassa. Ripe ennakoi että tällä kaudella se jää vielä saavuttamatta.

Hanpit (Han)

“One more year” sanoivat papat ja viime vuoden liigacupin voitosta hullaantunut kapteeni “X” sanoi jotta “Touché”. Tutulla kokoonpanolla jatkava hanppilauma on viime vuoden “ehkä” “hieman” penkin alle menneestä liigakaudesta huolimatta varteenotettava ehdokas jopa mitaleille. Onhan tiimin Italian stallion tänä vuonna jo kauden alkuvaiheessa vaihtamassa Kovasinin pois kentältä tyttöjoukkueen ollessa vastassa.

Jarrupartio (JarPa)

Jarrupartio palasi menneellä kaudella vahvasti mitalikantaan kiinni turnausten osalta ja tulla tupsahtipa samassa rytäkässä myös WCOK-kulta. Tälle kautta tiimin rosteri on kuitenkin tiivistynyt ja jopa heikentynyt 3 kartun heittomerkiltä paukuttelevan Herkollisen vahvistuksen palatessa kasvattiseuraansa ja Oulun kiistattomimman kyykkäpatsaan Pekka Ahon raivotessa valtameren takaa muun porukan kekeilylle. Pleijareihin kuitenkin mennään että pölinä käy, mikäli Oamkin virallinen säätiedottaja Don Smuuli ehtii tamppaukseltaan pelaamaan myös kyykkää.

Jarrutytöt (JRYÖ)

Tyttöenergiaa pirskahteleva kyykkäurhojen vaaleanpunainen päiväuni lähtee kauteen yhdellä ällöpojalla vähemmän, mutta rosteriin on rantautunut myös uusia nimiä. Tytöille tyypillisesti tämäkin tiimi lämpeää hitaasti mutta varmasti ja rosterin lisänimistä huolimatta pleijaripaikka hoitunee lähes rutiinilla. Ripe odottaakin innolla, löytyykö joukkueen kaapista ylimääräisiä morphsuitteja myös uusille nais- ja miksei näinä suvaitsevaisuuden aikoina myös miesjäsenille. Viime kauden rakettimainen kiihdyttely aina A-sarjan finaaliin tuntuu tässä vaiheessa kaukaiselta unelmalta, mutta nämä tädit ovat yllättäneet karaistuneen kyykkäanalyytikon ennenkin.

Kakkossaajat (2=1)

Viime kaudella dramaattisesti puolivälierässä pudonnut 2-saajat on lyhenteensä hassuttelun lisäksi kokenut myös kapteeninvaihdoksen. Ytypytyn jalanjälkiä lähtee seuraamaan aina yhtä raivokas kestokyykkäpoika Lonnakko. Viime kauden tuloskunto ei ollut aivan yhtä kovaa, mitä sitä edeltävällä kaudella nähtiin, mutta ennakkoarvion mukaan joukkue on jälleen selkeä pleijariehdokas. Mikäli Lonnakon verenpainelääkkeet riittävät ja Komulainen on edes puoliksi yhtä kovassa kunnossa kuin viime kauden lopun henkilökohtaisissa mittelöissä, voi tiimi yltää jopa mitalipeleihin.

KombostiKobla (KK)

Oih, se tapahtui sittenkin. Lineaarisesti nollaa kohden painuvasta jäsenmäärästään huolimatta perinteikäs tappelukerho KombostiKobla kokoaa sauhuttelevan kaartinsa tutun kaksikon Oksman-Kiviniemi ympärille. Tänä vuonna rosterista on puhallettu ilmat pois ja Ripe uskoo asian kääntyvän eduksi. Jopa pleijareihin on viime kausien vaatimattomista otteista huolimatta saumat, mutta sen verran tiimi on kuitenkin liigan häntäpäätä asuttanut, että kauteen lähdetään haastajan asemasta.

Kyrppä-69 (K69)

Hiuksenhienosti ja joidenkin lähteiden mukaan jopa sandaalinkäryisesti viime kauden pudotuspeleistä pois jääneet sympaattiset ymppiläiset pyrkivät jatkamaan nousujohteista kyykkäuraansa samanmoisella miehityksellä kuin edelliskauteen lähdettiin. Tiimin tuloskunnosta on vaikea sanoa näin aikaisessa vaiheessa mitään, mutta ainakin osa joukkueesta esiintyi näyttävästi männävuoden WCOK-karkeloissa edeten aina puolivälieriin asti. Ripe ennustaa pleijaripaikan olevan jälleen tiukassa, mutta jokainen tsäänssi on mahdollisuus.

Mc Hanpit PacPappa Brothers (HanPB)

Hanppien pappamaisempi joukkue jätti perinteisesti organisaation ykkösjoukkueeksi mielletyn kilpakumppaninsa viime vuonna tylysti kirjoittamaan wuhuu.infon analyyseja lunastaen itselleen viimeisen jaossa olleen pleijaripaikan. Blagien käsittelyssä saattoi olla paikoin hieman viileät oltavat, mutta kyykkäkansan keskuudessa jo ehkä legendaarisen viinapään omaava Bomb of Sikhilä tykitteli tästä huolimatta WCOK:ssa yli 7p keskiarvolla aina jatkopeleihin asti, kunnes matka tyssäsi flopahtavalla tuloksella Pesukoneen linkoon. Ripen intuitio sanoo, että tänä vuonna tiimi ei tule nojaamaan kaksikon Sikkilä-Määttä otteisiin aivan viime vuosien tapaan. Realistinen tavoite on sijoilla 6-8, mutta tähän päästäkseen on siivousosaston motivoiduttava muuhunkin kuin partywagonin heilutteluun.

Ossaajat (Oss)

Abyy! Perinteisenä nelossijan varaajana tunnettu Ossaajat jäi viime vuonna ilman vakkaripaikkaansa sekä liigassa, liigacupissa että WCOK:ssa. Tilanteen vakavuutta on puitu joukkueen saunailloissa pitkin kesää ja näin ollen mikään muu ei ollut mahdollista kuin kapteenin vaihtaminen surullisen kuuluisasta FuuFuu-hauestaan tunnettuun Kesneen. Tulostaso lienee rutinoituneella porukalla -25 tietämillä jo alkukaudesta ja ottaen huomioon muiden joukkueiden ajoittaisen selittämättömän pupelluksen Ossaajia vastaan, sillä pitäisi päästä pudotuspeleihin.

Pesukone (PSK)

Ajoittaisen liekehtimisen lisäksi tästä joukkueesta on tulossa varsinainen OFKL-ilmentymä. Nämligen, viime vuoden menestynein manageri sekä yksi maukkaimmista ylikertoimista löytyi Pesukoneen riveistä. Sama kaava toistuu jälleen, sillä erään 7 saludon Lauri Kärenlammen otteita tarkkailee silmä kovana 36 toiveikasta manageria. Tuloksellisesti Pesukoneelta voi odottaa hyvää keskitason peliä, mutta samassa sarjassa kilpailee sen verran monta vastaavantasoista tiimiä, ettei pudotuspelipaikka ole aivan itsestään selvyys huolimatta Ossaajien sijan varastamisesta viime WCOK:ssa.

Pohjois-Syynimaan oikeistolais-akateemikkojen salaseura (Pso-ass)

Hienolla peli-ilolla ja leppoisalla kyykkäasenteella ladattu Pso-ass jatkoi tuttua ja turvallista linjaansa koko viime kauden voittaen yhden ottelun koko runkosarjassa. Tällä kaudella nimilista on kuitenkin kasvanut yhdellä Ohtosella STH:n raunioilta. Vähintäänkin ennakoimattoman peluutuksen vuoksi tiimiltä on silti vaikea odottaa tänäkään vuonna juuri muuta kuin -30-tasoisia otteluita Jukka “Sankari” Johtosen otteista huolimatta. Näillä tuloksilla ei valitettavasti ole tarjolla nyky-OKL:ssä juuri häntäpäätä parempaa sijoitusta.

SIK Bastards (SB)

J-natsismin äärimmäisyyteen vienyt puolustava mestari on viime kauden myllykkään lupauksen menettämisestä huolimatta jälleen mestarisuosikki. Kapteeni Kötsiksen itse liikkeelle laittamien huhujen mukaan miehen käden kunto on sellainen, että pelipaikka muuttuu kolmosesta nelospaikkaan, mutta tämä tuskin näkyy SB:n suoritteissa mitenkään merkittävästi. Kun hyvään perustulokseen lisätään Soppasen Vapupipu-seikkailuista lähes varmasti koituva egotrippi ja Järviluoman viime kauden loppua kohden parantuneet otteet, on runkosarjan voitto ja samaa reittiä finaaleihin tepastelu ainakin paperilla odotettava lopputulos.

SuppoHauet (SuHa)

Viime kausi ei raivoisasta treenaamisesta huolimatta tuonut nuorelle suppoiselle joukkueelle mitalisijoja lukuun ottamatta analyytikkojen hieman himmeämmässä valossa pitämää OluT-kyykkää, vaikka otteet olivat paikoin varsin mallikelpoisia. Cpt. Yliranta on luotettavien lähteiden mukaan uhonnut voittavansa tällä kaudella kaiken, mutta tasaisuutta vaaditaan myös siivoustyöskentelyssä, mikäli pudotuspeleistä halutaan muutakin kuin luu käteen tai supoksi johonkin muualle. Ripe ennakoi joukkueelta ajoittaista kirkasta välähtelyä, mutta hyytymistä tiukoissa paikoissa. Nähtäväksi jää, ennakkoon tiimi kuuluu kuitenkin OKL:n tämän vuoden top-6:een.

Tekniikan Ihmelapaset (TekLA)

Tekniikan Ihmelapaset röstökalasteli itselleen Jarrupartiosta viime vuonna voittamisen kulttuuria hakeneen Kyllin, joka kuulunee aiempien näyttöjensä ja treenimentaliteettinsa puolesta tiimin tämän vuoden kärkikalustoon. Viime vuoden massiivinen haukimäärä (78, joka on muuten 12 enemmän kuin sarjassa viimeisenä olleella pso-assilla) ei kuitenkaan anna ymmärtää mitään suuria yllätyksiä, vaikka osa tiimistä treenasikin PKL:aa apinan raivolla kauden päätteeksi. Ei jatkoon, mutta yllättäkää vanhus ja menkää siitä huolimatta!

The No Good Yellows (TheNGY)

Yhteistreenimäärissä SuHa:n kanssa kilpaileva The NGY paransi otteitaan selvästi viime vuoden B:n pleijareiden loppua kohden, vaikka WCOK menikin hieman hassutteluksi. Tiimi ratsastanee pitkälti kapteenikaksikon varassa, mutta jos kuvioon saadaan kolmas lenkki, voi B:n mestari hyvinkin yllättää epäilijät ja nousta taistelemaan pleijaripaikoista. Odotukset ovat lähes puhdas kysymysmerkki, mutta motivaatiomittarilla otetut lukemat vihjaisivat, että häntäpäähän tämä joukkue ei ole B-historiastaan huolimatta jäämässä.

Power ranking:

 1. SIK Bastards
 2. Hanpit
 3. Jarrupartio
 4. Jarrutytöt
 5. Kakkossaajat
 6. SuHa
 7. AiM
 8. Ossaajat
 9. Pesukone
 10. HanPB
 11. The NGY
 12. Kombostikobla
 13. TekLa
 14. Kyrppä-69
 15. Pso-ass
 16. BSoD

Muutamia huomioita:

– Huolimatta viime vuoden finaalipaikasta jarrujoukkueiden sijoitus on uudelta kyykkästadionilta kantautuneiden treenikertomusten vuoksi pykälää alempi

– Hanppien viime vuoden liigakauden sijoitusta ei kannattane liiaksi tuijotella, koska joukkueen oka oli kuitenkin runkosarjan 4. paras. Ilman blagia ja huippumotivoituneen kapteeni Tuovisen uuden tyylin turvin alkukauden power rankingin 2. sija on tosiasia.

– Käytännössä sijat 7-14 ovat tasollisesti todella lähellä toisiaan ja sijoitukset voivat olla lähes miten päin vain. 6 kovatasoisinta joukkuetta erottunee porukasta kuitenkin jo alkukaudesta.

Tekniikan akateemiset TEK