Puolivälieräennakkoanalyysihässäkkä


Vaikka runkosarjasta onkin vielä muutama peräpään peli pelaamatta, koettiin varsinainen huipennus Monday Night Kyykässä, kun Kakkossaajat ja Jarrupartio ottivat yhteen isojen panosten pelissä. Tuloksen ollessa hiuksen hienosti -11 – -12 AH:n hyväksi saatiin runkosarjalle pitkästä aikaa uusi voittaja ja Jarrupartio itselleen ennakkoon kovemman pleijarivastuksen. Top9:n osalta runkosarja olikin pisteiden valossa tasaisin pitkiin aikoihin, mutta tarkemmalla tarkastelulla eroja alkaa löytyä. Lue lisää niin tiedät mitä!

 

Kakkossaajat – Ossaajat

Kaikkien aikojen tasaisimman A-runkosarjan tykityksen hälvettyä piikkipaikalta paljastuu jopa konkarianalyytikolle yllättävä nimi. Kakkossaajien YTY “Chewbacca” Määttä on saanut natsipiiskallaan jopa Häkkisen heittämään muuten kuin täysillä 10v harjoittelun jälkeen. Lisäksi seuran epävirallinen tasa-arvovaltuutettu ja aina niin iloinen kyykkäpoika-Lonnakko on saanut jostain ripauksen tyttöenergiaa ja lopettanut reikien mets… siis haukien heittämisen.

Puolivälieriin taistelupariksi AH saa toisen perinteisen OTiT-joukkueen Ossaajat, joten kyykkäkansaa herkutellaan yhdellä sun toisella klassikkoparilla pleijareiden ensimmäisellä kierroksella. Vaikka runkosarja menikin Ossaajilta aavistuksen räpistellen, oli MM-kyykässä suorittaminen juuri sitä mitä pudotuspelien kynnyksellä pitääkin. MM-nelosten tulostaso Tampereella oli nousujohteinen ja kovinta suorittamista nähtiin välierässä juuri Lappeenrannan naavapartoja vastaan.

Asetelma on siis kutkuttava. Tässä vaiheessa on syytä heittää runkosarjan statsit v***uun ja lyödä faktoja tiskiin. Ossaajat ovat pelanneet yhtä kovaa tulosta viimeisimmissä otteluissaan kuin AH ja sipulikin on kovaksi keitetty MM-kisojen välierässä. Nähtäväksi jää olivatko MM-kisat vain ylisuorittamista vai kestääkö draivi myös OKL:n pudotuspeleissä. Toisaalta Kakkossaajien kasetin kestäminen playoff-tilanteessa ja ennakkosuosikkina on sekin aavistuksen arvoitus. Ripe veikkaa tämän pleijariparin taistelun kulminoituvan yksilötasolla tapahtuvalle vastakkainasettelulle: heittääkö herkkä Pyyppönen sitä v**un konaa ja riittääkö tasa-arvovaltuutetulle, että kaikki heittävät samoilta viivoilta vai ovatko omat kartut sittenkin liikaa? Stetsoni päähän ja hihasta rahat Kakkossaajien voitolle 65-35.

 

Blagitarius Blagiators – Droit-A

Shokkien shokki, runkosarjaa ei voittanutkaan BlaBla! Viimeksi näin kävi kaudella 06-07, joten jo ihan putken katkaisun kunniaksi Ripe korkkaa koniakin ja aloittaa omansa. Anywaysh, vastaan Blagille asettuu Droit-A, joka hankalan alun jälkeen raivasi tiensä pleijareihin. Tiimi kärsii pahasta bomberkarkailusta, sillä silloin kun kapteeni Paho ei reissaa, hutaisee kakkostykki Saukko itsensä Saksaan kaljahanojen ääreen. Osallistuminen puolivälierään täten lienee epätodennäköistä, joten kentälle pääsee mitä todennäköisimmin Brunou. Ainakin yksi äänekäs fani repii pelipöksynsä silkasta ilosta, vaikka statsien valossa paikkaaja ei Statue of Otterin mittoja täytäkään.

Droittan lakaisuosasto paransi puolivälin jälkeen otteitaan muikeasti ja samanlainen, ellei parempikin suorittaminen on tarpeellista, mikäli puolivälierästä halutaan tehdä vähänkään kilpailullinen. BlööBlöö nimittäin taisteli itsensä toiseen peräkkäiseen MM-hopeaan ja esitti liigassakin huippuotteita läpi kauden. Tilastoja rumentavat ainoastaan yllätystappio Pso-Assille sekä floppitulokset Jarrutyttöjä ja… kappas, kappas, Droittaa vastaan! Kippis, toivoa on! Pakkaa sekoittavat myös villit pelipaikkamuutokset, joista on toistaiseksi kokemusta vain yhden erän verran. Juusos ehkä tekee ykköspaikalta selvää jälkeä, mutta vaarantaa samalla sen harmonian, jolla pari edellistä mestaruutta voitettiin. Miten käy Puttosen sipulin ja hajoavatko Torstin tanssikuviot, mikäli Juuso horoaa kaikki statsit tiimikavereiden nokkien edestä?

Molempien tiimien psyykeen vaikuttanevatkin vahvasti taisteluparille täysin ulkoiset faktorit. BB:n Moerrin korvissa kaikuvat yhä MM-pronssitiimin katkerat sanat pupelluksesta, joten miten käy jos nämä ajatukset leimahtavat tajuntaan kesken pleijarikoitoksen? Dr. Oitan kapteeni Paho puolestaan kieltäytynee eläköitymästä ennen kuin tiiminsä on OKL-mestaruuden voittanut ja ruoskineekin tiimiään silmissään se sama hullun kiilto, jolla pleijaripaikkakin aukesi. Prosentit kuitenkin vahvasti 75-25 Blagille.

 

SIK Bastards – Jarrupartio

Viime kauden superyllättäjä Jarrupartio ei jäänyt one hit wonderiksi, vaan raivasi tiensä pleijareihin tänäkin vuonna, vaikka runkosarjan viimeisestä matsista jäikin taatusti karvas maku suuhun. Sitä paskemmalta maistuu pelaaminen SB:n pommikoneelle Soppaselle, sillä MM-kisoista käteen jäivät vain pupellettu pronssi ja suuri kasa katkeruutta parempiaan kohtaan. Avainasemassa onkin miten hyvin postimies saa päänsä kasattua, sillä ilman tarkkoja aloituspommeja on SB pahassa pulassa Leskisen haparoidessa pelipaikkansa kanssa. Perätuuppariosaston Juhot ovat täyttäneet tonttinsa mallikkaasti, vaikkakin onni on että tiimitaktiikka antaa anteeksi ne joka erään sattuvat 1.5 haukea.

Jarrupartion suorittaminen on ollut jäätävän tasaista läpi kauden ja sijoitus on otteisiin nähden yllättävänkin huono. Tappiot tulivat kuitenkin osuvasti kaikkia runkosarjassa edelle kivunneita joukkueita vastaan, joten tätä paremmin tuskin voi sijoitustaan ansaita? Touhulle uutta pontta antaa Blagin MM-hopeatiimissä uudelleensyntymisen suorittanut Hieno Ahlg… Hieno Mies Krogensteinberger, ellei Vapupipun riveissä katkeroitunut Smuuli pistä miestä penkille. Tiimin ankkurina toimiva peräpään taikuri Vuokila ehkä floppasi runkosarjan päätöksen, mutta mieheen voi silti luottaa tiukassa paikassa… jos mies vain sinne löytää.

Vastakkain asettuvat siis kaksi pettynyttä tiimiä, jotka uhkuvat näyttämisen halua ja kostonvimmaa. Viime kauden pleijareiden perusteella showmeininkiä ei koitoksesta pitäisi puuttua, sillä kentän vieressä kohtaavat SB:n Antero “Antero” Lehto ja JRYÖ:n cheerleader-sakki pinkkeine kuteineen. Sillä saralla tilanne lienee ihan 50-60, mutta viimeaikaisten otteiden valossa parivaljakon otteluprosentit ovat jotakuinkin 55-45 SB:n eduksi.

 

STH – Hanpit

Tuskin kukaan uskalsi veikata STH:ta playoffeihin tiimin menetettyä Oksupoksu “hanppi” Huovialan Hanpeille, mutta kuinkas kävikään. Kokeneet karpaasit hävisivät runkosarjassa vain 4 ottelua ja päätyivät maagiseen 20p kerhoon kahden muun joukkueen kanssa. Kirsikkana tornin päällä on vielä Mr. Obvious loikkarin kohtaaminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, joten motivaatiota ei luultavasti tarvitse etsiä Etelä-Toppila – Linnanmaa väliltä.

Sen sijaan supertähtiä vilisevä Hanpit jäi puolivaloilla sarjan viidenneksi. Historian havut kuin omat taskunsa tunteva Ripe tietää kuitenkin, että näitä kavereita ei runkosarjassa kiinnosta kuin pudotuspelipaikka. Sen sijaan pudotuspeleissä rakas arkkivihollinen STH sytyttää joukkueen varmasti ilmiliekkeihin ja mikäli loppuunpalamista ei ehdi tapahtumaan, voidaan laittaa viimeiset lantit likoon ~nollatuloksien puolesta.

STH ja Hanpit eivät kohtaa puolivälierissä ensimmäistä kertaa ja ottelua voikin verrata SM-liigan talviklassikkoon olympiastadionilla tai kyykkääjän märän päiväunen käymiseen toteen if you know what I mean. Ripe ounastelee, että tähän tilanteeseen ei ole päästy kuitenkaan aivan sattumalta vaan kulisseissa on tapahtunut joko viekasta taktikointia tai paheksuttavaa treenaamista. Hanppien suhteellisen varman voiton esteenä tuntuvat olevan vain J. Kovasinin mustat lasit, jotka muuttuvat välittömästi vaaleanpunaisiksi mikäli katsomossa vilahtaa Jarrutyttö tai kaksi. Tarina ei kerro kävikö näin myös joukkueiden runkosarjakohtaamisessa, jonka STH vei suvereenisti Hanppien pupeltaessa kilpaa toistensa kanssa. Summamutikassa Hanpit jatkoon prosenteilla 65-35.

Tekniikan akateemiset TEK