OKL Mitalipeliennakot ja Liigacupin Finaaliennakko


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Finaaleja! Kiimaa! Lunta! Koni akkia! Gaala! Skumppaa! Saunaa! Twerkkausta?

Nannanananan miksi pullo seisoo. Kaikki välierät on saatu pelattua ja Ripen analyysit osuivat oikeaan 75% ajasta (jess!). Paskemminkin olisi voinut mennä. WCOK-voittajatkin menivät muuten oikein, eli tämän päivän pitkävetorivi kannattaa tsekata ennen ärrälle menoa. Finaaleja pelataan perjantaista alkaen huipentuen gaalapäivään, ja menoa ei ole vielä päästetty krapulaan asti. Kauden viimeisiä analyyseja viedään kyykkäkiiman ollessa huipussaan! Wohoo(.info)!

 

OKL-A Pronssiottelu: Kakkossaajat vs Musta Surma

Kakkaossaajat aloitti välierät BSoDia vastaan vahvasti 42 asteen kuumeessa pelaavan YTY:n jumalaisten otteiden johdolla. Lonnakko tykitti 10p kerrallaan ja Soppasen sweeppikin asettui aloilleen alun haparointien jälkeen. SouthAssin määrämittaisen mittamäärä oli tällä kertaa enemmän väärä kuin määrä (näin Ripelle ainakin väitti eräs peliä seuraamassa ollut jäärä), ja Lonnakon sipulikin alkoi pettää loppua kohden. Finaalihaaveet karisivat lopulta YTYn voimien ehtyessä ja pakan hajotessa BSoDin tasaisen puurtamisen edessä. Kakkoseensasaajat lähteekin hakemaan toista peräkkäistä pronssimitalia tutuilla otteilla, jos YTY vain on vielä elossa.

MusSun komea nousukausi päättyi turpasaunaan liigacupin välierän ryssineen SuHan käsittelyssä. 3-0 tappio tuskin ottaa pjAnria ja Emppua hirveästi päähän, sillä MusSun tie vie joka tapauksessa ensimmäiseen OKL-A:n mitalipeliin. Hyvin välieräsarjansa aloittanut MusSu suli hieman loppua kohti ja tulokset pakenivat takaisin runkosarjatasolle. Mussuttajilla onkin kova työ saada aikaisempi vire takaisin päälle myös pehmeämmällä alustalla, sillä kentät eivät ehdi enää teräsjäähän lauantaiksi. Paitsi jos torstain plussakeli sulattaa stadikan lumet. Ja jos MusSut käyvät yön pimeinä tunteina lanaamassa Stadikan tiejyrällä tiiviiksi. Ja mikäli metallia halutaan kaulaan, niin Sampan pitää saada vaiheensa kuriin etuviivalle ja Anrin pitää osua toisellakin kierroksella. Jos, jos ja jos…

Ripe´s prosenterna lähtee jälleen Kakkaossaajien matkaan luvuin 66-44.

 

Liigacupin Finaali: Boss, Somalian Omega DJ vs SIK Raiders

Kosto! Tämä on pyörinyt SIK Raiderssien mielessä aina WCOK:n räntäsateista asti, ja nyt siihen on mitä verisin mahdollisuus. Liigacupissa vastakkain asettuvat kaksi väärässä sarjassa pelaavaa joukkuetta, mikä on Liigacupin hengessä varsin sopivaa, se kun ei katso sarjatasoa. Raiderssit kaatoivat SuHan välierissä loistavalla pelillä ja BSoD kampesi AiM-junan entistä syvemmälle railoon ottamalla kauden ensimäisen voiton liivijengistä kahden kirvelevän tappion jälkeen.

Molemmat joukkueet hakevat tuplamestaruutta ja Liigacupin pokaalin siniset metsästäjät pelaavat tällä hetkellä elämänsä parasta kyykkää BSoD:n vielä hakiessa pitoaan jääkenttäsesongin jälkimainingeissa. Kaikki paineet lienevät kuitenkin Aapon johtamalla Men in Blackilla, sillä olisihan se noloa hävitä B-sarjajoukkueelle finaalissa. Tästä kuitenkin on jo kokemusta WCOK:n mielenpahoitusretken ansiosta ja suurin osa paineista lienee kuitenkin lauennut (tirsk) jo edellisen illan finaaleissa, jonka tuloksien perusteella saakin nähdä, tuleeko paikalle nälkäinen, tyydyttynyt (tirsk) vai masentunut BSöDi. Isääntyvä tietoteekkaripoppoo tuskin jatkaa juhlintaa tai masennusryypiskelyä aamun pikkutunneille ja tulee (tirsk) kentälle freesissä kunnossa. Taistelumieliala tai sen puute voi vaikuttaa tulokseen paljon, mutta jännittävä ottelu tästä joka tapauksessa tulee, jos Raiderssit saavat pidettyä nykyisen timantinkovan boogiensa yllä. Ripe kuitenkin uskoo, että BSoD on saanut tarpeeksi treeniä kovemmalla alustalla finaalisarjan jäljiltä pysytyäkseen vastaamaan haasteeseen.

Prossat jo kerran liigacupin finaalit hävinneille Somalian Tiskijukille 60-40.

 

OKL-B Finaali: SIK Raiders vs Valenssin Kovat

No sitten se Ripen ainoa moka (prkl). Valenssin keltaiset panivat kovalla mailalla Droittarit pientareeseen tiistain B-sarjamyllyissä. Herrakerholaiset menivät vielä samaan putkeen häviämään pronssiottelunkin KuValle, joten siitäkään matsia ei tarvitse ruveta analyseeraamaan laisinkaan (kiitos!). Mutta siis: VaKo kaivoi syvältä sisältään tarvittavat pisteet 2-0 voittoon ja finaali kutsuu. Viljamin kapula alkoi otteluiden edetessä löytää poikittaisen asennon ja peräpään keltaiset konkarit heittivät vain yhden hauen per kierros. Joukkueen tulostaso nousikin kenttäolosuhteiden parantuessa odotetun verran ja ottelukeskiarvo oli runkosarjasta ja välieristä selvästi nousussa, eli pauttiarallaa -30. Toivottavasti poikien lahkeiden keltainen väri johtuu vain kiltavalinnasta, sillä heitä vastaan asettuu sininen pumppu, joka antoi keskiviikkona melkoisen myrskyvaroituksen.

SIK Raiders pyyhki ensin lattiaa Vallijannuilla välierissä voittaen suoraan kahdessa ottelussa -12 peleillä. KuVa pelasi hyvin, mutta tämä oli kuitenkin vain lämmittelyä SIK:n veteraanijoukkueelle, sillä Liigacupin välierissä sinisen maanvyöryn jalkoihin jäi hallitseva OKL mestari SuppoHauet jäätävän kovalla -1(+1) pelillä! Mestaruudennälkäiset PaskiaisRaiRaiGayut ovat ravanneet treenikentillä pitkin viikkoa ja se näkyy tuloksessakin. Koko joukkue pelaa rautaisella tasolla ja heikkoja lenkkejä ei näy (kuin korkeintaan vaihtopenkillä). Etupatteristolla silti on jopa mahdollista parantaa tuloksiaan ja jos Teemu ja Jussi saavat pari kyykkää lisää ensimmäisellä puoliskolla pois Aken ja Metsämansikan poistaessa kaikki mitä kentälle jää, voi Raidersin todeta pelaavan väärän sarjan finaalissa.

Ripe olettaakin Raidersien noustavan pokaalia (ja sarjatasoa) 75-25 prosenteilla.

 

OKL-A Finaali: SuppoHauet vs Boss, Somalian Omega DJ

SuppoHauet aloitti keskiviikkoisen välierärupeamansa rutiiniottelulla Raiderseja vastaan liigacupin merkeissä. SuHa oletti varmaan saavansa B-sarjajoukkueesta halvan lipun lauantain finaaliin, mutta RaiRai ottikin isännän (vaikka yhtään Isäntää ei joukkueesta löydykään) elkein tilanteen haltuun ja tarjosi SuHa:lle perseraiskauksen lukemin -26 – -1. Suppiksen suojatit ottivat kuitenkin tupsupiponsa nöyrästi päästä ja lähtivät keskittymään OKL-välieriin toista sensaatiota haistelevaa Mustaa Surmaa vastaan. Nyt oli Hauilla antibiootit kunnossa, sillä ensimmäisen tasaisemman ottelun jälkeen MusSun sipulit kuoriutuivat tuloksien valahtaessa (housuun) -20 huonommalle puolelle SuHan pelatessa komean (-8, -6, -6) sarjan. Näinpä Suharit nähdään jo peräti neljännen peräkkäisen kerran A-sarjan finaalissa.

SuHan taktiikkasaunapalaverit kantoivat hedelmää ja runkosarjan lopulla alkutestailtu heittojärjestys upposi paikalleen. Kapitain Ukko-Pekka imi selostuksistaan lisää voimaa ja valloitti vanhan pelipaikkansa ryskyttäen konaa nurin miltei kasin heittokeskiarvolla Lämsän siirtyessä pysyvästi pitämään perää. Antin pakarakin tuntuu olevan kunnossa ja seuran tuorein vasuri siirtyi kakkospaikalle ampumaan sokkopommeja kohti oikeaa kulmaa. Donnikin tuntui löytäneen vielä kuudennen vaihteen Opelistaan ja nosti tasoaan entisestään heittovaiheen pysyessä tutun täydellisenä. Lämsä tuntui tarvitsevan vielä hieman lämmittelyä uuteen pelipaikkaansa, mutta irtokyykät pakenivat silti kentältä hyvällä prosentilla. Mikäli Suppis ja Donni saavat pidettyä nykyisen liekitystasonsa, niin pelitulos tuskin tulee tippumaan tästä alaspäin. SuHalla on aiempina vuosina ollut suoritusvaikeuksia OKL:n finaalikentällä, mutta viimevuotinen mestaruus vei luultavasti pahimmat paineet. Näin siitä huolimatta, että MVP Piippo onkin vaihtanut suharosterista golffiin.

Finaalipaikkansa maanantaina varmistaneilla Bsödiläisillä puolestaan on epätasaisempi sarja alla lähestyttäessä perjantain finaaliotteluita. Kuoppainen lumikenttä ei jakanut rakkauttaan Matin matalaliitopommeille ja aapens joutuikin loppua kohti siirtymään ykkösheittäjäksi (varsin mainiolla 8,08hka:lla tosin). Matin konaheitostakin saatiin onneksi sovellettua oiva sweeppiheitto, joten vaihto oli pääpiirteittäin onnistunut. Zen-Ollin tulinen keskittyminen sulatti Edelriditkin jalasta pois juuri ennen ratkaisuheittoja, mutta se ei onneksi pitempään haitannut, sillä hanskat pysyivät poissa metsästä ja Zen olikin BSoDin tasaisin suorittaja tässä sarjassa. Warre haki vaikeasta kuoppakentästä huolimatta useat tärkeät ratkaisuheitot, joita varmasti tullaan kaipaamaan vielä finaalissakin.

Mustahaalaristen hessujen heittojärjestys riippunee paljon kenttien kunnosta. Pakkasta on luvassa, ja jos kenttä on kova, niin Matti palannee ykköspaikalle pommittamaan patteria nurin. Jos Aapo saa pidettyä ykköspaikalla nähdyn tarkkuutensa riviheitoissa tämä taitaa kuitenkin olla BiDerivaattaistenSpandexBorisDinosaurusten toimivin pelijärjestys (ja pisteitä lähtee niin että DingDong). Välierissä kentälle jäi huomattavan paljon roskaa, minkä siivouspalvelu Olli & Olli hoiti varsin kiitettävästi (ja edullisesti). Tulostaso on silti matalampi mitä runkosarjan jääkentät tarjosivat. Sipulit kestivät lopulta läpi viimevuotisten traumojen vieden Somalian DeeJiit ensimmäiseen finaaliinsa. Ripe ennustaa, että ratkaisutaistelut käyvän patterinkiskojien välillä, sillä molempien pumppujen peräpäät ovat rautasessa kunnossa (heh, kyykkävitsi). Lisäjännitystä peliin tuo PuluMasan yli 9kk kypsynyt lisäjatke, joka voi pullahtaa ulos hetkellä millä hyvänsä (ja samalla pullahtaa synnärille ravaava Matti pois ykkösketjusta). Jos näin käy, niin huhu kertoo että kentällä voidaankin nähdä Balkanin lahja maailmalle, itse Vuko. Nemo voi hyvinkin olla se kuuluisa ratkaisija tässä finaalisarjassa. Mutta kumpaan suuntaan?

Välieräsarjojen peruseella prosentit annetaan sipulinmittaisella erolla hallitsevalle mestarille 50,5-49.5.

Tekniikan akateemiset TEK