OKL huipentui finaalipäivään ja kyykkägaalaan


 

Lauantaina 3.3. Oulun kyykkäliiga huipentui kyykkägaalalla vahvennettuun finaalipäivään. Kello kahdestatoista eteenpäin pelattiin niin A- kuin B-sarjan pronssiottelut ja finaalit.

Pelit alkoivat siis keskipäivällä B-sarjan pronssipelin merkeissä, kun Happotiimi kohtasi The No Good Yellowsin. Ensi kauttaan pelaava TNGY joutui nöyrtymään, kun Happotiimin kapteeni päätti ratkaista pelin heittämällä nelospaikalta kakkoserässä vaatimattomat 31 pistettä. Tämän jälkeen vuorossa oli A-sarjan pronssipeli, jossa STH ja SIK Bastards eivät välttämättä esitelleet parasta peliään, mutta yleisö sai nauttia sipuloinnista koko rahalla kun ensimmäinen peli päättyi tasapisteisiin. Jatkopelissä ensimmäisen erän pupelluksesta huolimatta pronssin kahmaisi itselleen STH.

Pronssi- ja finaalipelien välissä väliaikashowna nähtiin kenties luokattomin All Stars -ottelu ikinä. Tämän hassuttelun jälkeen Liigacupin finaalissa kohtasivat Jarrutytöt ja Blagitarius Blagiators. Ottelussa avainasemassa olivat tiukkoihin housuihin sonnustautuneet pitkätukat, mutta Blageilla rosteri sisälsi vain yhden moisen ilmestyksen, joten tänä vuonna puolustavien mestareiden oli tyydyttävä hopeaan. B-sarjan finaalissa Pesukone kahmaisi voiton lukemin 2-1 Ron Jeremy’s Pridesta.

A-sarjan finaalissa koeteltiin fanien ja muunkin yleisön lojaalisuutta, kun Blagitarius Blagiators voitti ensimmäisen ottelun vaatimattomin lukemin +2 – -38. Kun toinen peli ei eronnut kovin oleellisesti ensimmäisestä, yleisökin jätti leikin kesken ja lähti kotiin.  Kakkossaajat kuitenkin näyttivät, että kaikki tämä oli pelkkää laskeskeltua taktikointia voittaessaan kolmannen pelin pisteellä. Tässä vaiheessa hurmos oli taattua ja loput kaksi peliä olivat pelkkää muodollisuutta. A-sarjan voitton veikin tällä kaudella Kakkossaajat.

Illan gaalassa liigan mestareiden lisäksi muistettiin vielä turnauksissa menestyneitä sekä palkittiin pelaajia henkilökohtaisten meriittien merkeissä:
Runkosarjan arvokkaimman pelaajan palkinnon B-sarjassa kahmaisi Tiina Riskilä ja A:ssa Pekka Aho.
Jatkopelien arvokkaimmat olivat B:ssä Matti Särkelä ja A:ssa Jukka Määttä.
Vuoden kyykkäpojaksi valittiin aina niin iloinen Ville Brunou ja Taneli Rautio -palkinnon pokasi haukeva Juho Suomela.

Tekniikan akateemiset TEK