OKL A puolivälieräennakko


Voi veljet. Superkiimainen kyykkäkausi alkaa olla loppusuoralla, mutta onneksi jäljellä on vielä maukkaat playoff-taistot. Pitävätkö ennakkosuosikit kutinsa, ketkä itseasiassa ovat ennakkosuosikkeja ja miten pieneksi paloiksi sipulin voi oikeastaan pilkkoa? Kaikki tämä analyysi Ripen kynästä por favor.

Suha – NGY

Maailmanmestarit vastaan kovaksi keitetyt kemistit. Joukkuekyykässä Suhan konabombereilla elämä on auvoisaa ja omista roskista ei tarvitse ottaa paineita. Sen puolen voi huoletta jättää OKL:n ykköslakaisupartiolle Oksman & Dah..Yliranta. Runkosarjasta nipinnapin selvinnyt NGY on ehkä tilastojen valossa heikoin lenkki, mutta eipä hätäillä! WCOKissa löytynyt vaihde on jatkunut runkosarjassa ja helmikuun tulostasolla pystyy haastamaan kenet tahansa ennakkosuosikeista, jopa Suppohauet. Se tosin vaatii, että silloin kun siimaa annetaan, se myös käytetään hyödyksi viimeisellä heittokierroksella. Suha varmistaa Ripen pitkävetorivin 1.10 kertoimella, sillä NGY tuskin saa nauttia useammasta kuin yhdestä työtapaturmasta. Prosentit 90-10.

Hanpit – BSoD

Setämiehet vastaan nuori raivo. Jo ainakin vuodesta 2004 asti OKL:ssa myllyttäneet Hanpit ovat jälleen kerran raivanneet tiensä pudotuspeleihin. Tikanheittokisassa vastustajaksi arvottiin ovikellot kaulassa soitteleva BSoD, joka kävi jo pokkaamassa pronssisen mitalin tämän vuoden WCOKista. Hanpeilla tuloskunto on ollut tuttuun tyyliin nousujohteista kauden loppua kohden ja ainut ongelma tuntuu olevan heittääkö Joni rukkasella vai ilman. BSoDissa taas Aapo on nakutellut konaa sen verran mallikkaasti, että ei välttämättä Ollille jää paljoakaan raivottavaa, jos kaikki menee nappiin. Muussa tapauksessa kaivataan sylillinen zenmäistä tyyneyttä kentän laidalle. Hanpeilla on kuitenkin ollut pari napsua tasaisempaa työskentelyä, joten Ripe laittaa vanhan liiton herrat jatkoon prosentein 60-40.

Tekla – TP

Viime vuoden mestarit vastaan Tommi. Kakkossaajat olivat jo laittamassa pyyhettä kehään kun Kötsä ei saanut lentolupaa, mutta vanha kunnon BoSS-rekrytaktiikka kaivoi viime vuoden WCOKissa ensimmäisen kerran kyykkää pelanneen luonnonlahjakkuuden nimeltä Tommi. Ripen pikaisen analyysin perusteella sliippitekniikka osui kerralla kohdilleen ja tuntumakin säilyy kunhan vain huoltaja muistaa pitää nuuskat lähettyvillä. Jos TP:llä on ollut rosterin kanssa pientä vuoristorataa niin Teklan leirissä jännitetään vielä ehtivätkö Piipon Tampereella lumihankeen “unohdetut” kapulat ajoissa takaisin Ouluun. YTYllä on kokemusta pitkien sarjojen kääntämisestä, joten Teklan pitää saada homma poikki viimeistään neljännessä ottelussa. Näin ollen tässä voisi olla rivin toinen varmahko kertoimella 1.30. Teklalle 70-30.

AiM – SB

Maajoukkuemies vastaan Oulun kovimmassa nosteessa oleva juna. Kyllä, junakin nousee kun pistää tarpeeksi testoa koneeseen. Viimeisimpien tietojen mukaan molemmat joukkueet ovat kuitenkin taistelemassa jatkopaikasta B-miehistöllä. SB:n kantava voima koki hienoisen kolauksen kun Jatbo Soppanen antoi huhujen mukaan MM-kyykän välierätappion jälkeen kartulle kyytiä ja tuloksena oli oikeanpuoleisen yläraajan vamma. WCOK-mestari AiMilla sen sijaan sairastuvalla on Petteri, eikä Ripe usko miehen löytävän pelaavaan kokoonpanoon edes vasurilla. Onneksi koneen pojilla on rosterissa leveyttä ja Jarnokin painoi HKC:ssa tuloslappuun vasurilla +25 eli tasoissa ollaan edelleen. Lähes tulkoon anybody’s game, mutta Ripe laittaa silti roposensa hienoisesti kokonaan natiivikätiselle AiMille 55-45.

Tekniikan akateemiset TEK