OKL 2021-2022 – Puolivälieräennakko


Ripes Corner logo
Ripes Corner

Tsuu-matafakin-Tsuu sanoo AiM-juna, kun Åken he jälleen kyydittivät punaisille maille. Runkosarja on pelattu ja yllätyksiäkin nähtiin. Top4-tiimit ovat samat kuin viime vuonnakin, mutta A-sarjan pleijarineitsyytensä menettävät ÄsÄm-Eerolla vahvistetut Kullivahapojat. Joko nyt on KuVan vuosi? Pudotuspeleistä jäivät tällä kertaa ulos keltalahkeiset tenkyläiset. Jamsteri kaivettiin kentille liian myöhään, ja vaikka viimeinen ryöstövoitto BSoDista lämmittää mieltä, niin se ei vaan tällä kertaa riittänyt kantamaan pleijareihin asti. Vi ses, Kemin lapset!

 

Pleijaritparit menivät tänä vuonna pitkästä aikaa suoralla kaaviolla, ja AiM ei voi siis flåpata itseään ulos välieristä pelkän väärän valinnan vuoksi (punaisilla ei siis lie kaavion suhteen MusSuttamista). Puolivälieräpareista löytyy tiukkoja rillereitä ja luultavasti murskauksia, mutta kyykkäkentällä voi tapahtua mitä tahansa. WCOK on ohi ja kyykkä_kiima on huipussaan: tästä on hyvä jatkaa Suomen kovimman kyykkäliigan kiihkeän limaisiin jatko-otteluihin! Adelante!

aitoa_menoa vs Valli pullottaa Kurkunlahkeessa

KuVan vuosi! Joko nyt, joko ois? Miltei kaikki merkit voisivat osoittaa, että KuVa olisi jäämässä junan alle, sillä koskaanhan ei runkosarjaykkönen ole hävinnyt puolivälierää (okei, okei, on Ripellä muitain AiMivitsejä). Joukkueiden kohtaamiset runkosarjassa olivat erijännää katsottavaa. Ensimmäisessä matsissa AiM otti reilun parikymmenen bojon voiton, mutta KuVa kävi toisessa ottelussa ryöstämässä voiton yhden papin erolla. Aimi lähtenee peliin tutulla pjoottori, Tropatti, Vainiopää, Kona-Kinkeri -kokoonpanollaan. Petteri on hoitanut ruutunsa koko kauden kunniakkaasti ja on ihan hka-kisan kärkipaikoilla. Topatti ja ViVa (la hauki) ovat puolestaan heitelleen ison kasan jänkäkoiria, jotka ovatkin varmaan pääasiallinen syy siihen, että joukkueen oka on tasan pyöreä kynppi. Inkeri on ollut viimeiset neljä vuotta (ja näyttäisi olevan vieläkin) Liigan Paras Swiipperi (ja hieman vähemmän tunnetusti myös Liigan Paras Inkeri), josta kertoo muun muassa se, että nelosruudusta on heitelty vähiten punaisia haukkareita. Kullivallit pelasivat onnistuneen WCOKin ja tippuivat vasta mestareille, eli Sulhoille hyvällä -20 pelillä. Vaikka bomberikaksikko Eero ja Minullaon4hPJkiinnitys-Olli-Pekka laittavatkin vahvasti hanttiin AiMin kärjelle (tirsk), niin isoin ero saadaankin peräpäästä (ja tärsk). Iiron ja Nuutin haukimäärät pitää saada kuriin tai muuten kliininen Inkeri pieksee Tuorekurkuilta pakarat punaisiksi. KuVan viidestä rosteripelaajasta kolme kärkkyy haukimäärien Top 10:ssä ja Taneli Rautio -trophyn voisi melkein pilkkoa osiin ja jakaa jokaiselle hutiloijalle oman palasensa. Mikäli pullottajat saavat toisen kierroksen heittonsa napsumaan kohdilleen, niin mitä tahansa voi tapahtua. Ripe kuitenkin olettaa AiMin vievät tämän ottelun puhtaalla pelillä nimiinsä. Paitsi jos on jääkenttä, jolloin AiM tippuu jatkosta, taas.

Prosentit Inkerin moottoriöljyhaaremille 85-15

SuppoHauet vs Kuha ulkoistaa haukien ammuskelut B-sarjaan

Keskinäisten otteluiden erolla hallitseva triplamestari jäi poronpallin verran Åken uusimisesta. Toiselle sijalle runkosarjaan tipahtaneet Sateenkaarisankarit lähtevät WCOK:n pettymysten jälkeen uuteen nousuun. Donni perui eläkesuunnitelmansa ja miehen raivo on silminkuulijahavaintojen perusteella ollut noin sata. Vastaan heitä saapuu varsin loistavasti loppukautensa pelannut KuhaBee, joka on parantanut otteitaan huomattavasti kauden loppua kohden. Suppilot veivät molemmat runkosarjakohtaamisensa nimiinsä selvin lukemin. Kuningashauki Ukko-Pekkakin on saanut pidettyä heittorytminsä vaihteeksi koko kauden ja kapteeni ei tarvitse sen suurempia ryhtiliikkeitä jatkopeleihin. Rumempi Eronen ei ole ollut huono koskaan ja Donni on useimmiten ollut jatkopeleissä lähinnä epäreilu vastustajajoukkuetta kohtaan. Suppojen peräpukama lienee edelleen mystisesti nelos/kolmospaikkaa pelaava Lämsä, joka voitti runkosarjan haukipörssin vahvalla lukemalla 28. Tilannetta auttaa monesti kuitenkin se, että SuHa nakkaa erät sen verran usein plussille, että viimeisiä heittoja ei tarvitse aina heittää. Kuhaakkeleilla ollaan menty kaikki pelaa linjalla ja aloitusnelikkoa pleijareihin on vaikea vielä arvata. Ripe toivoo, etät kärkipäässä nähdään vakaa Rintamäki-Körkkö kaksikko, joka on poistanut riviä tasaisesti pitkin kauden. Hellberg-Järvelä duo puolestaan on hoitanut loppupään pisteenpoistotason mainiona, ja molemmilla on kolmosen paremmalla puolella olevan hkat näiltä paikoilta. Yhteisillä onnistuneilla erillä KuhaB pystyy yllättämään kauden lopusta hieman ailahtelevat Suppelipuppelit, mutta liigan parasta okaa hallussaan pitävät triplamestarit siirtynevät kuitenkin kartut (ja niiden kassit) tanassa kohti välieriä.

Prossat Suhareille 81-19

Kakkossaajat vs SIK Bastards

Kolmanness välieräparissa meillä onkin sitten harvinaista nannaa tarjolla. OKLn pitkäaikaisimmat sarjajyräjoukkueet Kakkossaajat ja SIK Bastards kohtaavat.. Hetkinen… *rapisuttelee papereitaan*… ENSIMMÄISTÄ KERTAA?!?!?! Pleijareissa? Härreguud ja taivas varjele, tässähän tehdään historiaa! Sinisiet sikin paskiaiset ovat pelanneet koko kauden kaikki_pelaa junioripeluutuksella ja entiset SIK Raiderssin ukot ovat pelanneetkin mukiinmenevästi. Mjatti ja tuore WCOK mestari, ÄmVeePee -tason kautta pelaava Jarbo ovat kuitenkin olleet joukkueen kantavat voimat. Ripelle raikkaimmat yllätykset ovat kuitenkin tulleet kaikkien rakastamien Kaxin ja Paavon muodossa: Kaxi on saanut heittonsa vihaa ja avausheitot ovat olleet kaunista katsottavaa. Koko kansan Paavon paluu kyykkäkentille on ollut myös tehokas, sillä entinen hippi on tuonut varmuutta takalinoille. Ja sitä, jos mitä, SB on viime vuosina kaivannut kipeästi. Sikkiläisten oka on -15 paikeilla, mutta optimaalisilla kokoonpanoilla tulos menee varmasti lähemmäksi miinus vitosta. Kakkaajat vaihtoivat viime kaudesta Lerpan Lerppaan ja Mikko on kadonnut lakukauden jäljiltä kentiltä. Tilalle saatiin sympaattinen Jussukka, joka on paukuttanut riviä tuulimyllytyylillään loistavalla tahdilla. YTY on edelleen liigan parhaita yleispelaajia, joka pystyy käytännössä heittämään mitä vain, ja snipperi pelaa samalla tasolla kuin viimeiset 10 vuottakin (jos nyt on välillä osunut vähän tarkemmin sinne kuuluisaan rivin päähän). Kuten monessa muussakin joukkueessa suurin muuttuja löytyy viimeisestä lähtöruudusta. Häkkinen, Tapsa vaiko kenties Ohtonen (ei-Maija)? Kaikki wanhukset pelaavat todella laajalla varianssilla (ja haukiprosentilla). Tämän matsin ratkaisu voikin tulla sieltä kenet El Kapitain ytytytytyty komentaa kentälle. Ripe uskoo, että tämä on ylivoimaisesti puolivälieräkierroksen tiukin ottelusarja. Mikäli molemmat joukkueet pääsevät pelaamaan optimikokoonpanoilla, niin sarja menee vähintään viidenteen otteluun. RIpe antaa kuitenkin pienen edun sähköisille kusiaisille, sillä he käyvät luultavasti reenaamassakin ennen pleijareita, ja kenttäolosuhteet ovat jatkuvasti muuttuvat näinä jännittävinä aikoina.

Prosentit lähes mininaalisesti ÄsBeelle 48-52

Biisissä Sorsat ovat Dodoja vs Puppelikukkeli Tööt Tööt

Viimeisen pleijariparin toissavuotiset kilpakumppanit lähtevät hakemaan revanssia puolivälierissä. Pööt hakee Ropsukan sensaatiomaisen WCOK-vireen jäljiltä ensimmäistä välieräpaikkaansa ja Dodolintujen mustat pojat lähtevät puolestaan hakemaan sitä puuttuvaa kultaista midaljonkia pronssisen OM-dildo_turnauksen jälkeen. Edellisessä pudotuspelikohtaamisessa Pööt pelasi kauden parasta kyykkäänsä, mutta taipui silti 3-0 BSoDin mitalihimon alla. Runkosarjassa voitot ovat tältä kaudelta 1-1 otitlaistan viedessä ensimmäisen kohtaamisen ja Pötin napatessa revanssista voiton. Molemmat ottelut olivat tiukkoja ja ratkesivat aivan viime hetkillä. Aikaisempina vuosina Roopen (ja ehkä vähän Jennyn) soolobändinä toiminut Puppelikuppeli on mahdollisesti tämän kauden kehittynein joukkue. Entiset statistit Nenonen, Asmundi ja Mustaniemi ovat kasvaneet saappaisiinsa ja ottaneet omat soittimensa käsiinsä. Roobe on edelleen joukkueen teh ÄmVeePee, mutta Nenosen ja Asmundin osuessa konaan ja kartun ollessa vaakatasossa Roope pystyi tiputtautumaan heittojärjestyksessä tukemaan joukkojaan siltä kuuluisalta tärkeimmältä kolmospaikalta. Nelosruudun Mustaniemi on pelannut loistavan kauden ja kisailee varmasti kehittyneimmän pelaajan palkinnosta tänä vuonna. Noin -12 oka kuitenkin ehkä vähän korkea joukkueelle joka kykenee plussapeleihin. TikkaMasalan SorsaDudet puolestaan ovat pelanneet oudon kauden. Kauden alussa Warre kannatteli joukkuetta muiden vielä hakiessa tatsiaan. Myöhäisherännäinen (Tapio Raution oveakin kolkutellut) Zen-Olli alkoi samaan heittoaan kuntoon ja on väläytellyt loppukaudesta monia uskomattomia heittoja. Ykköspaikalle palannut aapens pelasi juuri uskomattoman laadukkaan wöörld_cupin ja osumavarmuus tuntuu saavuttaneen Pallomeren piikkinsä. Pulu_mana lienee pulu_masa, joka tiputettiin kakkosruutuun, kun karttu ei lähtenyt aloituksesta vaakatasoon. Erinomaisen riviheiton omaava kawaii-pojan pitää nyt osua toisellakin kierroksella, ja sehän onnistuu, jos sibuuli ei petä. Hitusen paremmalla okalla runkosarjan pelanneet Slandimirot lähtevät otteluun pienessä etukenossa ja joukkueen pleijarikokemus antaa heille pienen edun nousussa olevaa pööttiä vastaan.

Prosentit annetaan SpandexSedille 60-40

Tekniikan akateemiset TEK