OKL 2012 väliraportti


Kauden käynnistyminen kesti kauan, mutta kun vauhtiin päästiin niin kyykkäkiimaa ei hillitse enää mikään. A-sarjan runkosarjan matseistakin on pelattu jo yli puolet, joten on aika luoda kriittinen katse pleijariasetelmien suuntaan. Pleijareihinhan pääsevät runkosarjan 8 parasta ja kun tiimejä on 15 nähdään helposti, että vain voittamalla otteluista puolet tai enemmän voi olla varma pleijaripaikasta. Ketkä pelaavat pleijareissa, ketkä investoivat jo nyt rantapalloihin, keneltä hajoaa sipuli? Lue lisää niin tiedät!

Where’s my koniak!
– 7-0-2 Blagitarius Blagiators
– 7-0-2 Kakkossaajat
– 7-0-2 Ossaajat

Tämän ryhmän sakki voi korkata konjakkipullon, sillä pleijaripaikka on käytännössä varmistunut ja kysymys on enää lopullisesta runkosarjasijoituksesta. Blagin menestys ei tietty yllätä ketään paitsi perfektionit itsensä, sillä onhan -10.22 oka näille pelureille ihan kauheata paskaa ja pupellusta, jolla ei blagien mielestä kuuluisi voittaa yhtään ketään. Kakkossaajien leirissä taidettiin puolestaan lukea Ripen ennakkorapsa ajatuksen kanssa, sillä katso ja hämmästy, Häkkinenhän osaa heittää maltilla tiukoissakin paikoissa. Menestys on siis täysin ansaittu, minkä kertoo jo tietty okakin, -13.67.

Tämän kauden Classic Hanpit Wannabe -palkinnon menestymisestä paskalla pelillä ansaitsevat Ossaajat. Tiimin oka on -25.67, vastustajien oka -30.88 ja kolme parasta Ossaajia vastaan pelattua peliä -6, -24 ja -26. Iiijjoo. Pleijareihin ollaan siis menossa, mutta siellä pärjätäkseen ei voi enää luottaa pelkkään vastustajan pupeltamiseen.

Uuh aah, just a little bit
– 6-0-2 Hanpit
– 5-0-1 SIK Bastards
– 5-0-1 Jarrupartio

Tämän ryhmän tiimit ovat vielä hitusen päässä laskennallisesti varmasta puolivälieräpaikasta, mutta kun suorittaa vähänkin oka-vertailua tämän ja alemman ryhmän kanssa, tajuaa jalluvarpunenkin että pleijareihin ollaan menossa ja vauhdilla. Ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt Hanpit on helisemässä oikuttelevan tähtipelaajansa Joni Kovasimen kanssa. Tämä konabommeista lupsakoin veti kauden ensimmäisen erän haukiprosentistaan omat päätelmänsä ja on kategorisesti kieltäytynyt pelaamasta runkosarjassa sen enempää. Nähtäväksi jää miten tämä vaikuttaa menestyshaaveisiin jatkossa.

SB aloitti kauden ryminällä ja huolimatta hienoisesta otteen lipsumisesta Ossaajia (yllätyyys) vastaan on ottanut vahvan kiinnityksen voittajasuosikin viitasta. Asiantuntemattomat kyykkänäsäviisastelijat ovat väittäneet SB:n peluutuksen olevan perin mystistä, mutta pahapa taktiikkaa on arvostella kun jälki on mitä on. Sen minkä kolmikon viimeinen tiimi Jarpa menetti Hasassa sairastuvalle (JRYÖ-matsia lukuunottamatta), se sai tilalle Kyllin ja Krogeruksen rekrytandemissa. Pleijarikiinnitys on sitä myöten varma tälläkin kaudella, varsinkin kun taikuri Vuokila selvisi nippanappa hengissä itämaankeikastaan.

Living on the edge
– 4-0-3 STH
– 4-0-5 Droit-A
– 3-0-5 Pso-Ass
– 3-0-5 Mc Hanpit PacPappa Brothers

Nokkelimmat osasivatkin jo laskea, että ylläolevien ryhmien jälkeen on jäljellä enää kaksi rupuista pleijaripaikkaa. Niistä kamppailevat verissäpäin ja jäägerit rinnuksilla nämä neljä tiimiä, joilla kaikilla on kokemusta vaikka muille jakaa.

Parhaimmassa asemassa olevan STH:n täytyy voittaa lopuista seitsemästä pelistään kolme ja kuinkas sattuikaan, peleistä kolme on alimman ryhmittymän tiimejä vastaan. STH:n oka on vieläpä liigan kuudenneksi paras, -22.00, joten voitto top6:n tiimejäkin vastaan ja sitä myötä nousu sarjataulukossa ylemmäksi on mahdollinen. Pso-Ass-matsin kaltaisia umpisukelluksia (eka erä -26) ei tosin parane jatkossa tulla yhtään, muuten unelma puolivälierästä Hanppeja vastaan kariutuu armotta.

Droit-A:lla on jäljellä viisi peliä: Hanpit, SB, AH, KK ja HarAah. Näistä vain Harakat voidaan laskea statsien perusteella helpoksi matsiksi. Sokkobomber Aho jatkaa samaa rataa kuin joka vuosi muun tiimin pyristellessä mukana, mutta ehkäpä taktiikanmuutos olisi tiimin edun nimissä paikallaan? Natsitaktiikka ja etupainoitteinen peluutus eivät vaan toimi, ellei peräosasto paranna sweeppiotteitaan välittömästi.

Pso-Ass on kaikkien, myös itsensä, yllätykseksi saavuttanut tällä kaudella jo kolme voittoa, mikä on enemmän kuin kahdella edellisellä kaudella yhteensä. Kenties tämä on se kausi, kun Pso-Ass murtautuu A-sarjan pleijareihin ensimmäistä kertaa sitten kauden 2003-2004? Tiimin pelikirjasta on hankala sanoa yhtään mitään, sillä pelipaikat tunnutaan arpovan sen mukaan millä jalalla kapteeni on aamulla sängystä noussut. Vastustajien epäonneksi kapu valitsee yleensä sen väärän. Oka -37.62 ei myöskään lupaile kauhean hyviä saumoja voittaa neljää matsia jäljelläolevista kuudesta.

PacBros otti pelillisesti kuokkaan menettäessään ykköstykkinsä Sikkilän Oulun ulkopuolelle kauas kyykkäkentien kutsun ulottumattomiin, siitä merkkinä tiimin masentava oka -37.75. Mutta, tunnelin päässä on valoa! Papoilla on jäljellä ylempien ryhmien tiimeistä enää Hanpit ja SB, joten seitsemään voittoon pääseminen ei ole mikään mahdottomuus. Se vaatii kuitenkin sweepperiosastolta roimaa parannusta putsausotteisiin. Ehkä vastaus ongelmiin löytyy PKL:n tarkkuusharjoituksista, joita parivaljakko Haikala&Seppänen on harrastanut mitä suurimmalla peli-ilolla.

Boulevard of broken dreams
– 4-0-8 Aitoa_menoa
– 1-1-5 Jarrutytöt
– 1-1-4 KombostiKobla
– 1-0-5 Kyrppä-69
– 0-0-8 HarakkAaah

Tästä ryhmästä laskennallisesti mahdollisuutensa ovat menettäneet ainoastaan AiM ja HarAah. Yli 50:n tappioprosentilla pleijareihin rämpiminen lienee mahdottomuus näin isossa sarjassa, varsinkaan kun oka ei kummallakaan ole mairitteleva. Jarrutyttöjen reitti pleijareihin on myöskin onnettoman kivinen, huolimatta A-sarjan 8. parhaasta oka:sta. Pelaamatta ovat vielä matsit BB:tä, SB:tä ja Hanppeja vastaan ja kun tappioita saa loppukaudella tulla enää yksi, on lienee liikaa vaadittu että viime kauden kaltainen ihmekevät toistuisi.

Neljän tappion KK on pelannut jo matsit neljää top6:n tiimiä vastaan, joten vaikka tilastotappiot kahta jäljellä olevaa vastaan tulisivatkin, painetaan pleijareihin heittäen voittamalla muut matsit. Tämäkin lienee paljon vaadittu, mutta tilanne on silti rutkasti rapoisampi kuin JRYÖ:llä. B-sarjan monivuotinen menestyjä K69 keräsi vihdoin sisunsa ja otti loikan ylempaan sarjaan. Tiimi tekee A-sarjassakin tasaista työtä ja ottelutilanne on sama kuin KK:lla, top6:sta on pelattuna neljä. Yksikin tappio keskikastin tiimejä vastaan tekee kuitenkin pleijariunelmasta käytännössä mahdottoman.

U mad?

Ripe ennustaa, että SB vie runkosarjan hiuksenhienosti ennen Blagia ja Jonin tuittuilun masentamia Hanppeja. Alaryhmittymästä pleijaripaikoista voivat vielä nousta taistelemaan täydellisellä pelillä joku kolmikosta JRYÖ, KK, K69, mutta ellei pieniä ihmeitä tai järkyttävää pupeltamista tapahdu menevät pudotuspeleihin STH ja Droit-A.

Tekniikan akateemiset TEK