OKL 2012-2013 ennakkoraportti


Kausi kolkuttaa jo ovella, joten välipäivien piristykseksi on aika perinteisen OKL-ennakon. Mukana myös ensi kertaa Ripe Power Ranking!

AiM_Matti (AiM_M)

AiM:n miesjunan ykkösveturi pitää sisällään viime kauden A-sarjapoppoon ykköspelaajat. Vuoden verran A-sarjakokemusta takavaunussa on hyvä lähteä parantamaan viime kauden runkosarjan 10. sijaa pleijaripaikaksi. Reenauksen ja valmennuksen puutteen vuoksi ei tämä sakki ainakaan lumeen juutu, siitä pitää huolen seurankin valmennuspäällikö Pulska. Jos himoreenaamisella pleijareihin mennäänkin, voi siellä käydä kylmät – vai onko tässä seuraava Jarpa?

AiM_Teppo (AiM_T)

Kahtiajakautumisen kriisin ja riemut kokenut AiM tarjoaa hiilivaunuosastolleen viime kauden A-sarjasakin sweepperiosaston miehet. Kenties kova halu konabommittaa ajoi Matin ja Tepon erilleen? Menestystä ei kauheana voi povata ja pleijarit jäänevät unelmaksi, mutta AiM:n hegemoniamatsista kehkeytyy varmasti varsinainen Kaappaus Raiteilla. Kuka on Seagal, kuka terroristi?

Blagitarius Blagiators (Hanpit)

Materiaali kapenee entisestään, mutta jäljelle jäänyt pelaajisto on niin timangisen terävää, että ranteet rappautuu jo ikäänkuin itsestään. Juusoksen fanikerhoja on kuulema mukaan perustettu lappeen Rannan lisäksi jo myös Tampereelle, eikä Turunkaan penetrointi ole varmasti kuin ajan kysymys. Viime kausi meni kauttaaltaan kakkoseen, mikä voisi monen muun tiimin kohdan olla lopun alkua ja hiipumisen merkki. Paskanmarjat – nämä miehet pokannevat mitaleita tänäkin vuonna gaalassa vinon pinon.

Hanpit (Blagi)

Pleijaripettymyksiä kärsineet Hanpit tekivät ainoan oikean johtopäätöksen ja lähettivät hulinakuninkaansa Mjatin Italiaan opettelemaan kaatumataudin alkeita tulevaa kautta silmällä pitäen. Ikävä kyllä OKL:ssä pelataan kyykkä eikä potkista, joten HaMpit joutunevat tälläkin kaudella turvautumaan vanhoihin resepteihin – Kovasin hurmaa naiset ja Lassi miehet. Tie vei pleijareihin, joissa fanien mielenterveyttä koetellaan jälleen kerran puolivälierissä.

Jarrupartio (JarPa)

… ja vuoden Glory Hunter -palkinto jaettaneen jo tässä vaiheessa Pekka Aholle, onnea vaan. Vanha kehäkettu epäonnistui viimein Droit-joukkueen rekrytoinnissa ja hyppäsi JarPan kelkkaan mitalit silmissä kiiluen. Kombinaatio ei ole yhtään pöllömpi, mutta kun kaikille pelipaikoille on rajusti tunkua, niin millä saadaan hierottua aikaiseksi sellainen peluutus, ettei kenelläkään mene suru puseroon? Pleijaripaikka on kuitenkin selviö, eikö runkosarjan top3-sijoituskaan olisi ylisuoritus.

Jarrutytöt (JRYÖ)

Oikeusmurha! huusi JRYÖ:n Fan Club Parrutytöt korkeimman moniäänisesti. Viime kauden runkosarjan 6. paras oka toi, oho, tulokseksi 9. sijan ja kultaisen ananaksen pleijareiden osalta. Tiivis peluutus kärsinee särön tällä kaudella, kun kokoonpanoon on haalittu jotain hyi yäk ällöjä poikia. Mikä on poppoon pelivire ja miten rekryt sopivat kokoonpanoon? Jos tiimissä pysyy se oikeenlainen kemia mikä ennenkin, nähdään JRYÖ pleijareissa pistämässä hyrskynmyrsyn.

Kakkossaajat (2=1)

Tämänlaista tuhkimotarinaa on OKL:ssä harvoin nähty: Tiimi, joka teki parhaansa hävitäkseen jo välierän, luulee hävinneensä finaalin suoraan kolmella ottelulla, mutta pistelaskun jälkeen vie sen, kaksi seuraavaa ja samalla mestaruuden! Parempaa päätöstä OKL:lle ei olisi viime vuonna voinut toivoa (Blagi hiljaa). Runkosarjan piikkipaikan ja mestaruuden takana olivatkin vuosien saatossa yhteenhitsautunut miehistö. Fanien mielissä muiden yläpuolelle nousi kaikkien rakastama kyykkäpoika Lonnakko, josta kehkeytyi tulevan OFKL-kauden halutuin fantasia. Tiimi on kuitenkin hieman kysymysmerkki kauteen lähdettäessä. Hurmoksen jatkuessa pleijareihin mennään että soi.

KombostiKobla (KK)

Tämänkaltainen asenne saa Torremolinoksen väsyttämän Ripen tirskauttamaan kyyneleen. Vaikka viime kaudelta ei tullut saaliiksi kuin vaivaiset 5 pistettä ja runkosarjan tokavika sija, jaksaa KK tänäkin vuonna pusertaa itsensä A-sarjan mankeliin. Materiaali on pysynyt samana ja kun kuiskuttelut reenikentiltä eivät kerro mistään himoharrastajista, niin sijoitus ei ole viimevuotisesta ainakaan järkyttävästi nousemassa. Oksman ja Kiviniemi repivät muuta poppoota mukanaan minkä pystyvät ja ehkäpä näilläkin eväillä jokunen persnahka kerätään.

Kyrppä-69 (K69)

K-69 teki viime kaudella erittäin seksikkään peliliikkeen ja karisteli B-sarjan tomut jaloistaan. Ensimmäinen A-sarjakausi ei tuonut vielä kummemmin menestystä. Hauskana faktana mainittakoot kuitenkin, että K-69 peittosi runkosarjassa molemmat Hanppitiimit! Joidenkin pää ei vaan kestä ymppiläisiä, oli kyseessä miehet tai naiset, ja tässä lienee tämän tiimin salainen ase. Viimeistään faniklubin ja sisartiimin hehkeät neidot pistävät vastustajien jalat veteläksi ja nousu sarjataulukossa ylöspäin käy taas hitusen helpommaksi. Pleijareihin matka on kuitenkin turhan kivinen tänäkin vuonna

Mc Hanpit PacPappa Brothers (HanPB)

Viime kaudella runkosarjan jumbosijasta kisanneilla Papoilla luulisi olevan menestymisen nälkää. Huhujen mukaan ainakin kesällä golfareenoilla kunnostautunut Kaski on varmasti kesätreenin jäljiltä tikissä, mutta sen sijaan luottoavaaja Sikkilän kunto on arvoitus ja Tohtorikin viettänee aikaa nykyään enemmän etelän lämmössä. Näistä kysymysmerkeistä huolimatta Pappojen akilleen kantapääksi muodostunee jälleen kerran lapsenvahtiringin onnistuminen ellei jälkikasvusta ole jo kyykkäkenttien reunoille fanittamaan.

Ossaajat (Oss)

Jarpa ei ole ollut ainut joukkue Droitin haaskalla. Ossaajat saivat ongittua laiturin nokasta autonrenk… Madon ja nostivat miehen suoraan kapteenin tontille. Rekry on oivallinen ja Klemetin terävä sanansäilä tulee kuin tilauksesta täydentämään Pyyppösen jo hieman tylsynyttä arsenaalia. Kauden päätavoitteeksi voi huoletta asettaa jälleen nelossijan mikäli bänditreeneiltä ehditään myös kyykkäkentälle.

Pesukone (PSK)

Pesukone on ilahduttavasti edennyt kaikkien urheilun prinsiippien mukaisesti kohti tähtiä. Viime kauden B-sarjan dominoinnin jälkeen ainut luonnollinen vaihtoehto olikin Ripen mielestä A-sarjaan nouseminen, eikä joukkue pettänyt odotuksia. Mikäli treeni maistuu pelien ohessa niin pienellä tason nostolla pleijaripaikka on realistinen tavoite jo ensimmäisellä A-sarjakaudella.

Pohjois-Syynimaan Oikeisto Akateemikkojen Salaseura (Pso-ass)

Yksi OKL:n vanhimmista ja pahasuisimmista joukkueista jaksaa vielä porskuttaa. Menestysreseptinä tällekin kaudelle lienevät huonot jutut ja vastustajan psykologinen nöyryyttäminen ensimmäisestä heitosta lähtien. Pudotuspeleihin tuskin on asiaa, mutta muutama särjetty sielu ja erityisesti korva löytävät varmasti vyön koristeeksi.

SIK Bastards (SB)

Tämän joukkueen kohdalla nousee pinnalle paljon kysymysmerkkejä. Edellisestä SB:n mestaruudesta on kulunut jo neljä vuotta, joten olisiko vihdoin Soppasen vuoro voittaa Oulun kyykkäliigassakin jotain? Joukkueen runko on pysynyt samana, mutta mikä on Joonas #2:n ja Myllymäen treenimotivaatio? Mikä on Joonas #1:n käden kunto? Miten Soppasen sipuli kestää joukkuepelin paineet? Onko Suomelan heittomerkki samassa paikassa jokaisessa heitossa? Mikäli SB:n V5 rivi osuu kohdilleen, on tiimi jälleen yksi mestarisuosikeista ja paikka on pedattu ainakin välieriin saakka.

STH (STH)

STH palasi viime keväänä monen alisuoritetun kauden jälkeen taas mitalikantaan kiinni huippurekrynsä avulla ja tänäkin syksynä on ilmoitus ollut mol.fi:n sivuilla menestyksekkäästi. Ja kuinka ollakaan satojen hakulomakkeiden joukosta arpa osui aivan pyytämättä ja yllättäen entiseen droittariin. Rahkeet riittävät jälleen kärkikahinoihin, mikäli Karjalainen omaksuu STH:n tiukan kaikki pelaa -meiningin, kahvat pysyvät kuivina ja Johtonen löytää omimmalleen pelipaikalle jo heti alkukaudesta.

SuppoHauet (SuHa)

Voi veljet. Tällä joukkueella on humanistisen tiedekunnan pallon kokoiset cojonesit. Ainoastaan kapteeni Ylirannalla ja Dahlilla on tilastollista kokemusta kyykästä viime vuoden WCOKin verran, mutta silti kiima veti suoraan A-sarjaan. Ripe arvostaa tämän tason kilpailuviettiä ja toivoo, että ensimmäinen kausi ei heti vie mehuja mennessään. Tie on pitkä ja kivinen, mutta tässä voi olla jonkin suuremman alku.

Tekniikan Ihmelapaset (TekLA)

Vaikka TekLalla ei olekaan menetystä B-sarjassa siunaantunut, on joukkue silti päättänyt lähteä hakemaan tasonnousua A-sarjasta. Viime kaudella peli meni aimo harppauksin eteenpäin ja ylimmällä sarjatasolla kehitys tuskin hiipuu. Kyyti tullee kuitenkin ensimmäisellä kaudella olemaan kylmää ja pleilaripaikka eeppisessä 17 joukkueen sarjassa on lähes mahdoton tehtävä.

 

Power Ranking
Tähän loppuun esittelemme ensimmäisen virallisen Ripe Power Rankingin! Sijoitus taulukossa tulee kauden aikana heijastelemaan vallitsevia trendejä, ei niinkään suoraan runkosarjataulukon mukaisesti.

 1. Blagitarius Blagiators
 2. Kakkossaajat
 3. SIK Bastards
 4. Jarrupartio
 5. Hanpit
 6. Jarrutytöt
 7. STH
 8. Ossaajat
 9. Pesukone
 10. Kyrppä-69
 11. AiM_Matti
 12. Pso-Ass
 13. Mc Hanpit PacPappa Brothers
 14. KombostiKobla
 15. Aim_Teppo
 16. Tekniikan Ihmelapaset
 17. Suppohauet

Muutama huomio lienee paikallaan:

 • Kakkossaajat on puolustava mestari, mutta ei ole osoittanut vuosien saatossa samanlaista tasaisuutta kuin Blagi, joten mestarit tippuvat piikkipaikalta uuteen kauteen lähdettäessä lyhenteensä mukaisesti kakkosiksi.
 • STH ylisuoritti runkosarjassa voittojen suhteen, minkä näkee jo oka-vertailullakin, joten edelle menevät Jarpa, Hanpit ja viime runkosarjan lopussa hurjassa nosteessa ollut JRYÖ.
 • Uusi tulokas Pesukone ampaisee suoraan pleijaripaikan kynnykselle ohittaen AiM:n, Kyrppä-69:n ja viime kaudella hieman ylisuorittaneen Pso-Assin.
 • McHanppien sijoitus nousee kohisten, jos Sikkilä palaa vakiopommittajaksi.
 • Peräpää ei liene Suppohauille yllätys, sillä ilman näyttöjä ei paikkaa ylempää ole tarjolla. Scoutit tietävät kuitenkin kertoa että tässä voi olla tarjolla seuraavan rankingin kovin nousija, mikäli kapteeni lunastaa odotukset.
Tekniikan akateemiset TEK