OAMKille menestystä kyykän sm-kisoista

minioamk

Oulun akateeminen mölökky- ja kyykkäseura osallistui Juukassa järjestettyyn kyykän henkilökohtaisen pelin suomenmestaruuskilpailuun 5 pelaajan voimin sekä samalla järjestettyyn UKK-kilpailuun. Reissulta mukaan tarttui henkilökohtaisen pelin miesten b-sarjan pronssi Miikka Krogerukselle tuloksella +16 sekä miesten a-sarjan pronssi Samuli Komulaiselle tuloksella +7. Lisäksi OAMKin joukkue (Joonas Leskinen, Jarno Seppänen, Samuli Komulainen ja Olli Huoviala) nappasi kolmannen sijan UKK-kilpailussa häviten ainoastaan turnauksen voittaneelle Nurmeksen kyykkäseuralle, jossa pelasivat mm. miesten mestaruussarjassa kaksoisvoiton ottaneet Peiposen veljekset. Viikkoa aiemmin Samuli Komulainen ylsi 5-ottelun sm-kisoissa miesten a-sarjan hopealle tuloksella +66.

UKK-kilpailun historia ylettyy 70-luvulle saakka, jolloin silloinen tasavallan presidentti Urho Kekkonen lahjoitti Karjalan liitolle (nyk. Suomen kyykkäliitto) hopeisen pikarin ikuiseksi kiertopalkinnoksi vastalahjana saamastaan kyykkäsetistä. UKK-kilpailu oli alkujaan tarkoitettu piirimestaruusjoukkueiden väliseksi mestaruuskilpailuksi, mutta sittemmin tästä vaatimuksesta on luovuttu ja kilpailu on avoin kaikille seurajoukkueille. UKK-kilpailu on nykyään yksittäisistä kansallisista joukkuekilpailuista suomenmestaruuskilpailuiden jälkeen arvostetuin ja se järjestetään henkilökohtaisen pelin sm-kisojen yhteydessä.

Kuvassa OAMKin joukkue UKK-kilpailun jälkeen.