OAMK avasi kesäkauden menestyksekkäästi Hukin ja Ykin kisoissa Liedossa


minioamkViime lauantaina järjestettiin Liedossa perinteiset kesäkauden avauskisat. Sateiseen ja pehmytkenttäiseen Lietoon lähti Oulusta peräti 9 raavasta kyykkäurhoa ja menestys oli osallistujamäärän mukaista.

Henkilökohtaisessa pelissä Oulun omat pojat myllyttivät sekä B- että A-sarjan voittoon: Joonas ”Kötsä” Leskinen viskoi kylmiltään B-sarjan voittoon riittäneen tuloksen 14 ja Antti Eronen lakaisi A-sarjassa kauden kotimaisen kärkituloksen 24. Tuloksista jälkimmäinen oli samalla koko päivän paras ja näin ollen Oulu otti henkisen niskalenkin muusta maailmasta ja erityisesti mestaruussarjan voittoon heittäneestä HSS:n Valeri Konosesta. Samuli ”Smuuli” Komulainen nappasi ensimmäisen mestaruussarjapokaalinsa sijoittumalla kolmanneksi tuloksella 18. Muut Oululaiset heittivät henkilökohtaiset pelinsä sen verran vaisusti, ettei tuloksia ole syytä näin julkisesti alkaa herjaamaan.

Joukkuepelissä ennakkosuosikki OAMK II putosi niukasti alkusarjaan, mutta sen sijaan OAMK I korjasi Kautolla vahvistetun Nurmeksen kauhuksi jackpotin voittamalla koko turnauksen. Uluko mailla pelatuista liiton kisoista saatu voitto oli Oululaisille ensimmäinen. Välierässä Kari ”Karsse” Mikkosen johtama Ruovesi, hallitseva Suomen mestari, oli pudottaa Oululaiset jatkosta, mutta Jetsosen viimeinen lakaisu meni sentillä ohi. Finaalissa taipui puolestaan KSS, jolle märkä keli ja Helsingin kivikovia kenttiä lällyisempi Liedon kenttä olivat tällä kertaa ylivoimaisia vastustajia. Voittajajoukkueessa pelasivat Samuli Komulainen, Antti Eronen, Markus Toratti ja Ukko-Pekka Yliranta.

Oulun menestys jatkui myös arvonnassa, jossa Joonas ”quetza” Leskinen tyhjensi pajatson voittamalla 9 palkintoa kahdella arvallaan. Videotarkistuksessa tosin selvisi, että Leskisen arpasatsi olikin peräti 16 arvan kokoinen ja palkintojakin tuli vain 5 kappaletta.

Kisojen alla elettiin myös jännittäviä hetkiä, kun Mr. Top-Ratti (nimi muutettu) peruutti kaverin Audin ojaan vain 5 kilometriä ennen Liedon keskustaan saapumista. Kartanlukuvirheestä aiheutuneessa onnettomuudessa säästyttiin kuitenkin henkilövahingoilta ja kaikki kisaajatkin pääsivät lopulta mukaan varsinaiseen kilpailuun.

Seuraavat kisat järjestetäänkin jo ensi lauantaina Helsingissä ja huhujen mukaan Oulusta on jälleen lähdössä gisuamaan aimo kööri kartunviskojia. Onnittelut menestyjille!

Joukkuekisan palkintojenjako
Tekniikan akateemiset TEK