Kesähaukiennakko


Kesän kuumin (ja varmaan myös ainoa) akateeminen kyykkäturnaus palaa tulevana viikonloppuna Haapalehdon hitaaseen ja vasta suolattuun hornankattilaan. Opiskelijakyykän mestaruus ratkotaan tänä vuonna 13 joukkueen kesken. Alla ennakkotunnelmia tulevan turnauksen voimasuhteista.

Lohko A

anaalihimmandaalit (ahimma), The No Good Yellows (TheNGY), Sirkus Pröö (Pröö), Mjäyy Oon Tää Kissa (MOT_K) ja Pöljät ja Uljaat T. Emännät (PUTE)

Viiden joukkueen tasaiseen lohkoon on sekoitettu paljon Tamperetta ja jonkin verran Oulua. Lohkon ennakkosuosikki lienee aidon ja oikean Kesähaukilegenda Tuomas Himmasen tähdittämä anaalihimmandaalit. Kahden av-tohtorin lisäksi raadin suosikkitiimiä täydentää viime talvena akateemisia turnauksia kanatytöissä tähdittänyt Natsku. Kärkisijoista käyvät kovaa vääntöä myös järjestäjätahon edustustiimi TheNGY, jonka kemisticorelta voi odottaa Haapalehdon paahteessa vähintäänkin päätä nyökytyttäviä suorituksia, ja toisen KFC-stara Tinskun tähdittämä Sirkus Pröö. Prööttärit ovat paikallisia linjan-pari edellä rivilyöntin massiivisuudessa mitattuna, mutta 16 mailan peli ratkenneekin vasta toisen kierroksen lakaisusipulin kestävyyteen. Lohkon kahdesta muusta tiimistä MOT_K:n kissapojat voivat paikoitellen ahdistella ylemmäksi rankattuja tiimejä inhottavilla konapommeillaan, mutta kärkikolmikkoon sijoittuminen vaatii heiltä vähintäänkin kiitettävää suoritusta. Communicaatioon erikoistuneiden PUTElaisten kohtaloksi jäänee lohkon jumbosija, vaikka tältä kesää vyölle onkin jo kertynyt vankkaa kesäpelikokemusta paikallisesta kesäliigasta.

A-lohkosta jatkoon 1) anaalihimmandaalit ja 2) Sirkus Pröö ja koko alkulohkohämmingin parhaana kolmosena tiukan keskinäisen matsin MOT_K:ia vastaan voittava The No Good Yellows.

Lohko B

Hot Mama Klaus (HMK), Roope ja kapiset koirat (R&KK), Vallikulta Kuivavalli (KuVa), Bitches out of Booz, Saatana! (BooB´s)

B-lohkosta löytyy yksi koko turnauksen voittajasuosikeista, elikkäpä hallitseva tuplamestari Roope ja kapiset koirat. Koirien riveistä löytyy kaksi tuoretta joukkuepelin Suomen mestaria (Roope ja Jarno) sekä jokseenkin kaikenlaisissa kyykkämittelöissä meritoitunut ME-mies Marko. Huhujen mukaan kvartetin neljänneksi pyöräksi on hankittu poisjääneen Arin sijaan paikallisen liigan kasvatti ja SB-jyrä Heikki “Metsämansikka” Metsävainio. Lohkokakkosestakaan ei sikäli ole epäselvyyttä, sillä kuuman Klaus-äidin nimellä kulkeva kvartetti pitää sisällään sekaerän kiimaisia nuoria kyykkäurhoja Tampereen ja Lappeenrannan kaukaisista maista. MOTin Rahko ja Mäkipää ovat kovia luita sekä pari-, että joukkuepeleissä, eivätkä joukkueen kaksi muuta sankaria (Mikkola & Hovatov) jää samoilla mittareilla juurikaan toiseksi.

KuVan huonoksi onneksi lohkoarvonta vei lautaselta varman tie yläbrackettiin, vaan tiepä voi vielä taittua jatkopeleihin, jos KuVa onnistuu räpimään itsensä jatkoon parhaiden lohkokolmosten joukossa. Tätä varten olisi tosin kukistettava sympaattinen, mutta helvetin verenhimoinen ja kokenut Kesähaukitiimi BooB´s. Lohko Been kohtaamiset R&KK – HMK ja KuVa – BooB´s ovatkin varmasti alkulohkovaiheen kiimaisimmat seurantakohteet.

B-lohkosta jatkoon: 1) Roope ja kapiset koirat ja 2) Hot Mama Klaus ja alkulohkovaiheen toiseksi parhaana kolmosena Vallikulta Kuivavalli.

Lohko C

The No Good Yellows 2 (TheNGY2), Disko_Lisko (DL), Eero Jockey Tuutti (EERO: :C), Kuha ei oo Hauki (KuHa)

Vimosessa lohkossa on niin ikään selkeähköjä ennakkosuosikkeja ja vähemmän selkeitä yrittäjiä turnauksen parhaiden kolmosten joukkoon. Lohkoykkösen sijasta käytäneen kamppailu tamperelais-kuopiolaisen Disko_Liskon ja paikallisen Eero Jockey Tuutin välillä. Diskon syömähampaina häärivät polvia vapisuttavat konajyrät Reima ja Kukko, kun taas Oulun pulunsinisiä värejä ovat edustamassa vähintäänkin yhtä raskaat patterinpaukuttajat Aapo ja Ukko-Pekka. Lakaisupuolen arsenaali näyttäytyy ehkä hienoisesti EERO:n hyväksi, sillä harlekiinitiimissä häärivät myös kyykkäveteraanit YTY ja mjatti. Julian täytyy onnistua erinomaisesti viimeistelyissään, jos DL mielii lohkovoittoa, vaan huhu kertoo myös, että EEROjen riveissä on loukkaantumisvaivoja, mikä sataa Diskojen laariin. Kärkiparia haastamaan lähtee kaksi tasaväkistä kokoonpanoa, niin ikään Tampereelta ja Oulusta. Kemistien kakkostiimi sisältää muutaman ei-keltaisen yllätyksen, mikäli ennakkotiimin salaiset asiakirjat pitävät kutinsa. Tengyjen sekaan on näet piilotettu yksi annos paskista ja yksi PööTillinen Asmundia. OFKL-Eskelisen rivejä vastaan iskevät Tampereen liigan versio KuHasta (ei pidä sekoittaa Oulun vastaaviin). KuHan otteet talvisarjoissa antavat riittävästi näyttöjä kakkoskemistien haastamiseen, mutta Liskot ja EEROt eivät tule jäämään kalakapteeni Inkan ja hauestajatrion Leevi-Kalle-Laurin haaviin.

Lohkosta jatkoon: 1) Disko_Lisko ja 2) Eero Jockey Tuutti

 

Puolivälierät

V1 = anaalihimmandaalit (A1) – Vallikulta Kuivavalli (2. paras kolmonen)

KuVan tarina päättyy anaaliveteraanien tylyyn käsittelyyn puolivälierässä. Himmandaalien rivitulivoima ei kuitenkaan ole ottelun ratkaisun avain, vaan sen sijaan Himmasvandaalit pieksevät oululaisvastustajansa viimeisten linjojen poistokisassa yhden Sorvalin mitalla.

V2 = Hot Mama Klaus (B2) – Eero Jockey Tuutti (C2)

Puolivälierien kiimaisin kohtaaminen nähdään kakkosparissa, kun vastakkain asettuvat lohkojensa paalupaikalta pullautetut supertiimit. Hot Mamat ovat edellä rutiinissa, kun taas EEROt ovat tuntuvasti edellä kokemuksen mittapuulla. Tulikuumaksi äityvä nuoriso pinnistää parista jatkoon parin pinnan turvin EEROjen jäädessä nuolemaan näppejään.

V3 = Roope ja kapiset koirat (B1) – The No Good Yellows (paras kolmonen)

Kolmosparissa TheNGY saa tuta hallitsevan mestaritiimin voittamisen auran (ei-Teemu). Kemistien rahkeet riittävät pyristelemään yhden erän verran kapiukkojen kintereillä, mutta kahden erän yhteissummassa eroa tulee jo kaksinumeroisissa määrin.

V4 = Disko_Lisko (C1) – Sirkus Pröö (A2)

Tamperederby mahtavilla mausteilla tarjolla! Disko_Lisko vie otteluparin suoritusvarmuudessa mitattuna, mutta Sirkus Pröö voi antaa yllättävänkin kovat tukkapöllyt veljeskansalaisilleen, mikäli Issen tykki puhuu ja Tinskun lakaisuheitto pysyy maanmyötäisenä. Puolivälierien toiseksi tiukin trilleri päättyy 6 pistettä Liskojen hyväksi.

Välierät

W1 = anaalihimmandaalit (V1) – Hot Mama Klaus (V2)

Puolivälierävoitostaan valtaisan uhon ja tsempin kerännyt HMK saavuttaa turnaus-zeninsä kliimaksin ja Samin ja Leevin sankaripoistot torppaavat isoveljenä skabaan lähteneet anaalihimmaset ulos finaalimatsista. Pelissä nähtäneen seuraavat takuumureat Kesähaukiklassikot: Himmanen heittää konasta ensin konasta yli ja sitten lakin lepikkoon, Rahko heittää nurkasta vähintään 5 tornia, Sorvalilla on liian pienet shortsit ja Natskua ei haittaa.

W2 = Roope ja kapiset koirat (V3) – Disko_Lisko (V4)

Tampereella kaksi kesää sitten kohdatessaan Roopen suojatit meinasivat saada pataansa vahvasti aloittaneelta Disko_Liskolta. Tuolloin matsi päättyi kapikoirien voittoon. Tänä vuonna ottelupari on kuitenkin selvästi tiukempi, sillä turnausmatka pohjoiseen on tuonut rentoutta tamperelaisten otteisiin. Ilman joukkueen johtavaa tarinasetää Aria pelaava R&KK on kuitenkin kuin kyykän Obelix, sillä akateemisissa turnauksissa kovaa mestaruusputkea vetäneet Marco, Roope ja Jarno pelaavat tätä nykyä niin kuin olisivat pudonneet pieninä voittamisen kulttuuria sisältävään pataan. 2020 toistuu ja Rynkky ja Konekivääri jatkavat matkaansa kohti kolmatta perättäistä finaaliaan.

Pronssiottelu

anaalihimmandaalit – Disko_Lisko

Sorvali vs Kukko. Julia vs Natsku. Vitutus vs mitalinhimo. Välierätappioista lannistuneiden kohtaamisessa tärkeintä on säilyttää hyvä mieli ja halu napata mitaleista tummin mukaansa muistoksi kisaretkestä. Eniten hyvää mieltä on epäilemättä Reimalla ja Natskulla, mutta suurimmasta himosta (mitalin-) vastannevat av-tilkkutäkin Himmanen ja Sorvali. Pronssimitalit siis anaalihimmandaalien matkaan.

Finaali

Hot Mama Klaus – Roope ja kapiset koirat

Satumaista tuhkimotarinaansa rakentelevat hottikset haastavat rutiinimestaruutta hakemaan tulleet Roopen soturit päivän kovatasoisimmassa ottelussa. Molemmat joukkueet lyövät ainakin toisen päädyistä alle 16 mailan, mutta tehokkuudessa Roopen koirat ovat sekaparin poikia askeleen edellä. Kanadanhauki saa kylkeensä kolmannen identtisen laatan, mikäli three-peat-Roope muistaa siihen sellaisen hankkia.

 

 

 

Tekniikan akateemiset TEK