Puoliväliraportti 09-10


Kyykkäkausi on jo pitkällä ja alamme vähitellen lähestyä ratkaisukierroksia. Ketkä pääsevät pleijareihin, ketkä eivät, ketkä lunastavat suorat välieräpaikat? Tässä brenkuttelevan kyykkäneron, Ripen, näkemys asiasta.

Aivan ensimmäiseksi täytyy ihastella 4H-kerhon kunniapuheenjohtajan Taneli Raution pelinäkemystä. Mies ilmoitti salakavalasti Pso-Assin A-sarjaan kysymättä edes kaikilta tiimin pelaajilta, totesi muutaman pelin jälkeen Kthxbai! ja muutti evakkoon Espooseen. Kaikenkaikkiaan tyylipuhdas suoritus, joka istutti Pso-Assin vankasti liigan pohjalle. Pleijarihaaveet, jos niitä koskaan on ollutkaan, on jo nyt tyystin kuopattu. Hitusen, mutta todellakin vain hitusen, paremmin pyyhkii Droitilla, tuloksena tähän mennessä kolme voittoa 14 pelistä. Ellei edelliskauden kevätihme uusiudu, saa viime vuoden supermegayllättäjä puhallella rantapallot täyteen hyvissä ajoin. Eroa seuraaviin on nimittäin kertynyt jo niin mittavasti, että pleijareihin pääsy vaatisi loppukauden osalta likimain pelkkiä voittoja ja edellämenevien totaalisen romahduksen. Tätä peräsektoria lukuunottamatta kaikkien aikojen tasokkaimmassa OKL:ssä se tuskin on todennäköistä.

Liigan kärkipään ovat miehittäneet ennakkokaavailuja myötäillen BlaBla, SB ja STH. Pleijareista tipahtaminen on näille tiimeille jo käytännön mahdottomuus ja kun pahimpina uhkaajina pullistelevat KK ja Ossaajat taantuivat hetkellisen menestyspurskeen jälkeen inhimilliselle tasolle, voidaankin lähinnä pohtia sitä ketkä kaksi kolmesta vievät suorat välieräpaikat. SB:llä ja STH:lla on vielä molemmilla kokonainen kierros pelaamatta, kun taas BlaBla on jättänyt sokerit pohjalle: Pelaamatta ovat enää taistot KK:ta, Pso-Assia ja, kappas vain, SB:tä ja STH:ta vastaan. Kun otetaan huomioon, että BlaBlalla on 20 ottelusta vain 3 tappiota ja SB:llä ja STH:llä jo 4, tulisi näiden kahden tiimin vetää loppukierroksen muut matsit tappioitta jotta BlaBlan asema runkosarjan voittajana olisi edes uhattuna ennen viimeisiä koitoksia. Suuremmat paineet ja sipulinjäätymisvaarat ovat toki STH:lla, sillä SB ratsastanee menestykseen ottelusta toiseen parivaljakon Läskinen-Soppanen voimin riippumatta sweepperiosaston hölmöilyistä. Pahin kanto kaskessa SB:lle lienee kuitenkin juuri STH, sillä toisen kierroksen tappio STH:lle iski pelaajatilaston kärkinimen, Kötsän, sydämeen niin lujaa, että mies uhkasi SB:n jättävän koko runkosarjan kesken. Kahden viikon suruajan jälkeen viime kauden mestarijoukkue on kuitenkin nähty taas kentillä, joten ehkäpä puppelit jaksavat sittenkin viedä sarjan loppuun. Joka tapauksessa on hyvät mahdollisuudet siihen, että sijat 1-3. ratkaistaan vasta runkosarjan viimeisellä viikolla.

Bubbling under -osastolla KK laukkaa sarjalla 10-0-7, Ossaajat vetävät 7-0-8 ja Hanpit porskuttavat 7-0-10. KK:lla on SB:n tai STH:n flopatessa mahdollisuus nousta kolmanneksi, mutta todennäköisempi sijoitus tulee kuitenkin olemaan sijoilla 4-5. Soppaa hämmentää, tavallaan, Kakkossaajat sarjalla 7-0-13. Pleijariunelma pihisee jo kuolinkorinaansa, mutta ottamalla lopuista 4 ottelusta edes 3 voittoa on runkosarjan kuudes sija yhä mahdollinen. Tämä vaatisi kuitenkin muilta samassa kategoriassa painivilta massiivista mogarointia ja ristiinpelaamista. Esimerkiksi Mjatti “Rochefort 10” Eteleperän luotsaama Hanpit on perinteisesti lämmennyt kevättä kohti hormoonien alettua vihdoin hyrräämään ja olisikin suuri shokki mikäli tämä pelikirjan jo toki roskiin viskannut hassuttelupoppoo ei ilahduttaisi kyykkäkansaa myös pleijareissa. Kakkossaajien toiveet keskittynevätkin enemmän monista ikimuistoisista päänjäätymisistä tunnettuihin Ossaajiin. “ues uess ffuu” Mustonen ja kumppanit joko päräyttävät itsensä kirkkaasti pleijarirajan yli tai sitten eivät ollenkaan.

Ripen ennustama summittainen runkosarjan loppujärjestys on seuraavanlainen:
1. BlaBla, 2-3. SB & STH, 4-5. KK & Ossaajat, 6. Hanpit, 7. Kakkossaajat, 8. Droit, 9. Pso-Ass.

Henkilökohtaisten suoritusten rintamalla on alkukauden osalta pakko mainita muutama nimi. Joonas “Räppi” Leskisen konabommit opittiin tuntemaan jo viime kaudella, mutta tuskin kukaan odotti, että mies paukuttaa läpi runkosarjan yli seiskan heittokeskiarvolla! Tätä on toki auttanut puppeliparivaljakon toisen puolen, Soppa Soppasen hienoinen, noh, puppelointi runkosarjan alkupuolella, mutta tämä ei poista sitä tosiasiaa että Läskisen huonoinkin erä on 19 pistettä. Näin perusvarmaa pistetehtailua ei OKL:ssä ole tähän mennessä nähty. Toinen yllättäjä on BlaBlan riveihin hyppyloikan tehnyt Atte Aunola, joka tunki itsensä puskista suoraan liigan terävimpään kärkeen. Mitä ikinä tälle ManU:n ykkösfanille on kesäkaudella syötettykin, niin Ripe tilaa annoksen samaa. Kauden haukikuninkuullisuudesta puolestaan kamppailevat ykköspaikalta nelospaikalle siirtynyt Katja Knuutinen, Pso-Assin sympaattinen Esa Koponen, todellinen yllätysnimi, ennen niin perusvarma Janne Tuovinen sekä tietysti all-time haukitilaston kärkipaikan tällä kaudella valloittanut Janne Mahosenaho. Onnea ja menestystä, paras kalahenkilö voittakoot!

Tekniikan akateemiset TEK