OKL-ennakko: Pso-Ass ja Ossaajat


Kyykkäkansan iloksi ja riemuksi kiertävä kyykkägurumme Ripe aukaisee jälleen sanaista arkkuaan ja latoo tiskiin tinkimättömät totuudet tämän kauden A-sarjan joukkeista. Ensimmäisenä esittelyvuorossa ovat Pso-Ass ja Ossaajat. Loputkin tiimiesittely tipahtelevat ilmoille 2-3 tiimin paketteina, joten seurailehan tätä palstaa ahkeraan!

 

Pso-Ass

Mikä ilahduttava jälleennäkeminen tämä onkaan! Monta vuotta kohuttu, toivottu ja kaivattu paluu A-sarjaan toteutui vihdoinkin. Syitä tälle mielenmuutokselle voimme vain arvailla. Ehkäpä päällimmäisenä mielessä on tiimista lentoon lähteneen voitostapellaajan ja BoSSin kautta Blagiin siirtyneen Riku Hietaniemen pieksäminen? BB:n ja Pso-Assin kohtaamisista ei siis sähköä puutu ja Ripe ainakin tulee käyttämään katsomossa tuplasuojausta niin korvissa kuin haarovälissäkin. Pso-Assin riveistä löytyy tällä kaudella jopa yksi uusi nimi, Jenni Laakso. Huhut OTiT:n kiltahuoneelta kertovat, että kyseisen daamin hermokontrolli on liigan parhaimmistoa ja huutelutkaan eivät tähän vahvistukseen juuri vaikuta, joten sillä saralla Rikun jättämä sumopainijan kokoinen aukko on saatu vihdoin paikattua. Heittotaidot ovatkin sitten toinen juttu, mutta kun katsoo tiimin edelliskauden suoritteita, niin paikka aloituskokoonpanosta irtoaa noviisille pienellä vaivalla. Tässä onkin OKL:n A-sarjan ainoa sakki, joka voi pelata kauden läpi täysin vailla mitään paineita, sillä jokainen voitto on plussaa! Mikä tahansa sijoitus 9. sijan yläpuolella on jo hatunnoston arvoinen saavutus ja merkittävä etappi matkalla kohti A-sarjan mestaruutta kaudella 2010-2011.

Ennakoitu ykköskenttä: Jaara, Karioja, Juola, Rautio

Ennakoitu runkosarjasijoitus: 8-9.

 

Ossaajat

Ihme ja kumma Ossaajien tiimi pysyi kasassa huolimatta jatkuvista puheista Tuomas “Skene” Mustosen siirtymisestä Droitin riveihin. Uusiutumista tästä tiimistä on varmaan turha odottaa jatkossakaan, saati isoja voittoja. Kauden 2006-2007 kaltaista dominointia runkosarjassa ei todellakaan ole näköpiirissä, sillä viime kaudella Ossaajat romahtivat samalla kokoonpanolla kauden 2006-2007 jatkosarjan kaltaisesti ja päätyivät runkosarjan viimeisiksi. Kausi näyttää siis synkältä kuin syksyinen säätiedotus. Toisaalta viime kevään OM-kyykässä salanimellä “Sipulisäkki ja Päättymätön Kasetti” esiintynyt Ossaaja-kvartetti taistosi itsensä pronssimatsiin asti, eikä joukkueen oka jäänyt OKL:n runkosarjassakaan oleellisesti muista, sillä esimerkiksi kolmanneksi sijoittuneiden Hanppien oka oli vain 0.68 parempi kuin Ossaajien. Tunnelin päässä on siis valoa, eikä kyseessä ole välttämättä edes Pyyppösen rakentama curlingrata tai lähestyvä juna. Tiimin tavoitteena on siis tälläkin kaudella saavuttaa pleijaripaikka tai vähintään peitota Kakkossaajat.

Ennakoitu ykköskenttä: Pyyppönen, Komulainen, Rajakallio, Mustonen

Ennakoitu runkosarjasijoitus: 6-9.

Tekniikan akateemiset TEK