Spekulatius Spekuleissöns


Hyvät naiset ja herrat ja managerit, on spekuloinnin aika. Runkosarjasta on jäljellä 17 ottelua ja vasta yksi joukkue on varmistanut itselleen paikan laulukuoron apuosastosta. OKL:n A-sarjan päättävään megavakioriviin tarjoillaan nyt kuumaakin kuumempia vinkkejä.

Viimemetrien analysointi helpottuu kummasti kun legendaarinen Jokotai-joukkue Ossaajat on varmasti poissa play-off-peleistä. Sen raposemmin ei kyllä huitele runkosarjan kaikki matsit jo pelanneilla Kakkossaajilla. Jotta kiimaisella tutalaisella vahvistetut MM-mitalistit pääsisivät pudottamaan runkosarjan voittajan puolivälierissä, pitäisi DBI:n voittaa Droit, mutta hävitä loput matsit, KK:n voittaa Droit kahdesti mutta hävitä muut matsit ja Droitin hävitä siis kaikki loput 5 matsiaan. Ripe ottaa vetoja vastaan tämän onnistumisesta kertoimella 1:1337.

Runkosarjan voittorähinät käydään teoriassa Hanppien, Blagien ja Pacmanien kesken. Blagien “Musta Lauantai”, tasuri Hanppeja vastaan ja tappio rakkaalle viholliselle STH:lle, tiukensivat skabaa hurjasti. Pacmanit tarvitsevat kuitenkin lopuista matseistaan suorat voitot ilman että Blagit saavat pistettäkään, mikä jättää taistelun runkosarjakirouksesta kahden kamppailuksi. Ainakin Juuso “Räsä” Räsäsen mukaan Blagien normitaso on sellainen alle -10 erä, mutta kuten tunnettua, joukkueen normitasolle on aivan hiton sama siinä vaiheessa kun pelataan RATKAISUmatseja. Kärkipaikalla ja kärkimiehellä on aivan järkyttävät paineet, minkä vuoksi loppukirissä floppaaminen voi olla jopa hyvä juttu, runkosarjan voittajahan ei ole vielä koskaan vienyt mestaruutta…

Keskikastissa kamppaillaan yhä raivoisasti sijoituksista, sillä Juusoksen kunnianhimolla terästetyt Blagit tai Jallulla marinoidut Hanpit ovat tuskin kenellekään mieluisia vastuksia ekalla kierroksella. Tämä kova kohtalo on nasahtamassa ainakin ExHipeille, jotka ovat Matti Eteläpään (os. Mjatti) nazipeluutuksen myötä löytäneet kerrassaan hurjan vireen. (Eks-Nistit voivat toki vielä tippua pleijareista, mikäli KK tai DBI voittaa loput matsinsa ja Droit ei floppaa täysin.) ExHippien 20p onkin hyvä mittari sille kuka sijoittuu ja minne. Droit tarvitsee 2/5 voittoa, PB 1/5, DBI 3/3 ja KK hurjat 4/4 mennäkseen NykNazien ohi. Droitin loppurivi on kuitenkin kriittinen: Vastassa ovat BB ja Perhe-Rikun vaiheen mukana ratsastava BoSS, sekä edellämainitut KK x2 ja DBI. Helppoja voittoja ei ole siis tiedossa, vaikka vastassa onkin runosarjan peränpitäjiä. PB hoitanee sen yhden voiton vaikka silmät kiinni, vaikka vastassa ovatkin STH, BB SB ja KK x2. DBI ja KK voinevatkin lähteä pitkälti rantapallojen ostoon, ellei ihmeitä näy, sen verran kovat luut on molemmilla vastassa viimeisillä kierroksilla.

Jos katsellaan jäljelläolevia matseja ihan tämänhetkisten ottelukeskiarvojen perusteella, tulee runkosarjan järjestys olemaan seuraava:
1. BB 34p
2. Hanpit 31p
3. PB 27p
4. Boss 26p
5. Droit 25p
6. Sth 24p
7. SB 22p
8. ExH 20p
9. 2Oss 18p
10. DBI 16p
11. KK 13p
12. Oss 8p

Pleijariparit ovat siis BB-ExH, Hanpit-SB, PB-STH ja BoSS-Droit. Aika herkullisia pareja kaikki. Pleijareissa voi taasen tapahtua mitä vaan, joten turha kait se on vielä nuilla mehustella. Paitsi että runkosarjan voittaja floppaa taasen, viimeistään finaalissa.

Tekniikan akateemiset TEK