Puolivälierät: BB-ExH, PB-BoSS

Ensimmäiset kaksi puolivälierää on jo saatu taisteltua ja tässäpä niistä otteluraportin tynkää!

Blagitarius Blagiators – Entiset Hipit
Ennakkotunnelmat koitokseen olivat vahvasti Blagien puolella ja asetelmia keikautti entisestään aivan pelin kynnyksellä saatu ilmoitus Hippien kahden vasurin poisjäännistä. Hippien asetelma ei kuitenkaan ollut aivan toivoton, kuten nähtiin heti ensimmäisessä erässä. Suureksi osaksi parivaljakon Eteläperä-Koivunen voimin ExH vastasi BB:n -4 erään vertailukelpoisella -6:lla. Suuri yllätys leijuikin ilmassa usvan lailla ja kun toisessa erässä Blagien ensimmäinen kierros oli lievä floppi alkoi katsomosta jo kuulua vienoa “sipuli”-muminaa. Orastavan voiton kajo oli kuitenki liikaa Hippien kasetille ja kun erätulos vaipui masentavaan -23:een oli BB:lla helppo työ hoitaa voitto kotiin paskemmallakin pelillä. Ensimmäinen ottelu näin -23 – -29 Blagille.

Toisen ottelun alkaessa fanikatsomo kuitenkin heräsi karuun todellisuuteen. Mitä hemmetin hemmettiä, fanien suursuosikkia Torstia ei oltu päästämässä kentälle laisinkaan, vaan hänet oli jätetty kylmästi sivurooliin kieltämättä eksoottisen haukitanssin esittäjänä. Yleisön sympatiat siirtyivät vahvasti Hippien puolelle ja se lienee inspiroinut haukimaestro Kasken hillittömään 18p erävireeseen. Toisen matsin ensimmäinen erä olikin jäätävän tasainen -6 – -6. Sipulipussit, hillosipulit, natsipulit, valkosabalit ja tiesmitkä lentelivät katsomosta tasaiseen tahtiin ja ilmassa alkoikin olla urheilujuhlan sipulinmakua toisen erän alkaessa. Fanien anelut BB:n ja ehkä koko liigan sympaattisimman pelaajan Torstin saamisesta kentälle kaikuivat kuitenkin kuuroille korville BB:n kapteenin Juusoksen, vai pitäisikö sanoa Juudaksen, peluuttaessa ns. “ykkösketjuaan”. Laulut raikasivatkin iloisesti ensimmäisten heittäjien jälkeen, kun Hippien ykköspari heitti ulos 40p ja BB:n vekkulit vain 22p. Sen jälkeen…, noh, sipulihommiksihan se meni. Hippien peräsektori sai ulos yhteensä 10p erässä ja moista floppia ei kärkikaksikkokaan kyennyt paikkaamaan. Paineiden poistuttua Blagitkin vertyivät heittämään nollaerän ihan näytön vuoksi, että kyllä täältä pesee ja linkoaa. Toinen ottelu -6 – -26 Blageille ja jatkopaikka ansaitusti otteluvoitoin 2-0.

Analyysi:

Blagit ovat vireessä, mutta alttiita ekan matsin tokan erän kaltaisille äkkiflopeille. Torstin ja Heidin peluutuksella voisi tiimille herua jokunen fani. Ehkä.

BoSS – Pacman Brothers
Heti ottelun alussa saatiin ihmetellä vallattomia taktiikkasiirtoja, kun Riku Hietaniemi päätti siirtää itsensä ensimmäisestä ottelusta vilttiin huolimatta jäätävistä otteista PariKyykkäLiigassa. Kuin myös edellisessä otteluparissa, saatiin tässäkin nähdä heti ensimmäisessä erässä jännittävää ja tasaista pleijarikyykkää. PB:n osalta leijonantyön tekivät parivaljakko Sikkilä-Määttä, BoSSilla yllättävästi Häkkinen-Laine. Erätulos kirjoiteltiin tiukasti -5 – -6 PB:lle. Toiseen erään BoSS tuli kuitenkin selkeästi ylilatautuneessa tilassa. Ainoastaan kapteeni Pohjanen piti tiimiään pystyssä ja esti ottelutulosta romahtamasta täysin. PB puolestaan piti tasonsa hyvin ja ottelu oli voitettu jo ennen Pacmanien viimeisiä heittoja. Ensimmäinen ottelu -11 – -24 Pacmaneille.

Toiseen erään BoSS kaipasikin uutta verta ja vanhan kunnon PerseRiku raahattiin potkivana ja itkua tikistäen kentälle. Heitto lähtikin ihan mukavasti ja kun samaan aikaan PB:n kakkosnyrkki Määttä floppasi 8p erän kirjoiteltiin erälukemat -8 – -16 BoSSin hyväksi. Tässä vaiheessa näyttikin siltä, että BoSS on kaivamassa taas sen tietyn pleijarivireen esiin ja ratkaisu venyy kolmanteen otteluun. Eihän kukaan pleijareissa 8p johtoa menetä, eihän? Eipä! Katastrofin ainekset keitettiin heti kärkeen kun avausheitto meni sivusta haueksi ja toisellakin tuli vain 2p aukaisu. Hieno mies Riku teki minkä pystyi, mutta niin vain kävi että PB heitti -7 erän. Täten BoSS tarvitsi viimeisillä neljällä heitollaan vaivaiset 5 pistettä voittaaksen matsin. Tulos oli kuitenkin veret pysäyttävä h,h,2,2 ja aikaiseksi saatiin keiteltyä tasuri. Tuomarin ehdotuksesta päädyttiin pelaamaan yksi kokonainen jatkoerä, mikä olikin ihan ok ratkaisu kenttäpuoliskojen ollessa melko pitkälti toisiaan vastaavat. Jatkoerässä BoSSin sipulit jäätyivät niin Hezen taskussa kuin kaulan jatkeenakin, kun taas PB:n varmin haukimäyrä Seppäsen Vili äityi viskaamaan tarvittavasta 7 pisteestä 6 pois toiseksi viimeisellä heitollaan. Homma olikin käytännössä sitä myöten selvä ja jatkoerä kirjoiteltiin lopulta lukemin -10 – -17 Pacmaneille ja jatkopaikka lohkesi täten voitoin 2-0.

Analyysi:

PB on pienellä viilaamisella mestaruusvalmis kokonaisuus, mutta yhä ikävän altis ailahteleville tuloksille. Jos etukaksikon konabommit floppaavat, floppaa koko joukkue.