OKL A-sarjan 2010-2011 ennakkoanalyysi


Ripe tässä terve. Jallutonkka on tyhjä ja sitä myötä takkikin, mutta tässäpä olisi raapaisu OKL:n A-sarjan pinnan alle. Katso ja hätkähdä.

Blagitarius Blagiators

Viime vuoden mestari lähtee tulevaan kauteen vanhoin eväin mutta uusin asein. Henkselinpaukuttelun tueksi on valjastettu tiimisivusto blagiators.fi, joka ei edes yritä naurattaa lukijaansa vaan keskittyy vakavailmeiseen viiltelyyn. Esitykset kentällä jättänevätkin tämän insiderläpän tyystin varjoonsa, sillä pienoinen ihme olisi jos runkosarjan veisi joku muu kuin Blabla. Vaikka viime vuoden komeetan, Atte Aunolan, penkityksestä onkin kohistu koko syksyn, osoittautuivat nämä puheet turhiksi kauden alkaessa ja kun tiimin todellista staraa Torstia ei ole päästetty vielä edes irti, voi kaudesta odottaa tulostasollisesti huimaa. Mestaruus uusitaan, ellei Juusos laske taas pojoja väärin välierässä.

Hanpit

Mikäli kauden alla nähdyt merkit pitävät paikkansa on Hanpeilla tulossa taasen menestyksekäs kausi. Seuran hallituksen lumien vähyyden vuoksi määräämä pelikielto olikin kuin myrkkyä valtavan kyykkäkiiman valtaamille himotreenaajille Jonille ja Junekselle. Viime kauden hopea- ja pronssipettymykset aiotaankin pyyhkäistä romukoppaan ja paluu kultakantaan on ainakin tiimin itsensä mielissä selviö. Uhkakuvat ovat kuitenkin vakavia: Vasuriexpertti Herniksen ehtiminen peleihin on kyseenalaista ja Töppö Malinen viettää enemmän aikaa keittiön puolella paistinkäännössä kuin kentällä treenaamassa. Epäilemättä huikean ja rääkymisrikkaan runkosarjan päätteeksi tie vie kuitenkin jälleen pleijareihin murskaamaan yhden jos toisenkin unelman. Tiimin tunnelmia päässee taaskin makustelemaan osoitteesta wuhuu.info.

Droit

Vanhojen aikojen mestari floppasi rankasti viime kaudella saavuttaen 24 ottelussa vain vaivaiset 9 pistettä. Paluu voittojen tielle on kuitenkin tähtäimissä, sillä liigan paras sokkoheittäjä Pekka “Ich bin ein hillomunkki” Aho on palannut Suomen Ouluun ja suoraan aloituspaikalle. Kauden ensimmäisissä peleissä faktat lyötiin kuitenkin tylysti tiskiin, sillä vaikka Brunou oli kentällä, ei muu tiimi vain millään kyennyt nousemaan Pahon kanssa samalle tasolle. Huutoon onkin vastattava ja pikaisesti. Ehkäpä rankaisureenit ja Sahon huijaaminen kentälle jalluhuikalla voisivat auttaa?

Jarrupartio

Tervetuloa! A-sarjaan saatiin täksi kaudeksi muikeasti yksi uusi tiimi Jarrupartion muodossa. Viime kauden B-sarjan pohjilla hassutellut tiimi ei välttämättä tarjoa pelillista viihdettä, mutta on muuten oiva piristysruiske A-sarjan turhankin vakavaksi menneeseen minmaxausmeininkiin. Viime kauden otteiden ja B-sarjan pohjalla pyörimisen perusteella olisikin helppoa ennustaa Jarrupartiolle runkosarjan pohjapaikkaa. Raivoisan treenimotivaation omaavalle tulokastiimille voi kuitenkin povata muutamaa A-sarjan päänahkaa, vaikka pleijariviiva karkaisikin. Lycka till!

Kakkossaajat

Perin sympaattinen kyykkätiimien Frankenstein Kakkossaajat luottaa pitkälti siihen yhteen ainoaan tuikkivaan tähteen, joka luotsaa tiiminsä ottelutuloksen vaikka väkisin säällisiin lukemiin. Puhumme tietenkin Jukka “:C” Määtästä, jonka meriitit niin talvi- kuin kesäkyykän saralta ovat HoF-kamaa jo nyt. Muuten pakka onkin iloisesti levällään, kuten tiimin kunniakkaaseen historiaan toki kuuluukin. Kun ongelmia on niin peluutuksen kuin osumisenkin kanssa ei homma näytä tälläkään kaudella ruusuiselta. Kauden alkuun Kaxikkaat kuitenkin nykäisivät -2 erän (joka tosin taipuin -21 otteluksi), joten aineksia menestykseen on ja jos tähdet ovat suotuisia ovat runkosarjan sijat 7-8 täysin mahdollisia.

KombostiKobla

Viime kevään kyykkägaalan tienoilla vietettiin haikeita jäähyväisiä, kun kyykkäkenttien Juhani Tamminen ja liigan kärkkäimmän pelaajavalmentajan tittelin itselleen anastanut Dr. Krogerus vannoi kautta kiven ja kannon taikka mörökölli hänet vieköön, että kulunut kausi olisi hänen viimeisensä. Mutta katso ja hämmästy! Mies ei paitsi kuulu KK:n rosteriin tänäkin vuonna, vaan on peräti varakapteeni! Muuten KK onkin kokenut jonkinsortin kasvojenkohotuksen, sillä nimilistalta löytyy vain kolme vanhaa ja tuttua naamaa. Tämä luottotrio kannattelee joukkuetta toki pitkälle, mutta koska esimerkiksi edellä mainitun varakapun peliajasta ei ole tietoa, voi KooKoolle veikatan vain sijoja puolenvälin alapuolelta.

McHanpit PacPappa Brothers

A-sarjan tiimeistä laajimman junnutoiminnan omaavat PacPapat ovat nimensä veroisia. Kentällä heitä ei ikämiehille kertyneiden kiireiden vuoksi nähdä kovin useasti, mutta kun nähdään, on jälki tuhoisaa. Tästä on todisteena viimekeväinen WCOK-mestaruus ja viime kauden B-sarjan suvereeni mestaruus. Ilmeisesti vaihto A-sarjaan tehtiin juuri sitä silmällä pitäen että ensi keväänä oli yksi mestaruus vähemmän juhlittavana, eihän sitä jatkuvaa voittoputkea nääs Pappojen maksatkaan kestä. Ja se on jo paljon. Menestystä on toki tiedossa A-sarjassakin ja runkosarjasijoitus taipuu sellaisten nimien kuin Sikkilä, Arffman ja Kaski siivittämänä reilusti puolen välin paremmalle puolelle.

Ossaajat

Kapealla materiaalilla pääsee toisinaan pitkälle, kunhan HEITTÄÄ VITTU SITÄ KONAA. Varmuuden vuoksi tämä OKL:n historian ainoan tappiottoman runkosarjan pelannut konkaritiimi vahvisti rivejään välivuoden jälkeen huikean paluun tekevällä Ukki Pohjasella. Kauden ensimmäiset pelit todistivat tiimin olevan materiaalilta eritoten tasainen. Yhdenkään pelaajan otteet eivät ole huikeita, mutta kun kukaan ei varsinaisesti floppaakaan painuu ottelutuloskin muikeaksi. Runkosarjassa tasaisen varmalla suorittamisella yleensä pärjää ja niin nytkin, sijoitus löytyy keskikastista ja pleijariviivan paremmalta puolelta, joskin niukasti.

Pso-Ass

Edelliskaudet, pitkä historia, pelaajarosteri ja hiivanjämät kotiviinitonkan pohjalla ennustavat kaikki samaa asiaa: Pso-Assilla on taasen edessään paineettoman rento kyykkäkausi ja pleijaripaikka on vain kaukainen haave, joka katoaa vääjäämättä horisonttiin. Hiljaista ei Pso-Assin matseissa silti tule olemaan, siitä pitävät huolen tuore HKL:n naisten sarjan mestari Ohtonen ja vaeltava bardi Karioja. Liigan peräpäähän ounailtujen Pso-Assin ja Jarrupartion matseista luulisi lisäksi löytyvän tarpeeksi panoksia pleijareita odotellessa, sillä eihän kukaan halua ehdoin tahdoin viimeiseksi jäädä. Kärkipään tiimien alisuorittaessa on Pso-Ass hyvinkin yllätysvalmis, mikäli rivit ja pelipaikat vain saadaan järjestykseen.

SIK Bastards

Tämä on sandaali! Kuningas ja yksinvaltias Suomela on syösty julmasti vallasta rivijäsenen paikalle nuorten orhien Leskinen ja Seppänen ottaessa vetovastuun. Tämä on lienee tiimille kuitenkin ihan positiivinen juttu, sillä jos muu joukkue seuraa kapteeniensa esimerkkiä treenimäärissä on kolmas mestaruus hyppysissä. Kansansuosikki Antero Lehto lämmittää yleisön kuin yleisön, joten mikäs näillä veijareille on hävitessä. Vaikka pommiosasto veteleekin välillä oikeelta ohi, on tiimin akilleenkantapää swiippiosasto. Suomelan peliaika on syrjäytyksen jälkeen mysteeri ja Lehdon ja Sandelsin otteet voivat olla ainakin kauden alkupuolella haparoivia. Jos swiipit nousevat vanhalle tasolle, haastavat Bastardsit Blagin taistoon runkosarjan herruudesta.

STH

Tämä kyykkäliigan A-sarjan kestosuosikki ei ole vaihtanut kokoonpanoaa kertaakaan historiansa aikana, eivätkä tuota pettymystä tälläkään kaudella. Viime kevään pudotuspelien jälkimainingeissa joukkueen luottobomberi Oksupoksu karkasi Helsingin ytimeen töihin ja jäi sille tielleen. Alkavalla kaudella suurin kysymysmerkki STH:n runkosarjamenestyksen kannalta onkin ilmasillan ja/tai rautatieyhteyksien toimivuus Hki – Oulu välillä, huhujen mukaan nimittäin Rahaa On. Joukkueen tasalaatuinen suorittaminen (kun vauhtiin pääsevät) siivittää joukkueen runkosarjan kärkikahinoihin jälleen kerran, mikäli vain liikenneyhteydet toimivat. Tätä kirjoittaessa ainakaan lentoemäntiä ei meinaa kiinnostaa kyyditä hulinoivaa Oksua, mikä saattaisi rauhoittaa joukkuetta riivanneen peluutusruletin edes hetkeksi.

Tekniikan akateemiset TEK